Provosointi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 29.12.2003.

 1. caprice305

  caprice305 Double Gearhead

  mul ei nyt mitää laivaa ole. vaan "piilofarmi" mut kyl siinä ainaki renkaat menee lukkoo vaikka
  motaril
   
 2. TTShark

  TTShark 1st gear

  Hauska topikki!
  Must tuntuu että monesti ne motarilla ohittelijat (jotka jää hinkkaan eteen) on vaan kiinnostuneita vähän erikoisemmasta kuljettimesta ja haluuvat vaan nähdä sen lähempää...

  Tosta katukisailusta, senhän voi tehdä ihan fiksustikkin. Kun asuin tuolla ison veden tuolla puolen niin mulloli parvekkeelta näkyma yhden noin 1/8 suoralle, syrjäiselle poikkitielle. Oli ihan hauskaa viikonloppuisin seurata kun siellä otettiin kisaa. Yleensä rekvisiittana oli useempi autokunta, yleisö, yks pari joka otti kisaa, yks auto joka blokkas tien maalipuolelta ja yks auto joka blokkas lähtöpuolelta et ei sivullisia pääse vaarantaan itteään. Toi maalipuolen blokkaus oli siis yksuuntaiselta risteevältä tieltä. Sit lähettäjä ulos maalipuolen autosta ja ne vetäs skaban, koukkas takas ja vaihto valutat ja sit koko remmi häipy kukin omaan suuntaan. Monesti ne juoksutti vielä ukot vahan etäämmälle tien poskeen varottaan jos jotain kulkijoita ois eksymässä alueelle. Ja kaikki tää muutamassa minuutissa, kun ei tuo virkavalta sielläkään oikeen tykkää noista "kisoista". Monesti oli virkavalta pimeenä väijyssä sielläkin päin, mut yleensä noi "järjestäjät" sahaili eestakas vähän aikaa ja jos häiriöitä oli ei muu lössi saapunut paikalle.

  Eli aika tyhmää vetää kisaa jossain yleisen liikenteen seassa ihan mielijohteesta. Jos on kisa vedettävä niin sit sovitaan paikka ja aika ja hommataan tarvittavat avustajat yms. rekvisiitta.

  Niin no taida noi liikennevalokihdyttelijät oikeen ymmärtää, mut kait sen verran itsetuntoo löytyy et jos ei kunnon kisaa, niin ei kisaa olleskaan..
   
 3. lucifer74

  lucifer74 Gearhead

  Hurjapäät vai 2 fast and 2 furious?
  Sehän toi äskönen oli, eikö?
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Oma mielipiteeni on ainakin sellainen, että hienolla ja vanhalla autolla ei edes sovi alentua mihinkään kisailuihin, sen paremmin kuin turhiin kumin polttoihin kaupungin keskustassa.

  Joskus naurattaa, kun Tampereen keskustassakin jollain pukuun sonnustautuneella keski-ikäisellä on esim. 70-luvun 911 tai vastaava alla ja sitten sitä kaasujalkaa tosiaan käytetään keskusta-alueellakin. Eihän sellainen sovi edes auton arvolle. Eivät James Bond tai Steve McQueenkaan kiihdytelleet autollaan kuin silloin, kun oli tosi kysymyksessä :smile:

  Vielä huvittavamman kaupunkikaasuttelusta tekevät esim. yhdistelmä lippis-starlet, mutta ei siitä sen enempää. Eiköhän niissä tapauksissa kuskillakin ole vahvaa itseironian tajua.
   
 5. TTShark

  TTShark 1st gear

  En oo kumpaakaan leffoista nähnyt, oliko kovastikkin samanmoista?

  Toi oli muisteluita tältä vuosituhannelta Texasista, DFW:n alueelta.
   
 6. kariboy

  kariboy Gearhead

  Kyllä se pääsääntöisesti on nuoriso, joka vierellä valoissa kaasuttelee.
  Ei vanha enää jaksa häpäistä niitä (ja itseään) ottamalla kisaa. Täälläpäin kun ei noita motareita ole, niin tuo kahta kaistaa ajaminen jää vähälle. Jos iltaisin ajelet kaupungilla, vähintään joka kymmenes kerta valoissa joku kaasuttelee tai "hyökkyyttää" kinneriään. Ajavat kuin omistaisivat koko tien vaikka tuskin omistavat autoa jolla ajavat. Ei enää mua haittaa...
  Vaimo ajelee silloin tällöin ja hänen kertoman mukaan vanhat äijät on kaasuttelemassa valoissa..."näytä blondi, mihin Mustang pystyy" tyyliin...
   
 7. TEKELE

  TEKELE Gearhead

  Olen muuten huomannut että vanha eurokin ärsyttää, ainakin ku on nuori kuski... Leimaavat ilmeisesti kaahariks ja terroristiks ku ajelen sellasella :smile:
  Kisoja eivät tule sentään hakemaan, toisaalta eipä niihin tolla tulis lähettyykään, kun C-kasetissa ei ole mitään muuta pirteetä kuin oranssi väri :grin: ja siinä on mahtavat 60 hv tehoo... Ja vaikka ajaisin sillä motarilla lämä tiskissä sen liki 150km/h, mihin se ehkä helsinki-lahti välillä kiihtyy, on siitä pakko päästä ohi :sad:

  Toisaalta ei tulisi ekana mieleen lähteä jenkilläkään noihin powered-by-hiustenkuivaaja -golfien yms. haasteisiin mukaan, mutta saapa nähdä olenko vielä samaa mieltä sitten kun joskus omistan sen jenkin... (Kun nyt ekaks sais vakituisia töitä että ois vähän budjettia taas...) :razz:
   
 8. HEMI

  HEMI 1st gear

  Joo kyllähän noi vanhat eurot/japsitkin herättää kanssa ajajissa kilpailumieltä inttiaikoina käytiin kaverin vanhakoppa eskolla aina iltavapailla. Kerran kyllä provosointi tuli omalta puolelta ku tehtiin burnikset liikennevaloissa ni eikös viereisestä torin parkista kohta tullu hirveellä kiireella Toyota Celica niitä auton nakösiä (70 luvun) perseeseen roikkumaan arvattiin kyllä heti mitä kaverin mielessä liikku ajeltiin peräkanaa seuraavien valojen läpi jonka jalkeen tie muuttui leveämmäksi se jälkeen tojoloota ampu vierelle ja kisa käyntiin vauhti nousi eskossa tonne +140kmh "kaupunkialueella" tojo kyllä voitti hyvällä välillä. Ei ois varmaan tarvinnu ajaa E-korttia intissä jos ois jääty kiinni. Joo joku sit varmaan kertoo taas kohta miten tyhmää on kisata kaduilla täällä varmaan kaikki tietää et so on tyhmää turhien riskien ottoo mut minkäs sille voi ku on näin tyhmä ja painava jalkanen se verran on kyl tullu katottua mis kisaa et on ajeltu peräkanaa vähän rauhallisemmille vesille tietysti sattuuhan noita yllätyksiä sielläkin.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: HEMI 2004-01-14 21:14 ]</font>
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Corvette tuntuu kyllä provosoivan liikenteessä.. On se kumma, kun ei saa ajaa maantielläkään rauhassa.. :wink:

  Viime kesältä tulee mieleen tapaus, kun olis ajelemassa Alastaroon EM kisoja katsomaan.. Jossain ennen Forssaa joku kinneri tulee hirveällä höyryllä ohitse.. ja ohitettuaan nuorisolauma vilkuttaa ja virnuilee täyttähäkää takalasista.. Jatkoin tasaista 100km/t matkaa cruise päällä.. Mitä järkeä lähteä kisaamaan jonkun perheauton kanssa liikenteessä. Oma pirssi kulkee 300km/t huippuja.

  ZR1
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  mun ei niin sleeper henkinen malibu kyllä kerää ku magneetti noita provosoivia.mutta pari esimerkkiä negatiivisestä ja positiivisestä provosoinnista.eka negat.tapaus oli ku ulkoilutin malibua keskellä kaupunkia ja perään lähti honda blackbird xx.kaveri ajeli puskurissa kauan kiinni ja välillä keulitteli.alko vit....aan ja käännyttiin liikenteen jakajalta samaan suuntaan ja tie oli tyhjä.vilkasin takapeilistä kaveria ja samassa sen etu fillari nousi ilmaan.vedin vaistonomasesti lapun lattiaan ja liikkeelle.sain paremman pidon ja kaveri jäi sen verran että vaihdoin vielä kaistaa sen eteen.sitte jarrutus valoihin ja kaveri tuli viereen ,nosti visiirin ,katto autoa hymyili,ja lähti eri suuntaan.keskellä kaupunkia,ei hyvä.toinen tapaus.syrjäisempi nelikaistanen silta, pitkä ja suora.pari vanhempaa herrasmiestä ulkoilutti entisöityä alfa romeo avoa ja ajeli ohi aika lujaa hymyillen.tööttäsin vähä kaasua ja pojat jäi kauas taakse,sillan päässä ne yhytti malibun ja vinkkas peukkua ylös.ne vaan halus nähdä kuinka tommonen vinkuva tötteröauto liikahtaa.teki ilmeisesti vaikutuksen ja itellekki jäi hyvä maku suuhun.p.j
   
 11. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Mä olin kuskina kaverin -68 novalla stadin kruisingissa aikanaan.. auto oli silloin sellasessa 12.5sek iskussa. Sitte valoihin tulu nykimään kaks mopoa, joku japsikyykky ja joku lussu enduro. Ekoista valoista ne lähetti keulien ja seuraavissa valoissa sitte taas kuikuiltiin meijän autoon päin ja mopot nyki siinä provoillen.

  No sit otettiin lähtö vaikka autossa oliki porukkaa kyydissä ja katupallot alla, eli ei mitää mahiksia. Enduro jäi tietty heti taakke ja kyykky pääs vähän edelle. Mut se kyykky ei lähteny ihan niinku se kuski ois odottanu, tai nova lähti liian hyvin, mut se k*sipää vaihto kaistaa ihan meijän eteen ja rupes jarruttaa... meinas jäädä mopomies alle, joutu polkee tosissaan jarruja (ja siin novas on hyvät jarrut, wilwoodin levyt). Se enskamies näki koko homman ja varmana kerto kaverilleen että meinasitpa jäädä alle. Ehkä se oli ottanu neppejä vaan jotain civikkejä vastaan mitkä jää 100m jälkeen jo ekan 50m matkalla. Sillo on hyvä vaihdella kaistaa, mut ei jos 5m takana tulee 400hp auto läpät levällään.
   
 12. HEMI

  HEMI 1st gear

  Joku aika sitten kaverilla oli 80luvun tanarissa 2.8 v6 kiinni, auto alkujaan 1.6 ja papereissa. Ajeltiin ohitustietä pitkin rinnalle tulee uuden näivee mondeo, kuski hiljentää rinnalle ja kattoo vahan kieroon meidän autoo (ajatteli varmaan taas noita pakoputki viritteisiä) ja sitse lähtee ohite nenäpystyssä ei siinä ku tanarissa liisää kaasua 150kmh asti ajeltiin rinnalla sit lappu lattiaan ja ohi, eipä yrittäny enää ohi. Ei ollu oikein käytännöllinen vehe tollein isoilla teillä ku 100kmh oli tollaset 4000 kierroista taulussa, kulki mittarin mukaan 200kmh mut todellisuudessa 180-190kmh ja kolmos vaihteella pääs liikkeelle ilman isompia ongelmia, saatiin me sillä kardaani poikki ja peräkin rupes korisemaan aika pahasti, katukiihyttelyssa ihan vekkuli vehje, saattaa senkin keulilla käydä jossain vaiheessa mopsin 318, perä kyllä varmaan sanoo sopimuksen samantien irti.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: HEMI 2004-01-16 20:49 ]</font>
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vaan saattoipa ne vaan ihailla hienoa autoasikin, ei sellaista hipparihopparia olekaan, joka ei tiedä, että Corvette kulkee.
   
 14. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Saattaa niitä tosin olla niinkin valistuneita hiphoppareita jotka tietää, ettei ne corvetet kulje. Vaikka olihan niissä '70 luvun lopulla kai toistasataa heppaa?
   
 15. Jas

  Jas Gearhead

  Ehkä jopa yhtä paljon kuin vaikka Aspenissa..?
   
 16. chevy76

  chevy76 1st gear

  Mäkään en oikein osaa hyväksyä noita katukisoja keskellä kaupunkia..Nähnyt liian monta kolaria ja läheltä piti tilannetta..Eri asia on jos ajaa juuri jonnekin kaupungin laitamalle missä suoraa ja ei porukkaa..ja varmistaa ettei ulkopuolisia ole tielle tunkimassa..Ihanteellistahan olisi jos olisi oma "lentokenttä" missä voisi rajoja käydä kokeilemassa ihan luvan kanssa..Olen tottakai itsekin ottanut joskus kisa valoista, mutta järjen puitteissa..100km/h nopeudesta pysähtyminen kun ei käy ihan äkkiä..Monesti kyllä yöllä isoilla tiellä ajettu aika vauhtia..ja vaneilla kun ajelee, niin monen mielestä tuntuu olevan vain tien tukkoja..Yleensä jos itse johdan letkaa, pidän vauhdin hieman yli rajoitusten..Joskus kun hitaamman perästä lähden ohi takapuskurissa kiinni joku thyynungi, niin harvemmin sillä on enää haluja mennä musta ohi sen jälkeen..Kyllä väni 350 kasilla ja pakko kakkosella lähtee aika kivasti, puhumattakaan astrosta samalla, hieman pirteämmällä 350 koneella..Siinä on moni yllättynyt että hei, toi pakuhan menee..ja menee.. =) Parastahan siinä ei ole se 0-100 kiihdytys, vaan 80-150.. ;D Ei se kyl huippuja ottant lentokentällä kuin 181km/h.. =(((((
   
 17. KTM

  KTM Gearhead

  Nojoo, eipä näissä amerikanlouskuissa missään ollut hirmuisia hepoja 70-luvun puolenvälin pinassa. 70-luvun lopussa liikuttiin huimissa 195hpt/225hp:ssa, kun puolessa välissä oli 165hp/205 hp:tä. Oli vuosikymmenen lopussa tilanne oli paranemaan päin :razz:
   
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Isot miehet itkee..
  Ottakaa käteenne se tuolla aiemminkin mainittu 1200 kuutioinen (tai mikä vaan, ei kukaan kuitenkaan osaa siitä kontista mitään lukea) Lada, niin ei tarvi sanoa että nii ne on ne volvokuskit ku ohittelee..
  NE ON JOKA HELVETIN AUTOMERKIN omistajat kun sen jälkeen vääntää vaikka sitten 160 lasissa ohi, kun on ihan pakko päästä. Varmaan tulee joku neukkupöpö siitä Ladasta perässäajavan autoon.. en tiedä, mutta vituttaa kun kaistapäitä tunkee molemmilta puolin ohi väkisin vaikka ajaa ihan tasan rajoitusten mukaan, tai jopa hieman yli.

  No enpä tiedä jenkeistä niinhirveästi mitään vaikka pentunta V8 Magazinea ahkerasti luinkin, mutta kyllä tuossa joskus Ladan hankittuani (1.5 litrainen farmari) tuli kylällä joku mikälie taksi-Caprice allaan pöristelemään sitten viereen ja haastamaan. En tiedä mikä kone siinä autossa oli, mutta ei sillä ainakaan Ladaa jätetty. Ilmeisesti kyseessä täytyi olla joku 2 litrainen mersun diesel sullottuna jenkkikoppaan.

  Sitten on aina näitä jotka tulevat Ladaa haastaamaan taas sillä T5 työsuhde/isin Volvolla. Saakohan siitä oikeasti joku tyydytystä, kun sillä 250hv/300Nm miljoonavolvolla sitten pätkii jonkun 80hv/120Nm Ladan. No huvinsa kullakin, mutta monesti on kyllä Ladallakin pysyny hyvin vierellä kunhan ei nyt mitään 520i bemaria kummempaa ole sivuun siunaantunut.. :smile:
   
 19. jpanu

  jpanu 1st gear

  heh kuten aiemmin totesin niin tuttua niin tuttua ... itellä se kantti-lamppunen 1500s oli tosa vielä vuos sitten ...

  Kun nyky-säännösten mukaan ei latukka voi olla enään kovinkaan vihanen sleeperi, niin vulva yms ukkelit uskaltaa. toista oli sillon joskus, kun suomessa oli se latuska joka kiekas varttimailin 10.7sekkaan (muistaakseni). Vois olla volvo-miehillä itkun paikka ;D.
  Olis hiivatin 2 litranen twinkämi ahdettuna keulilla.

  Kalajoen seutuvilla vissiin pyöri 80-luvun lopulla latuska, jossa oli 200cid hemi keulilla. :grin:
   
 20. V8 aspen

  V8 aspen 1st gear

  Kyllä aikoinaan chevy II:n rinnalle ilmesty melkeen joka valoissa joku valopää kokeileen, kun ne aatteli, ettei semmonen saippualaatikko voi mihinkään kulkea.
  Käyttöautona, kun on nykyään tommonen diesel kadetti niin se se vasta tuntuukin kirvoittavan kanssa-autoilijoiden kilpahengen. Eihän semmosen perässä kertakaikkiaan voi ajaa vaan ohi on päästävä. Syksyllä palailin pohjoisesta ja tommonen uusi toyota varis vääntäyty motarilla ohi vaikka ajelin 130 mittarissa. Päätin kokeilla mitä kadetti kulkee, kun tämä varis sitten jäi siihen eteen ajeleen 120 vauhtia. Mittarin mukaan sitten mentiin lahdesta kehälle saakka 150-160 km/h ja varis aina välillä koetti edelle mutta ei päässy/ tohtinu/ mitä lie. Mietin, että siinä varmaan loppu vaan ajo-ominaisuudet. Muutama viikko tästä tutkiskelin kadettia ja huomasin, ettei rajoitin toimi ja kaasuvivuston toppari on väärin säädetty! kone kiersi karvan vajaa 6000/ min. Ei ihme siis, että kulki tuonkin verran mutta ihme, ettei hajonnut.
  Liukkailla myös liikennevaloissa moni uuden auton kuski on erehtynyt, kun tuolla nyt vaan pääsee näppärästi liikkeelle liukkaalla. Tämä tähän siksi, että kyllä tämmönen tavallinenkin auto aiheuttaa ihmeen paljon reaktioita ja yritystä liikenteessä.
   

Kerro tästä muillekin!