Puuratti brittiautoon - apua kaivataan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 6.1.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Auto on -65 Herald ja puuratin etsintä on käynnissä. Brittiosakauppiaat tarjoavat ainoastaan MotoLitan rattia, joka on hinnaltaan n. 3xGrantin puuratin hinta, eli hankin sen vasta Jaguaariini... :smile:

    Rattejahan on maailma täynnä, mutta se keskiön sopivuus - eli vinkkejä Triumpheista (ja brittiautoista) perillä olevilta kaivataan.
     
  2. whiic

    whiic 1st gear

    Kato kummaa. Toinen Triumphisti (ja kaiken lisäks vielä Heraldisti) löysi itsensä Overdriveen.

    Mä yritän ottaa selvää mitkä firmat valmistaa Trumpaan ajan henkeen sopivia puuratteja. Muistan netissä törmänneeni joskus sellaisiin saitteihin. Varastosta multa tuskin löytyy puurattia vaikka melkein kaikkee muuta varaosaa onkin.
     
  3. whiic

    whiic 1st gear

    Oletkin varmaan jo tutustunut Grantin rattitarjontaan:
    http://www.grantproducts.com/

    Keskiön sopivuudesta ei ole sivuilla tietoa enkä tiiä osaisko ne vastatakaan vaikka niiltä kysyis.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    DAMN... ei sitten sitä keskiöö saanutkaan. Tuanoinni mikä neuvoksi? Keskiö syntyis kyllä handmade-tuotteena (ja ammattitaidolla), mutta toi laillisuuspuoli?
     
  6. whiic

    whiic 1st gear

    Voiskohan tarvikeratin ja siihen ohjaustangon väliin tunkea jonkun omatekemän adapterin, ettei pulttien tarvi olla linjassa. Adapterista tulisi kyllä varmaan aika kookas, jotta pultit saisi siihen luotettavasti kiinni. Siirtyisköhän ratti liian lähelle selkänojaa... taitais joo siirtyä. Mutta Heraldissa on ohjauspyörän asento säädettävissä. Itse en ole kyllä sitä vaihtanut; on jo hyvässä asennossa.

    Eikä tuollaisen adapterin tekeminen ole varmaan yhtään laillisempaa/laittomampaa kuin keskiönkään. Mutta mistäpä nuo katsastusmiehet tietää onko itsetehty. Ja 60-lukulaisia autoja saa aika vapaasti korjailla omilla osilla. Silloin, kun ei tiedetty mistään E-hyväksynnöistä, CE:stä ja 8 tusinast muita hyväksyntästandardeja, eikä auton täytynyt olla kolariturvallinenkaan (nykyautoon, jos vaihtaa Wunderbaumin väriäkin niin täytyisi melkein muutoskatsastaa ja hankkia asiantuntija-/tehdas-/maahantuojalausunnot, että auto täyttää samat turvallisuus vaatimukset värin/hajun vaihtumisesta huolimatta).

    _________________
    WHIIC alias 2D

    Totanoi... kylläpä E-standardi syntyi jo 50-luvun lopulla, mutta tuo ei koskenut ratteja vielä silloin. Lisäksi kolariturvallisuutta säätelevät pykälät tulivat voimaan vissiin 1974. Vuonna 1970 säädettiin pykälää siitä kuinka raskas ohjaus saa maksimissaan olla. Sun Heraldin käyttöönottovuonna ei tainnut olla asiasta mitään säädöksiä, joten ratin voi kai rakentaa kokonaan itse.


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: whiic 2002-01-14 17:40 ]</font>
     
  7. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Perhana kun en muista.. Lueskelin eilen illalla juuri wanhoja mobilistieja, ja siinä suitsutettiin ratti firmaa, että löytyisi varsinkin britteihin kaikkea. Lehti on muistaakseni 5/2000. Tarkistan vielä kotona, ellei joku ole jo ehtinyt edelle! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  8. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    No.. Nyt kävi niin ikävästi etten löytänyt kys. ilmoitusta.. Valitettavasti. palaan asiaan heti kun sattuu silmään!!
     
  9. Tico

    Tico 3rd gear

    Osaiskos joku vahvistaa tämän (Whiic?) - lainaus yhdestä saamastani postista:

    "Minun tietääkseni Heraldiin sopii Spitfiren keskiö muistaakseni vuoteen 77 tai 78 asti. Ainakin minun korinvaihto Spitissä on 65 Herald rattiputki ja olen kokeillut siinä vaikka mitä ratteja."

    Helpottais Heraldistin elämää kummasti, jos näin olisi...
     
  10. whiic

    whiic 1st gear

    Oon tuota pikkusen miettinytkin jo. Se voisi olla perin mahdollista, sillä Spitfiressä ja Heraldissa on hyvin paljon yhteistä tekniikkaa ja ovat jopa käytännössä samalla alustallakin. Motitkin on samaa kaasareita ja kansia lukuunottamatta, Spitfiressä luonnollisesti suuremmat venttiilit ja tupla-SU:t yksinäisen Solexin tilalla. No nyt menee jo sivuraiteille. Mutta luulen, että vois sopia. Naapurillakin on ollut tuollanen Heraldista rakennettu korinvaihto Spitfire nuoruudessa (koskaan en oo sitä nähnyt sillä naapurit vasta muuttanut paikkakunnalle).
     

Kerro tästä muillekin!