Printtimedian alasajo jatkuu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja GeeTeeO, 2.1.2020.

  1. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Aika raju leikkuri iski moneen tuttuunkin lehteen vuoden vaihteessa. Amerikassa menee näköjään printtimedialla tosi huonosti, mitenhän täällä Pohjoismaissa vielä käy? Leikkuriin joutuivat tällä kertaa;

    4-Wheel & Off-Road
    Automobile
    Car Craft
    Chevy High Performance
    Classic Trucks 
    Diesel Power
    Hot Rod Deluxe 
    Jp
    Lowrider
    Mopar Muscle
    Muscle Car Review
    Muscle Mustangs & Fast Fords
    Mustang Monthly
    Street Rodder
    Super Chevy 
    Super Street
    Truck Trend 
    Truckin’
    Vette

    https://jalopnik.com/ten-publishing-kills-19-automotive-print-publications-i-1840273584
     
    Muokattu: 2.1.2020
  2. Juhaniitta

    Juhaniitta 1st gear

    Just ennenku tieto julkaistiin, tilasin mustang monthlyn kahdeksi vuodeksi. Vituttaa.
     
  3. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ai perkeles. en ollutkaan tuosta kuullut aiemmin..

    hot rod deluxe tilaus pitäisi olla ainakin vuoden vielä voimassa.. car craft kohta loppumassa.. street rodder piti tilata uudelleen siinä vaiheessa kun uusii jonkun..

    perkele kun pari vuotta aiemmassa leikkurissa katosi kanssa monta lehteä joita tilaili.. rod n custom. oli paljon mielenkiintoisempi kuin moni muu.. silloin pidin sitä ja car craftia parhaimpina mulle. ja sitten siihen vuoden tilaukseen sai tilalle vaan jonkun puolivuotta jotain toista mitälie lehteä "korvauksena" oiskos ollu joku motor trend (tms joku uusia autoja myyvä lehti) 5 lehteä jokka tuli 11 rod n customin tilalle.. tosi hjyvä korvaus vittu.

    hitto.. ainaku freiburger lähtee lehdestä sillä alkaa menee huonommin tai lopetetaan. tai juttujen kiinnostavuus laskee.. vaikka ei itse olisikaan juttua kirjottanut.
     
  4. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Eikös noi siirry digitaaliseen muotoon? Että vain paperiversiot loppuu. Näin ainakin on Mopar Musclen kohdalla käsittääkseni.
     
    Elky70 tykkää tästä.
  5. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Ettei vaan menis toisinpäin..
    Freiburger huomaa että alamäki on liian jyrkkä ja hyppää laivasta.
     
  6. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    popular hotrodding.. custom rodder.. mitäs muita niitä olikaan jokka katosivat jo tällä vuosituhannella. american rodder.. car audio and electronics. näistä kaikista jäi rahaa ja tilauksia ainakin sisään.. pop tais olla 2vuotta.. tuli vuosi jotain muuta korvauksena. jippii.

    joo freiburgeri.. luultavasti saa vinkkiä että parempi lähtee pois.. tai annetaan toinen jobi ajoissa toisesta paikasta että pysyy äijä mukana joukoissa.
     
  7. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Truck Trend on tossa pöydälläkin irtonumerona, ja Diesel Power taisi tulla tilattunakin 10v sitten. Aika vähiin on siis jäänyt lehtien osto, vaikka lehti minusta periaatteessa voittaakin näytön katselun. Sisältö on monissa ollut hyvin köykänen viimeset ajat, hepposia ja tylsiä esittelyjä ja mainoksia. Hot Rodiin on voinut luottaa, löytyy tekniikkaa ja tietoa.
     
  8. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ihan turha ajatella, että iltasella sängyssä joltain tabletilta lukisin lehteä, kun näyttöä saa päiväsellä tuijottaa ihan tarpeeksi.

    Onneksi on paperilehtiä loppuelämän tarpeisiin vaikka julkaisu lopetettaisiin huomenna.

    Ja mitä vanhemmaksi tulee sitä huonompi on muisti. Nyttenkin luen samoja Amerikan Rautoja vissiin jo kolmatta kertaa.
     
    Marklin, tooke, redneck1 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. fxsts

    fxsts Double Gearhead

    On mobilisti tullut niin kauan että vanhemmat lehdet tuntuvat ihan uusilta kun niitä uudestaan lueskelee.
     
    daimleri, Ismoskosmos ja Pertti K tykkäävät tästä.
  10. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Itselle kun tieto tuli sähköpostiin Muscle car reviewin loppumisesta niin korvauksena tarjottiin seuraavasti.

    "After many great years and achievements, Muscle Car Review magazine has been discontinued.

    The good news is that in Muscle Car Review 's place, you'll receive the digital edition of your choice of MotorTrend, HOT ROD or Four Wheeler magazine along with six months of the world's premier online automotive streaming service, MotorTrend.

    MotorTrend's streaming service bring you over 3,500 hours of the best streaming automotive shows and exclusives series including Roadkill, Dirt Every Day, Diesel Brothers, Top Gear, Fast N' Loud, Bitchin' Rides, Hot Rod Garage, Head 2 Head, Wheeler Dealers, Four Wheeler and so much more, including live motorsports. No cable TV account is necessary and you can watch on your favorite devices."

    Eli jos olen oikein käsittänyt, niin digilehtinä ei ole tarjolla muuta kuin nuo 3 jäljelle jäänyttä printtimuodossakin ilmestyvää. Tuo tosi tv huttu ei niin paljoa kiinnosta että siitä korvikkeeksi olisi. Hot Rod on ollut aika tuulinen paikka päätoimittajille ja vaihtuvuus on ollut suurta. Mielenkiintoista nähdä miten isoja muutoksia lehteen on luvassa, eli yritetäänkö saada pudotettujen lehtien lukijoita sen tilaajiksi. Älyttömän halpoja lehtiä nuo on ollut tilata, mainostulot varmaankin sen verran mittavat että raha on tullut kustantajalle sitä kautta. Freiburger on jo pidempään ollut noissa "tosi tv hommissa", Hot Rodin takasivun kolumni tainnut olla ainoa lehden tekoon liittyvä juttu.
     
  11. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Juu löytyy kaapeittain vanahoja lehtiä niin jatkaa lukua niistä. Pikkupäissään ku lukee niin nehän on selvinpäin taas uutta tietoa.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  12. spinout

    spinout Gearhead

    Tämän tyyppisissä lehdissä on todellakin se hyvä puoli, että vanhojen numeroiden tieto ei vanhene käsiin ja ovat säilytyksen arvoisia.

    Noista listalla olevista ei ole tuttuja kuin Mopar Muscle, joita on laatikossa läjäpäin vv. 1988-2000 ja pari Car Craftia sekä yksi Muscle Car Review.
     
  13. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    On toi kyllä käsittämätöntä, miten vähäksi aikakausilehdet menee. Vaan kyllä sen huomaa jenkeissä käydessäkin, miten pienet lehtihyllyt marketeissa enää on. 7päivää tyylisiä paskalehtiä suurimmaksi osaksi. Ennen oli autolehtiäkin vaikka kuinka, nyt hyvä jos 3-4 erillaista löytää, ja niistäkin osa näytti olevan lakkautuslistalla. :(
     

Kerro tästä muillekin!