Pro Modified

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja jankku, 7.4.2007.

  1. triniemi

    triniemi Gearhead

    Ekalla pudotuskiekalla muuten kaikki ajo vitosen, paitsi Pete Farber, joka loppunopeudesta päätellen kärsi jostain ongelmista, vain 166.23.

    Romuakin tuli, Radford kaiteeseen ja Leah Pruett-LeDuc kattokerhon kautta hiekoille. Pidemmällä jarrutusalueella olis voinu jälkimmäinen säilyä ehjänä.
     
  2. triniemi

    triniemi Gearhead

    Molemmat kaiteeseen ja hiekoille osuneet sai autot yön aikana teipattua kasaan ja kakkoskierrokseltakin kaikki vitosen ajalla jatkoon. Turbot putos jo kaikki, semeissä Rowe vs Radford ja Mike Janis vs Mike Castellana eli molemmat parit Supercharged vs Nitrous. Radfordilla oli alkukaudesta turbokone Dusterissa, mut nyt on ilokaasupata takasin nokalla.

    Balooshi muuten putos jo ekalla, pistetilanne tasottuu.
     
  3. triniemi

    triniemi Gearhead

  4. supo

    supo Double Gearhead

    Tuollaista kun piäsis joskus neppaamaan edes muutaman lähdön ihan silleen pikkasen pintakaasulla!!!Tosin tällä hetkellä vain haave mutta lotto on taas vetämässä :rotfl: :rotfl:
     
  5. shmot

    shmot 1st gear

    Ajaakohan turbot turbiinilla vai kytkimellä? Millä laatikolla? Tossa justiinsa lueskelin Race Engine-lehdestä Reher-Morrisonin 854 koneesta (Dec/Jan 2011, 9-sivun juttu); 1700 hp/7800 rpm ja 1300 lb-ft/6200 rpm ilman kaasuja. +2700 hp kaasuilla. Max rpm 8400. Hintaa $97000...
     
  6. triniemi

    triniemi Gearhead

    Tässä vähän lisädetaljia ja ilokaasujuttua Reher-Morrisonilta:

    http://www.rehermorrison.com/blog/?p=626

    Taitaa olla turbiinia ja kytkintä molempia Lencoplaneettojen edessä, pitäis vähän tutkailla noita nykysääntöjä.
     
  7. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Kuulostaa hurjalta yli 14litran koneesta 7000-8000 rpm
     
  8. triniemi

    triniemi Gearhead

    Juu ja se on 8400 rpm 5.5 tuuman eli 139,7mm iskulla :eek:

    "In a typical NASCAR Cup engine running at 8500 rpm, the piston speed is approximately 5100 feet per minute. The pistons in a 500ci Pro Stock engine turning 10,500 rpm are traveling 6300 feet per minute. In contrast, when a Pro Mod motor crosses the finish line at 8400 rpm, the piston speed is a staggering 7700 feet per minute – far exceeding the generally accepted limits for piston velocity."

    En laittais kyllä silti päätä öljypohjan viereen kun vedetään dynossa punarajalle :lol:
     
  9. kapav

    kapav 3rd gear

    Melanien autossa on TH-400 ja turbiini, Mike Janis ajaa turbiinilla on tosin roots peli. Nuuska miehet ajellee pää osin ihan kytkimellä. Brad Personetillä oli ainakin viimevuonna Leanderssin kytkin. Elikkäs vaihtehtoja on monia. Ahdetut metskupelit on kolmevaihteisia vaihtoehtoina Lenco, Lencodrive/brunolenco( lenco turbiinilla ), TH-400. NOS pelit lenco tai Liberty 4-5 vaihteisena.
     
  10. triniemi

    triniemi Gearhead

  11. shmot

    shmot 1st gear

  12. mafo

    mafo 3rd gear

  13. triniemi

    triniemi Gearhead

    Viimeisimmässä NHRA kisassa hiukan kalusto kulahti:

    Lajitteluissa Rickie Smith & Pete Farber:
    http://www.youtube.com/watch?v=3AvEmS-vz_E

    Eliminaattorissa Roger Burgess turbo Firebird:
    http://www.youtube.com/watch?v=Kb8IuButPEk

    Kuskit selvis suht pienillä vammoilla, autoista tais tulla entisiä, Burgess ainakin piti leikata ulos. Burgess kirjoitteli, että on monttunen toi rata, eikä oikein oo enää turvallinen kun alkaa olla oviautossa 3000hp tehoa.

    Tossa vielä molemmat maalin päästä:
    http://www.youtube.com/watch?v=V2CWco3K_VQ

    Kisan voitti Melanie Troxel voitti turbo '53 Corvetella.
     
  14. triniemi

    triniemi Gearhead

    Ja taas ajetaan NHRA Pro Modii ja ei oikein menny R2B2 racingilla tämä kisa putkeen. Sateen takia ajettiin vain kaks lajittelukierrosta ja kaavion ulkopuolelle jäi Melanie Troxel, Brad Personett ja Roger Burgess. Burgess oli pisteissä kolmantena. Commisso pääsi kaavioon, mutta ei päässy ajaan ekalla kierroksella kun oli jo ennen burnista käyntiongelmia.

    Kohtuullinen taso, lajittelun top 12 ajo vitosen ja Mike Janis pääsi viimeisenä kaavioon 6.130 @ 238.93 vedolla.

    Eka pudotuskierroskin jo ajettu ja jatkoon mm. Danny Rowe ja Khalid Balooshi, taitaa mennä mestaruus näiden kahden taisteluksi. Tämän kisan jälkeen enää kolme jäljellä.
     
  15. BBC

    BBC Guest

    Pro Mod

    Mikko, pane jatkossa linkki niin jokainen voi itse seurata Pro Mod kahinoita ison veden takaa,.... ehkä paree niin.

    aulis
     
  16. triniemi

    triniemi Gearhead

    Eiku mä ajattelin, et josko tästä syntyis keskustelua tänne.

    Kisan voitti Mike Castellana, '69 Camaro Reher Morrisonin ilokaasupadalla. Rowe runner up ja kun Balooshi putos kakkoskierroksella, niin ykkönen ja kakkonen erottuu entistä selkeemmin pistejohdossa. Ihme on jos joku muu vie mestaruuden.

    http://www.nhra.com/points/pro-mod.aspx

    On muuten Reher Morrisonin ilokaasumotilla voitettu tänä vuonna aika monta NHRA kisaa kun molemmat (Castellana ja Balooshi) ajaa niillä.
     
  17. C-barge

    C-barge Gearhead

    Eiks noilla oo ne "countdownit, eli jossain vaiheessa pisteet nollaantuu niin, et ykkösest kasiin on 10 pisteen välein? Et loppukausi vasta ratkasee sen mestaruuden kuhan nyt on siinä joukossa joka pääsee niihin countdowneihin.
     
  18. triniemi

    triniemi Gearhead

    Enpäs oo varma koskeeko Pro Modia. Top fuel, Funny Car, Pro Stock autot ja pyörät on kyllä countdownissa.

    Pro Modeilla enää kolme kisaa jäljellä, muut taitaa olla vasta puolivälissä eli lähemmäs kymmenen kisaa vielä.
     
  19. shmot

    shmot 1st gear

  20. triniemi

    triniemi Gearhead

Kerro tästä muillekin!