puolivyörenkaan asennus vanteelle

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja wizkid, 16.7.2008.

 1. wizkid

  wizkid 3rd gear

  Kuinka kauan sitä rengasta pitää oikeen venyttää sisärenkaalla, että se palaa alkuperäiseen leveyteen? Olen venyttänyt renkaan sisäreunoja sisärenkaalla 5 päivää, mutta vieläkin oli aivan liian kapea.
   
 2. mä_vaan

  mä_vaan 1st gear


  Ei sitä tartte venytellä jos rengas ja vanne on sopivat toisilleen, senkun lupsauttaa vanteelle niin kyllä se muotonsa hakee...

  jos meinasit että rengas on painunut kasaan (ollu vaikka pinon alimmaisena lapeallaan olevassa pinossa) ja vanteelle laitto ei onnistu,niin se tarvii ammatti miehen kikkailua oikeilla työkaluilla.

  ei meinaan oo niin helppoa ku telkkarissa :rotfl:

  ps. kokemusta työn puolesta, se ei oo aina helppoo.
   
 3. Kasi-Pasi

  Kasi-Pasi Gearhead

  Kyllähän ainakin just nuo rätti- ja puolivyökumit ovat uutena niin kasassa (tiukkaan muoviin pakattuna), että aika "lupsauttaminen" on sellaisenaan... :odroll: Mä laitoin puolivyöt muistaakseni muutamaksi päiväksi venytykseen useamman puupalikan avulla, ihan asentajaa helpottaakseni.
  Iäkkäämpi rengasasentaja haasteli joskus, että käytti itse aikoinaan pakastinta avuksi. Jotain palikkaa renkaan väliin ja hetkeksi "jäähylle", niin asennus onnistui helposti ilman päivien levittelyä. Se oli kuulemma sitä aikaa, kun noin 90% asennettavista kumeista oli ristikudosrenkaita... :wink:
   
 4. Luigi

  Luigi Gearhead

  Kiristysliina/kuormaliina ympärille ja kiristystä,sillä se nousee vanteelle vaikka ois posket yhdessä. Tuolla konstilla menee ainakin tubeless.
   
 5. wizkid

  wizkid 3rd gear

  Juu muoviin oli tiukasti pakkattu nuo renkaat. Täytyy kokeilla ylhäällä olevia vaihtoehtoja.
   
 6. SamiL

  SamiL Gearhead

  Sisärenkaallisena laittaminen onnistuu aika helposti melkein suoraan paketista. Sen sijaan sisärenkaattomana se voi vaatia kaikki mielikuvituksen keksimät levityssysteemit, ettei ilma enää karkaa vanteen välistä.
   
 7. mä_vaan

  mä_vaan 1st gear

  noin juuri:

  pikkukikka on asentaa rengas vanteelle sisäkumin kanssa.
  sen jälkeen jos ei halua sisuskumia ja vanteessa on hump olakkeet niin tiputtaa vanteen vaan kasattavalta puolelta (jos vaikka käännetty vanne) ja ottaa sisuskumin pois jonka jälkeen on helpompi painaa kumi/vanteen rako kiinni kun toinenpuoli on paikallaan.

  ja vóla hermo meni ja pari askia tupakkia ja useita kaffi taukoja mutta tulipahan tehtyä :rotfl:

  kyllähän se sinne menee vaikka väkisin...
   
 8. wizkid

  wizkid 3rd gear

  tämä vinkki oli todella toimiva. Meni todella helposti rengas paikalleen, kun vähän kiristi liinalla.
   

Kerro tästä muillekin!