Pro jacks - auton nostimet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Aulis Hämeenkorpi, 11.11.2021.

  1. Onko jollain piirustuksia tai mittoja jo käytetyistä pro jack kilpa-auton nostimista.
    Ajattelin hitsata samanmoiset yleismallit, jotta voi hot rodeja nostella.
    Ostin pari tuommosta paineilmakäyttöistä hydraulipumppua saksihitsauspöytäkäyttöön ja voisi käyttää projack käytössäkin. Jos kiinnostaa tuommonen pumppu, on edukkaampi kuin huippumerkit (enerpack jne). n. 270e sis.alv

    auliz@kotinet.com

    [​IMG]
     
  2. kompassi

    kompassi 1st gear

     
  3. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Hahaa perus persaukinen seinäjokelainen, ei o varaa ostaa vaan pitää muilta pummata mittoja, perus sosialistimeininkiä..
     
    Rautamäki ja artsiracing tykkäävät tästä.
  4. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Ite suunnitellu jo kauan tekeväni neljä pientä saksinostinta, joihin vois ajaa renkaan/renkaat päälle, ja nostaa sitten yhden kulman, keulan/perän, tai koko auton ylös. Vähän tommonen bilteman nostimen tyylinen, mutta aavistuksen järeämpi ja leveämpi.[​IMG]
    Tohon ylätasoon tassut alaspäin, niin että alas laskiessa ne vastais lattiaan, ja alataso nousis hiukan lattiasta irti. Alatasoon sitten pyörät kiinni, niin että nostaessa alataso laskis pyörille. Ja toiseen päähän tehdä pieni luiska mitä pitkin ajaa päälle, ja toiseen päähän toppari ettei aja yli. Vois pistää jokaisen pyörän alle, ja nostaa kaikkia vähän ylös, niin pystyis liikutteleen autoa niillä saksinostimien pyörillä, auttas pienessä tilassa puljaamista. Nostokorkeutta joku 40-50cm niin mahtus jo allekin puuhaan jotain. Trapetsilla oon miettiny käyttöä, mutta menishän siinä kyllä hydesylkkykin, kun vaan letkut olis pikaliittimillä että sais kerättyä tarvittaessa pois jaloista. Tein niistä jo jotain skitsiäkin mitoista, ja laskeskelin voimia mitä nostoon tarvis, mutta jääny vaan ajatuksen tasolle ainakin toistaiseksi.
     
  5. Eikö. Tuu kahville niin ihmetellään mun persaukisuutta ihan porukalla.
    Voi että kun jostakin sais rahaa ettei tarvisi kysellä ja kituuttaa.

    Äläkä huoli, kyllä minä voin käydä semmosen matalan projackin käydä mittaamassa.
    Eikö oo mahtavaa kun voi joka päivä aamusta iltaan tehdä ihan mitä itse haluaa.

    A
     
  6. Tuommosen saksimallisen hitsauspöydän tein vanhasta keräilykärrystä. siihen tulee toinen paineilmahydr.pumppu. On persaukisena mukava 6-8h pvä tig hitsata tuommosia lokasuojia kun ensin tekee tuommosia jokasuuntaan kaarevia paloja paskojen kohtien tilalle.

    Selkäsuorana ettei takana kulkevalla jarrumiehenkadulla kävelevät näe köyryselkäistä persaukista hitsaria.

    [​IMG]

    No, jos joku toinen köyhä tarvii tuommosta pumppua, niitä tuli ostettua viimeisillä rahoilla muutama ja yllä on sähköpostikin mainittu.

    a
     

Kerro tästä muillekin!