pulttijako

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja jannepajoo, 18.12.2008.

  1. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear

    Rupesin tässä miettimään, että miten mitataan esim. 5-pulttisesta vanteesta pulttijako? Neljäpulttisessahan se on helppo, mutta miten muissa? :-?
     
  2. CCZ28

    CCZ28 Gearhead

  3. jannepajoo

    jannepajoo 2nd gear

    No niin... tulipahan opittua sekin. :D
    kiitoksia.
     
  4. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Onkos kukaan kokeillut, pystyykö moparin isojakoista vannetta, 4,5" käyttämään volvossa, joissa jako on ilmoitettu olevan 4,25" ? Eikös noissa europeleissä ole käytetty ristiin näitä vanteita, ainain jossain tapauksessa tuntuvat sopivan. ? Kyllähän tuo kuulostaa paperilla että jako on väärä, mutta entäs käytännössä?
     
  5. Mopar

    Mopar Gearhead

    No eihän se sovi jos eri jako on. Eikös amatsooneissa ja pv.ssä ollut 4,5" jako ja lieneehän vieläkin joissa euro/japsi peleissä 4.5" jako.
     
  6. J_Lanttola

    J_Lanttola 3rd gear

    Volvon jako on 5x108mm eli aika likelle 4,25", kun taas 4,5" on 114,3mm.

    Eli ei sovi. 2mm saa jako heittää jos käytetään ns epäkeskopultteja, joissa se kartio on ikäänkuin irrallinen, mutta silloin vanne täytyy keskittää keskireijästä, eli keskireijän pitää olla sopiva tai sitten sopiva sovitusrinkula.

    4,75" on 120,65mm ja bemareissa ja vanhoissa isoissa opeleissa on käytetty 120mm jakoa ja näitä on käytetty ristiin 4,75" jaon kanssa, siinä on ero niin pieni että toimii kai ilman epäkeskopulttejakin, mutta toki parempi olisi sellaisilla.

    Tuohon jaon mittaukseen viispulttisesta:
    Itse mittaisin ensin pultireijän keskeltä keskireijän reunaan, tämä mitta kerrotaan kahdella ja siihen lisätään keskireijän halkaisija. Tuossa toisessahan saattaa tulla isojakin heittoja jos pultinreikä on eri kokoinen.
     
  7. 9000

    9000 Gearhead

    ei kai ny samassa reikäpiirissä ole erikokoisia reikiä/pultteja?
    Muutenhan se ei vaikuta mittään
     
  8. J_Lanttola

    J_Lanttola 3rd gear

    :eek:
    No ei varmaan olekaan, mutta jos mitataan toisen reijän KESKELTÄ toisen reijän REUNAAN niin tottakai se tulos on eri? keskikohtahan on aina sama reijän koosta riippumatta mutta se reunan kohta vaihtelee reijän halkaisjan mukaan eikö?

    Niin tämä siis koskee sitä kuvan mukaista mittausta.
     
  9. Willhard

    Willhard 1st gear

  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    kyllä mä laitoin varaosa 123meseen 112 jakoseen noita 240 volvon vararenkaita kun purki takajarrut pois :rotfl: :poff: niin pysty työntämään pickuppinelikolla tontin perälle josta näkyy naapuriin paremmin :poff: tavallisia pultteja käytin :odroll:
     
  11. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Joo, otinkin selvää noist epäkeskopulteista, mutta eipä se niilläkään onnistu.. oli pakko kuitenkin jollain ratkasta niin hommasin sitten kaks sarjaa volvon omia vanteita, alut ja pellit.. rupee sopimaan :D Olis vaan oll noita moppelaisen vanteita ja gummeja sen verran että niitäkin olisi mielellään käyttänyt , mutta eihän tuo millään onnistu ei.. juu oon minäki varaosa rotteloihin sitonu palloja ties millä kiinni :D
     
  12. HV

    HV Gearhead

    Onko kukaan törmännyt netissä oisko missään koordinaatteina noita pulttijakoja keskireikään nähden? Pitäs vähä tehdä muutoksia vanteisiin. Jos ois niin ei tarvitsisi mittakoneessa käyttää vannetta, pääsis suoraan työstämään.
     
  13. 9000

    9000 Gearhead

    Koordinaatteina? Keskireikään nähden mitta on puolet jaosta eli säde, sitten jos on esim. viis reikää niin seuraava reikä on siitä 72 astetta jne.
     
  14. Pietsi

    Pietsi Gearhead

    Juu ei tarvii mittakonetta laskukone riittää. :D
     

Kerro tästä muillekin!