Punatiilitalon pesu sammaleesta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 4.5.2018.

 1. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Paikallinen höyrypesumies mainosti myös sammaleen poistoa. En tiedä miten tiilitaloon sopii enkä muutakaan.
   
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kaljaa kun ostaa tarpeeksi ja on porukkaa riittävästi kuseksimassa niin kyllä kasvillisuus kuolee. Kannattaa ehkä laittaa kypärät päähän katolle jos riistäytyy käsistä juominen. Minä kuseksin lankomiehen kanssa joskus muinoin terijoen salavan kannoille joihin olin sahannut kunnon kuopat ja laittanut kilon suolaa per kanto. Kesän kun kirmaili munasilleen aina siihen ruikkimaan niin johan tokeni. Naapuriin on vähän matkaa meillä mutta kaupungissa luulen että uutiskynnys ylittyy.....
   
 3. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  tekee eturahasellekkin hyvää kun oikeen paineella pinnistää!
  varsinkin kun niitä ylimpiä tiiliä "huuhtoo"
   
 4. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Tääkin topikki kusi.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 5. skyhigh

  skyhigh Gearhead

  Normaalin seinätiilin valmistuksessa yleensä sekoitetaan massaan sahajauhoa. Tiilen poltossa tämä palaa pois, josta johtuen rakenne on huokoinen joka taas parantaa pakkasenkestävyyttä ja on parempi lämmöneriste. Mutta tämmönen huokoinen materiaali on tietenkin myös imukykyinen, jonka johdosta esimerkiksi jos on tarve pestä pinnasta kalkkitahroja suolahapolla, niin tiilet kastellaan ensin, jolloin ne eivät ime sisäänsä tätä pesulientä. Tätä vois kans harkita, kun ei tiedä mitä se sammaleenpoistolitku tekee siellä tiilen sisällä. Sieltä sitä kuitenkin on mahdoton huuhdella pois, jos se sinne imeytymään pääsee.
   
 6. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Pääasia että aihe pysyy pinnalla.
   
 7. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Useamman Sandellssin jälkeen juolahti mieleen lievä kulottaminen kaasutöhöllä.
  Vakuutukset kuntoon ja painepesuri valmiiksi mahdollista sammutustyötä varten.
  Kai se tiiliseinä vähän liekkiä paremmin kestää kuin sammal ja kunhan ei aloita räystään alta
  :odrealmad::odeek::soosoo::poff::rotfl:

  IS
   
 8. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Hyvä idea. Talossa ei ole räystäitä edes. (Katso kuva).
   
 9. f34

  f34 Double Gearhead

  Sammaleen ja homepesuaineen pitääkin imeytyä pintaan, jotta se tappaa kasvuston juuret.
   
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Käyttäjä imusihti ideaa jalostaen miten olisi liekinheitin joka syöksisi napalmia? Jonkun seoksen paloaika oli muistaakseni 10-20 sekuntia. Luulis sen sille perkeleen sammaleelle riittävän! Saiskohan tarpeita varustelekasta?
   
  ramman tykkää tästä.
 11. f34

  f34 Double Gearhead

  Napalmia on helppo tehdä. Alumiinisuolan ja bensan sekoitus.
  Mut ehdottomasti sitten videota tänne tapahtumasta...
   
 12. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Hämmästyttävää, että öinen idea kaasutöhöstä tuntuu vielä aamullakin järkevältä :D
  Napalmi on melko äärimmäinen keino, mutta taatusti sammal lähtee. Taitaa vaan jättää palojäljet seinään, jolloin myydessä kannattaa painottaa poltettua tiiltä olevaa verhoilua.
  Näppärä jätkä rakentaa vaikka lehtipuhaltimesta liekinheittimen, lähtee sammal ja turhan uteliaan naapurin kulmakarvatkin samalla kertaa :confused:

  Mietiskelin lisääkin aihetta ja voisihan sitä laittaa ihan etikkaa suihkupulloon ja kokeilla pienelle alueelle että lähteekö sammal ja jääkö seinään jälkiä aineen kuivuttua. Jos tuota liekitystä vakavissaan meinaa, kannattaa ensin tukkia kaikki mahdolliset ilmareiät tiiliverhoilusta, ettei päädy kipinää tiiliverhoilun väärälle puolelle. Myös painellinen kasteluletku ja painepesuri toimintavalmiiksi. Syttymäherkemmät paikat voisi sumuttaa painepesurilla kosteiksi ennen tulityön aloittamista.

  IS
   
  Muokattu: 5.5.2018
 13. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Kostea tiili, lämpöä reilusti, poks...
   
 14. MaxDura

  MaxDura Gearhead

  Me tehdään noita julkisivutöitä ihan päätoimena, ja kyllä joka helvetin kerrostalo pestään kuumavesipesurilla. Joko maalit pois tai rappauksen poiston jälkeinen tiili/muun pinnan pesu. Välillä joutuu tekemään melko rankkojakin käsittelyjä pesurin kanssa. Tiili vähän imee vettä, mutta luovuttaa sen myös pois.
  En ymmärrä sitä muutaman vuoden takaista juttua jossa talo oli pilattu pesemällä. Siinä on täytynyt olla täysi idiootti pesurin kanssa liikkeellä, ja töötännyt jokaisen aukon ja reiän kohdalta kuorimuurauksen taakse vedet, ei pintapesulla muuten pääse sellaiseen lopputulokseen.
   
 15. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Käyttäjä MaxDuran kanssa samaa mieltä. Ei se tolkun kanssa pestessä voi pilata mitään. Peseehän ne myös tiilikattoja ennen pinnoitusta ihan ammattilaisetkin. Oikea kulma ja tolkku, kattotiilessähän on ihan oikeat raotkin väleissä. Teen käytännössä aina kaikki itse, otan selvää ja käytän maalaisjärkeä niin yleensä onnistuukin. Tuumin omaa kattoa että laitanko etikkavettä vai teenkö kalkkivettä että sammaleen juuret kuolee. Pääasia että ph muuttuu niin että sammal ei pärjää. Se on fakta ei mutu.
   
 16. Smirkelimies

  Smirkelimies 2nd gear

  2 lauantaikaltsia nosti päähäni semmosen ajatuksen että entäs jos seinälle saisi elvytettyä oikein kunnon röllikasvuston lisälämmöneristykseksi? Sillähän tienaisi hirmurahat saneerauskohteissa, kosmeettinen remppa ja itseään korjaava eristys tulis samalla kertaa. Juonpa pari kaltsia lissää :)
   
 17. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Mites jos suihkuttelis matalapaineruiskulla lipeää sammaloituneelle tiilelle, luulis sen ainaki tappavan sen sammaleen kasvun ja huuhtelis sit vaikka seuraavana päivänä.
  Olis ainaki paljon halvempaa tehä tuo lipeä ku ostaa noita valmiita tuotteita.
   
 18. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  märkä savi,uuniin todella kuumaan ja ei poks vaan valmis poltettu tiili mikä kestääkin pidempään kuin isältä pojalle.
   
 19. pantera

  pantera Double Gearhead

  Noi kaupalliset kattopesuaineet on varmaan kaikki natriumhypokloriitti pohjaisia.
   
 20. vahvis

  vahvis 1st gear

  Puhallussooda kelpaa myös hyvin ainakin katon sammaleen tappamiseen. Jotkut liuottaa lämpimään veteen ja ruiskii sitä mutta paljon helpompaa levittää soodaa ennen sadetta ja antaa luonnon hoitaa loput. Tiiliseinää en ikimaailmassa menisi kastelemaan painepesurilla, enkä edes letkulla.
   

Kerro tästä muillekin!