Pulttijaon muutos adapteri..?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja JouKu, 10.9.2015.

  1. JouKu

    JouKu 1st gear

    Onkos kellään kokemusta noista adaptereista, joilla vaihetaan pulttijakoa?
     
  2. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Minkälaista kokemusta?
     
  3. JouKu

    JouKu 1st gear

    En ole löytännyt niitä suomesta myytävänä,onko täällä jossain myynnissä? Laittomat/lailliset? Tarkoitus vaihtaa 6x5,5 (139,7) johonkin esim.5x5,5! Helpompi löytää silmää mielyttävät vanteet,valikoima oleellisesti suurenee 5 pulttisella. Adapterilla kyllä ilmeisesti paksuutta jonnin verran. Offroad miehille nää varmaan tuttuja juttuja :)
     
  4. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Laillisuus riippuu käytöstä, tieliikenteessä lähes aina laittomat. Poikkeuksena jos ovat vannevalmistajalta tulee mukaan laput että kyseiset adapterit on tarkoitettu kysesisen kyseessä olevaan autoon juuri niillä vanteilla jotka sulla on. Toinen vaihtoehto oli vastaavat laput ajoneuvon valmistajalta.

    http://www.vannetukku.fi/vannetarvikkee ... 0_395.html

    tuolta jotain, ja onhan suomessa usekin firma mistä saa mittojen mukaan tilattua.
    esim http://www.tommisbillet.com/fi/tuotteet/vanneadapterit
     
  5. raaseriruiseri

    raaseriruiseri 2nd gear

    Kekkoslovakian jäänteitä ajoneuvomääräyksissä yhä edelleen; KAIKKI nikä ei ole pakollista, on kiellettyä! Mutta ainoa mieleentuleva tilanne, jossa moisten "laittomien ja siten varmaan hengenvaarallisten" kamppeiden käytöstä voisi jäädä ns. nalkkiin, lienee vuosikatsastus - jos edes siellä. Ja pyörien vaihto katsastukseen lienee melko peruskauraa monellekin harrastajalle... :wink:
     
  6. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Niinhän se käytännössä menee, mulle ei ole koskaan katsastuksessa asiasta huomautettu. Tuossa harraste carinassa jarrupäivityksen jälkeen ole ollut edes mahdollista käyttää vanteita ilman levikepalaa. On niin ulkoneva satula että kaikki vanteet mitä vastaan tullu ottavat puolista kiinni satulaan. vanteetkin ovat sen verran avoimet että varmasti ovat välissä olevat levikkeet nähneet.
     
  7. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jos tuollaisia käyttää, niin taitaa joissain tilanteissa tulla vastaan pulttien vaihto? Siis jos siinä navassa on ne pultit ja mutterilla kiristetään eikä toisinpäin.
    Kun se pultti on x mm pitkä ja tuo adapteri taas ei ole, niin pulttien päät tulevat adapterin yli ja ottaa vanteeseen kiinni? Vai olenko ymmärtänyt tuon väärin?

    Mietiskelin vaan, että jeepin alut menisi jonkun ~20mm levikepalan kanssa hiluxin alle.
     
  8. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Riippuu vanteesta, osassa on kolot pulttijaon välissä niin mahtuvat olemaan. Jos ei mahdu ni sitten joutuu pultteja lyhentämään.
     
  9. niklas_ve

    niklas_ve 3rd gear

    En ole ikinä kuullut että kellään olisi ongelmia ollut noitten kanssa esim. katsatuksessa kun ovat edes hieman tehtaalaisen näköiset. Teettämällä saat sellaiset kuin haluat eikä hinta ole nykyään paha.
    http://www.tommisbillet.com/
    http://www.blingfactory.fi/
    Kyllä tolla 6x139,7/5,5" jaolla mun mielestä Suomessa/Euroopassa on vanteita hyvin tarjolla mutta jos haluat suuren valikoiman niin jaoksi 5x112 tai 5x120 jos vain kantavuudet riittää. Tolla 5x139,7/5,5" jaolla on vielä vähemmän vanteita tarjolla kuin 6x139,7/5,5" jaolla.
     
  10. pastem

    pastem 1st gear

    Kannattaa katsoa myös Ebays:tä itse tilaisin sieltä. Valikoimaa on hyvin ja tuli pultteineen ja muttereineen melko paljon halvemmaksi kun kotimaasta ostamalla tai teettämällä.
     
  11. xarper

    xarper Gearhead

    Mikäpä tässä paskassa valtiossa enää järkihintasta oiskaan, Ebay toimii.

    Kannattaa myös euroautojen varaosat tilata saksasta/briteistä ebayn kautta, säästää aika paljon...
     
  12. JouKu

    JouKu 1st gear

    Jeps, ebay'stä itsekkin bongasin noita ensimmäisenä ja ei hirveen pahoilla hinnoilla. Ja joku 5 pulttinen jako,ei välttämättä 5,5. Onneksi nyt löytyi talviseisonnan ajaksi jotkut jaappani maasturin "valkoset mangelssit" alle,jotka sopi eteen laitettujen levyjarrujen satulan päälle :) ! Löytyykö muuten esim.saksasta/euroopasta hyvää ja runsaalla valikoimalla olevaa vannepajaa?
     
  13. LGC

    LGC Gearhead

    Mä tarttisin mahdollisesti 5x4'' > 5x4.5''
    Ei ainakaan pienen etsinnän jälkeen löydy Suomesta valmiina eikä viittis ihan satasia käyttää teettämiseen..
     
  14. JouKu

    JouKu 1st gear

Kerro tästä muillekin!