Puutyön harrastajia.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ripe, 21.4.2009.

  1. ripe

    ripe 1st gear

    Löytyykö täältä puutöitä harrastavia?

    Mää kävin 10vuotta kansalaisopistolla puutöissä ja nyt olen saanut hommattua jonkinlaisen verstaan itsellenikin.

    Tua mun kotisivulla Vasemmassa alareunassa PUUTYÖT olis kuvia töistäni.
     
  2. cam68

    cam68 1st gear

    silloin kun oli vielä aikaa niin tuli jotain pientä tehtyä.. mm tuvanpyötä (loimukoivua) ja pienempiä hyllyjä tv taso ynm.. nyt ei aika riitä.. levyt on jo liimattuna olleet 7v sellaiseen massiivisen vanhan ajan lipastoon.. 4:eek:vella ja 6pienellä vetolaatikolla ja 2:lla isolla.. kaikki loimua 8) tuskin tulee tehtyä..
    sitten olis tarpeet myös hieman isompaan tuvanpöytään.. oksatonta tuppeen sahattua koivua 100mm paksua, olleet valota suojasssa jo nekin 8vuotta..
     
  3. C2.0

    C2.0 Gearhead

    Jep käsityö 10 :rotfl: Viimeksi tuli tehtyä nuo A fordin kattopuut saarnista. Omaa verstasta ei vielä ole, mutta haaveissa on rakentaa sellainen navettaan, kun saa vaan talon rempattua...
     
  4. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    välillä kun on aikaa tulee jotain tehtyä..,.. Tarttis alkaa askartelemaan yläkerran portaita tänne kämppään.....
     
  5. ripe

    ripe 1st gear

    Mää tein alakertaan portaat, oli ne melko työläät.
    Tarvis olla jonkinlainen verstas jo niitä meinaa tehdä, tai riipuu tietty mallista...ja :pinup: vaatimustasosta :lol:
     
  6. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Lähinnä harrastuksena opiskelin puualan artesaaniksi vuosituhannen vaihteessa. Ei oo kyllä paljon tullut lajia harrastettua sen jälkeen. Parit kierreportaat oon tehnyt ja muuta pientä mitä omakotitaloja naapureille rakentaessa on vastaan tullut. Tietysti kummipojalle keinuhevosta ym. joutuu välillä tekemään. Joskus kauan sitten tein talliin seisomaan 7 metrisen keskimoottoriveneen mallia pirtuvene. Koneita on verstaalla joitain; oiko-tasohöylä, sirkkeli, alajyrsin (ilman teriä :rotfl: ), yläjyrsin, porataltta, tapituskone ym. pienempää.
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tein telkänpöntön omasta päästä :oops: tuli muuten hyvä mutta lentoaukkoa pitäis pikkasen suurentaa :rotfl: . Noita veneitä harrastaessa on ollut pakko tarttua puuhunkin kiinni vaikka se ei metalliukon hyppysiin oikein sovi, kun sitä ei voi hitsata eikä rälläkkäkään siihen oikein sovi. Nyt on jo jopa viillutettu? pöytää ym, tasaista pintaa ihan ite.
     
  8. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    joo kyllä tossa hommaa tulee olemaan. Aika rajoitettu tila mihin ne pitäis saada jotenkin järkevästi sovitettua.....
     
  9. CandyBee

    CandyBee Gearhead

    artesaani oon miekin jo ammatiltani ja nyt maaseuturakentajaksi opiskelen.
    kaikenlaista tykkään rakennella, eniten kyllä kunnostella vanhoja huonekaluja.
    Kolme vuotta on nyt remontoitu tätä mun syntymäkotia ja ne yläkerran rappuset ois vielä täälläkin edessäolevia projekteja :lol:
     
  10. mhahto

    mhahto 1st gear

    Ite tein ja kehun omia portaita.
    Askelmat keittiöntyötasoa :D
     
  11. Teba

    Teba 3rd gear

    Portaita päätuotteena tulee työkseen tehtyä joskus jopa jotain harrasteenakin.. :D
     
  12. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Täällä on yksi konepuusepän koulutuksen saanut joka ei ole työkseen tehnyt koulutusta vastaavaa työtä. Kansalaisopiston puutyökursseilla tuli käytyä myös mutta siitäkin on jo vuosia aikaa.
     
  13. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Eikse leikkimökki ollutkaan sun väsäämä :eek: muistanko taas ihan höpöjä :rotfl: .
     
  14. Jza

    Jza Double Gearhead

    Mulla on päinvastoin :eek: Tarttin 40 millistä pyökkiä työtasoihin, niin mistään muualta ei löytynyt kuin porrashemmoilta :rotfl:

    Ps. keskustelun aloittajan tuotokset on aika hienoja!
     
  15. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :D Elämäntapa?... Se että millä menestyksellä ite teen ni on toinen juttu...Mut kommeeta jäläkee näky olevan topikin aloittaneella! 8)
     
  16. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ei ku appiukon :eek: . Vieläkö se on aktiivikäytössä? Tuo nykyinen mökki onkin sitten omaa tekoa laatan valusta huopakattoon.
     
  17. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tossa se möllöttää ite väsätyn kiipeilyjutskan vieressä takapihalla :rotfl: -
    [​IMG]
    Kuvattu pari viikkoa sitten :odroll: .
     
  18. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

  19. askel_vakaa

    askel_vakaa Gearhead

    Kyllähän tuollaisia rakentelee jo peruskoulun puutyötunneilta saaduilla opeilla :odroll: Ei vaan...pirun hienon näköinen tupa, tuollaisia kun joku vaan viitsis kunnostaa ja säilyttää. Kelpais mullekkin 8)
     
  20. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Sauna- ym. puita on tullut tehtyä vaikka ei ole edes puualan koulutusta. Seinäkelloa aloitin tekemään kansalaisopiston kurssilla joku vuosi sitten, mutta sen jälkeen se on edennyt hitaasti ja epävarmasti. Mutta ei sitä tiedä vaikka se ennen ensi talvea valmistuisi. Tuulimylly tuli väsättyä joskus 10 vuotta sitten. Ihan sellainen pieni koristemylly, ei se sähköä tee eikä muutakaan. Eikä juuri edes pyöri kuin pahimmilla myrskyillä, laakerit nimittäin vaatisivat huoltoa. Pari puista pukkia tein autonmoottorin nostoon (ei amerikkalaisen, kuten varmaan arvaatte), ja toisesta tuli sukulaistytölle pihakeinun teline. Ja tulihan ne ex-Saabiin tehtyä pyökistä nupit kojetauluun, lämmittimen vipuihin oikein teardrop-muotoiset.
     

Kerro tästä muillekin!