Putkentaivutin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja JariV, 9.2.2014.

  1. JariV

    JariV 2nd gear

    Tarttis asiallista tai toimivaa taivutinta 28mm paksuseinämäiselle hydrauliputkelle. Vois ehkä ostaa tai mieluiten lainata jos jollakulla moista löytyis ja uskaltaa lainata. ihan käsikäyttöinen passaa. Oon pääkaupunkiseudulla.

    Mitä vaihtoehtoja löytyy? Joko ostettavia tai jostain lainattavissa/vuokrattavissa.
     
  2. Gutless

    Gutless Gearhead

    onko pakko olla 28mm putkea vai käviskö esim 25 / 30mm? Voiko sitä vielä vaihtaa? Pitääkö päästä tekemään paikan päällä vai voiko tehdä esivalmistetut putket? Tuleeko päihin esikiristys leikkuurenkaille? Tuo 28mm putkikoko ei onnistu ainakaan meillä duunissa mutta nuo 25 / 30 ok.
     
  3. JariV

    JariV 2nd gear

    28mm on tässä kohtaa ehdoton mulle. Ainesputket on jo hankittu. Kiitos Gutless kuitenkin kun tarjosit mahdollisuutta.
     
  4. JariV

    JariV 2nd gear

    HiFlexissä onnistuu lestienkin koon puolesta mutta vaan paikan päällä.
     
  5. VSOP

    VSOP Gearhead

    LVI-hommissa on käsittääkseni käytössä vääntimet isommille putkille kuin hydrauliikkapuolella. Kysäise joltain putkiasentajalta ?
     
  6. Jukka66

    Jukka66 1st gear

    Miten paksu seinämäistä? Yleensä 28mm on kyllä pneumatiikkaputkea, 25mm sekä 30mm ovat hydrauliikkakokoja. Paksuus kiinnostaa vain sen takia , että tarvitsetko myös tuurnan. Tubomatillahan tuo onnistuu.
     
  7. VSOP

    VSOP Gearhead

    Myös 28mm on hydrauliputkikoko, mutta harvemmin käytetty.
     
  8. Jukka66

    Jukka66 1st gear

    Tänäpäivänä puristettavia (laadukkaita) helmiliittimiä edes saatavilla 28S:nä vaan 28 on L sarjaa. Tietenkin voihan käyttää ASK tai VKA liittimiä, mutta se hitsaaminen tai jic päinen triple-lok onnistuu, mutta vaatii koneen. Onhan sitä LL sarjaakin käytetty hydrauliikassa, mutta pääsääntöisesti L on pneumatiikalle ja S hydrauliikalle.
     
  9. Gutless

    Gutless Gearhead

    Jukka mitä nuo ASK tai VKA liittimet ovat?

    Itelle VKA, VSTI tai ROV tarkoittaa tulppia. VKA= o-rengas tiivistys, VSTI = usitilla tasotiivistys ja ROV on sisäkartiollinen tulppa, johonka leikkuurengas tai o-rengas tiivistyy suoraan, kätevää.

    Parkerin EO:n S-sarja sinänsä tuttua ja putkienkon viäntö luonnistuu. Onkohan teollisuusputkimiehille keikkaluontoista duunia enää etelä-suomessa, jos nykyinen duuni menee joskus vaihtoon?
     
  10. Jukka66

    Jukka66 1st gear

    Sori lyönti virhe, piti olla SKA. SKA ja ASK ovat Parkerin hitsattavia liittimä.
    Ainesvahvuutta tietämättä on vaikea ottaa kantaa pokkaamiseen, mutta taitaa olla vaikea homma käsipokkareilla, vanhoilla Big-Bendeillä onnistui(valurauta lestit), uusilla ei kannata edes yrittää, mutta pöytä ja hartiat joka tapauksessa kovilla.

    Parkerin VSTI M-OR tiivistys O-renkaalla ja VSTI-M/R-ED tasotiivisteellä, Parker ei enää tunne VSTI tulppaa jossa tiivistys tapahtuisi Usit:lla.
     

Kerro tästä muillekin!