Pulttikone ruuvarina

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja WSE, 6.5.2005.

  1. WSE

    WSE 1st gear

    Näin vihjeeksi jos olette väänelleet ruuveja tiukkaan puuhun/levyyn ja vaikka olisikin hyvä porakone/ruuvari niin tahtoopa olla että alkaa se laatumeisselikin lipsua eikä kanta uppoa. Mutta kun laitatkin sen saman meisselipalan pulttikoneeseen menee ruuvi helposti lipsumatta niin pitkälle kuin vain vetää elikkäs kanta uppoaa puuhun niin syvälle kuin ruuvissa vetoa riittää; jos haluaa. Tämä ei onnistu akkuruuvarilla. Silti hallittavuus on helppoa eli saat ruuvattua vain haluamasi määrän. En tiedä onko kukaan kokeillut mutta itse ainakin olen unohtanut tyystin akkuruuvinvääntimien käytön varsinkin kun tuli 3/8 pulttikone (sellainen nyrkkin mahtuva; vähän niinkuin pienoismalli "oikeasta" ...) hankittua ja siihen bits sovitin.
    Toki joskus tuli mm. puisia autopukkeja 1/2 pulttikoneellakin ruuvailtua kasaan.
    Että tämmöistä. Huomattavasti mielekkäämpää työskennellä kuin akkuruuvarilla, kun ei mm. tarvi juurikaan painaa ruuvia tiukassakaan paikassa lipsumista peläten... Eikä kone väännä hanttiin. Ja kannat uppoaa kivuttomasti. Ainoa haitta että vaatii sitä paineilmaa.

    Halpahalli bitsit ei tosin kestä. Vaan eivätpä ne kestäneet vääntää panasonicillakaan.
    Esim. GRI kipsi oli sen verran kovaa ettei kannat meinanneet helposti upota. Ei tuohon kiinnostanut kyllä esiporauksiakaan alkaa tekemään.

    Pulttikoneella piti myös sitten kokeilla piruuttaan väännellä mm lankkuun oksan kohdalle johon kanta upposi mukisematta. Kokeilepas akkukoneella... (tai käsin)
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    onhan noita pulttikoneita akkukäyttösenäkin vääntömonentti 100-250 nm
    ovat vaan aikas kalliita. mutta aivan mahtavia käyttää ittellä 12v akkupyssy max160nm. riittää autohommis aika pitkälle...
    saa sillä tietysti paljon tuhoakin aikaan. (6mm ja pienemmät 8.8 pultit menee poikki :oops: )
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tää olikin uus tieto, aina oppii uutta. :pinup:
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ovat vaan vähän kömpelöitä kooltaan. Vrt . 3/8 tai vaikka 1/4 paineilma.
    Ja paineilmakoneessahan on se momentin säätökin jolloin ei välttämättä katko pikkupultteja.
     
  5. Zakke

    Zakke 1st gear

    Sahan tollaen motonetistä 40€. Varmaan aika turha laite?
     

Kerro tästä muillekin!