Punakilvillä ajelusta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kirves, 13.6.2008.

 1. Kirves

  Kirves 1st gear

  Jenkkilästä on tulossa lähipäivinä kova paketti, ja ajoon luonnollisesti on kova hinku uudella lelulla, joten mieleeni iski seuraava kysymys:
  Luonnollisesti veropäätöstä odotellessa käyn katsastuksessa ja hommaan punaiset kilvet siksi aikaa.. Tarkoitus on lähteä power meettiin jollain härvelillä, ja mieleeni pasahti uudella lelulla lähteminen. Soitin katsastuskonttorille ja kysyin punakilpikäytännöstä ulkomailla ja keskustelu meni suunnilleen näin:

  Minä:Onko punakilvet voimassa EU-alueella suomen ulkopuolella?
  Täti: Pohjoismaissa on kyllä.
  Minä: Eli voin huoletta lähteä ruotsiin punakilvillä ajelemaan?
  Täti: En kyllä suosittele lähteä punakilvillä ulkomaille seikkailemaan.

  Eli niinku WTF?!?!?
  Onko se ny sitte laillista vai ei :poff:
   
 2. MALKAMÄKI

  MALKAMÄKI 1st gear

  Jos sulla on auto verotuksen alla, silloin et saa lähteä ulkomaille niillä kilvillä.
  Mikäli taas olet liikkeellä suomeen verotetulla rekisteröimättömällä tai katsastamattomalla autolla, voit ihan vapaasti lähteä ruotsiin...
   
 3. Kirves

  Kirves 1st gear

  Ookoo, kiitos, tämä selvitti sitte autovalinnan power meetin reissulle.. Taas yks murhe vähemmän 8)
   
 4. VSOP

  VSOP 3rd gear

  Tuota samaa just aiemmin pähkäilin itsekin, Chevelle tullista viime perjantaina, verotuskäsittely kyllä aloitettu. Hinku olis saada kilvet ennen Haapsalun reissua eli heinäkuun puoliväliä.. Mut ei kesäloma-aika ainakaan nopeuta veropäätöksen/normikilpien saantia pöh ja kele. Jos ei kilvet ehdi, niin sit täytyy pummia kyytiä kaverilta pöh :-?
   
 5. jenkkijuuso

  jenkkijuuso Gearhead

  Jos on tuttuja jostain isosta firmasta jotka tuovat maahan ajoneuvoja ja asioivat paljon tullin kanssa pyydä heitä ottamaan yhteyttä tulliin ja sanoa että on kiire päätöksellä niin saat päätöksen viikossa kuten yritykset mutta ns. normi ihmisen veröpäätös kestää kolme kuukautta( on kiirettä mukamas) joskus firmat saattavat saada jopa odottaessa päätöksen.
   
 6. VSOP

  VSOP 3rd gear

  Kiitos vinkistä, täytyy tutkailla miten saisi nopeutettua...
   
 7. Bätmobiili

  Bätmobiili 1st gear

  Ulkomaille lähtö multakin tullissa kiellettiin. Tosin veropäätös tuli 8 päivässä niin eiköhän tässä vielä kerkee moni saamaan kilvet....
   
 8. VSOP

  VSOP 3rd gear

  Tsiisus, mitäs keppiä /porkkanaa käytit, että noin nopsaan onnistui ???
   
 9. jaketin

  jaketin Gearhead

  voi helevettiläinen, ajattelin, että jos saisi coronetin sen verran kursittua kasaan, että ehtis wheelsnationalsseihn ruotsiin. toki punakilvillä. eli ei sitten mennä.... :( :(
   
 10. hezekiel

  hezekiel 1st gear

  Yksi melko kökkö piirre noissa tarrakilvissä on, että lähtöpaikka pitää olla Suomessa, ei vaikuta onko auto ollut aiemmin Suomen kilvissä vai ei. Ostin pääsiäisenä auton Tanskasta ja olisin ottanut siihen jo hakumatkalle lähtiessä tarrat mutta ei käy. Sitten kun sen saa tavalla tai toisella maahan, niin sen jälkeen niillä tarroilla saa taas poiketa Tanskassa. Onpas näppärää :odroll:

  P.S. Tanskan tarrakilvillä ei sikäläisen virkailijan mukaan saa mennä ulkomaille mutta löysin netistä 80-luvulla tehdyn YK:n sopimuksen jonka mukaan kaikki pohjoismaat tunnustavat toistensa rekisteröinnit joten siihen se kai perustuu ja virkailija puhui scheissea.
   
 11. jaketin

  jaketin Gearhead

  eli saisi ajaa punakilvillä ruotsiin ??? :D :D
   

Kerro tästä muillekin!