PV volvon alle runko

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja spike, 24.5.2010.

 1. spike

  spike 3rd gear

  Olen miettinyt sellaista että olsin tehnyt pihalla nököttävästä PV volvosta jotain gasser tyylistä. Auton kantavat rakenteet ovat aika surkeassa kunnossa joten mietin korin sovittamista erilliselle rungolle. Tutkin ja ihmettelin eri runko vaihtoehtoja. Miten on AKE suhtautunut rungon muutoksiin? PVn akseliväli on 102" ja kori on aika kapea. Yksi kantaauto joka on tullut vastaan vähän siellä täällä on GMn G-body. Tuo runko vain näyttää aika leveältä. En löytän mistään tuolle mittoja joten jos jollakulla on niin otetaan kiitollisuudella vastaan. Lähinnä rungon leveys kiinnosta. Onkohan mahdollista kaventaa runkoa? Tietenkin jos jättää katsastamisen kokonaan väliin niin voi tehdä vaikka mitä. Sillin voi vaikka tehdä oman rungon tai hankkia willyksen rungon. Olisipahan sama akseliväli ja rungon muoto jotenkuten oikein. Yhtenä vaihtoehtona tietenkin duetin runko. Ei vain saa laillisesti kasia.
   
 2. TopiCa

  TopiCa 1st gear

  Kyllä Duett'in runko järkevin on. Miks ei saa kasia? 2.5 Daimler ja Fordin 221/260 ovat vain 140hp luokkaa. 260n sai ennen Pyhimykseen tuskitta. Ja jos ne ei mene läpi käytä katsastukseen Fordin lättäpäätä joka sopii ajan henkeen :)
   
 3. spike

  spike 3rd gear

  Duetissa isoin motti on 1,8 joten vaikea löytää riittävän pientä. Suurin teho vakiona 70hv. Poikkeusluvalla saattaisi onnistua. Gasserissa pitäisi tietenkin olla ahdettu rauta hemi. Taitaa vain silloin jäädä puuhakilpiseksi.
   
 4. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Mites Fordin 60hp lättäpää? Paino ja prosentit kaikkiaan on ehkä tarkalla...
   
 5. spike

  spike 3rd gear

  Tilavuus menee yli siinäkin. Jos sitten alkaa väsäämään poikkeuslupahakemusta niin voi samalla anoa vähän isompaa kun noissa on teho aika pieni kaikissa. Ymmärtääkseni tuo pikku versio on lisäksi aika harvinainen?
   
 6. Naxu

  Naxu Gearhead

  Prosenttien rajoissa Duetin keulalle sais kyllä 60 heppaisen ranskan lättiksen -> 2.1 litrainen ja 60 heppainen. Ja menee kyllä taatusti painossakin prosenttien sisään. On todella kompaktin kokoinen möykky.
   
 7. spike

  spike 3rd gear

  Missä sitä on käytetty? Mitenköhän helppo on löytää/kunnostaa?
   
 8. Naxu

  Naxu Gearhead

 9. spike

  spike 3rd gear

  Googletin tuota ja eri lähteiden mukaan kyseessä oli aluksi 2,2l ford eli 136 cid ja sitten simca suurensi sen 2,4 litraiseksi. En millään löydä 2,1 litraista. Onko tuo ollut jossain tietyssä vuosimallissa?
   
 10. TopiCa

  TopiCa 1st gear

  Ne oli 2158cc joten jotkut kutsuu "2.2L", jotkut "2.1L".
  Se oli/on yleinen kone Ranskassa koska oli myös armeijan kuormureissa. Googlaa armeijan kaluston fanien sivuja niin löytyy.
  Kone on älyttömän vahva. V8 Simcoja ei saanut ajamalla rikki mutta korit ruostui ympäriltä.
   
 11. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

 12. spike

  spike 3rd gear

  Toi menis naftisti tilavuus rajoihin. Aino jos koneen haluaa vaihtaa niin pitää jättää runko laittamatta koska prosentit ei riitä. Jos ei saa katsastettua niin yhtä hyvin sitten tekee omien perversioiden mukainen ja ajaa puuha kilvillä. Tossa kun on todella kaikki kantavat rakenteet enemmän tai vähemmän näkkileipää niin on aika suuritöinen saada koppa mihinkään kuosiin.

  Muutama kuva autosta ennen purkua:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG][/img]
   
 13. TopiCa

  TopiCa 1st gear

  Miten sait "MR" kilpiin Manne-Mersun valoilla :rotfl:
   
 14. spike

  spike 3rd gear

  Eikö olekin hienot kilvet. Aiheuttavat paheksuntaa kaikissa vastaantulevissa, kuten loppuautokin. Ensin MR kuten museo autoissa ja viellä pedon luku perään. Viellä kun saisi kireen kasin pellin alle niin olisi täydellinen pussihousujen kiusaamis vekotin.
   
 15. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Jos autossa ei ole merkittyjä prosentteja, niin runko 24 ja moottori 14%, josta pudonnee laturin ja ehkä startin verran. Käyttää alkuperäisen lootan sovitteella (jossain wanhassa ruotsinkielisessä Wheelsissä juttua), niin ei tuo ihan mahdoton ole...
   
 16. spike

  spike 3rd gear

  Menee toistapäin että kori vaihtuu ja runko on kanta-autosta. PV on itsekantava ja Duet rungolla. Eli siinä tapauksessa jos löytää henkilömallin duetin niin sisustustuksesta jää ainakin etunpenkit. Loppukori ja sisustus menee uusiksi. Sitten lisätään viellä motti niin menee tiukille. Riippu jos katsuri uskoo että etupenkit ovat alkuperäiset vai ei. Jos ei niin tasan 50% vaihtuu. Jos saa hyvitystä etupenkeistä siten että on puolet penkkien kahdesta prosentista niin 49%. Saattaa olla että onnistuisi.
   
 17. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  No kyl on taas yks tuhoon tuomittu projekti. Älä nyt pura sitä Volvoas! :odroll:
   
 18. TTA

  TTA 1st gear

  Vähän samaa mietin... Ihmettelen et pitäisi laittaa runko kun on koppa niin huonossa kunnossa eikö se koppa pitäisi olla kunnossa oli siinä runkoa tai ei :eek:
   
 19. spike

  spike 3rd gear

  Ei kopan korjauksesta pääse mutta ei tarvii yrittää valmistaa uusia apurunkoja. Toki nekin voisi korjata mutta kun voisi samalla sitten raiskaa kunnolla kun on vauhtiin päässyt. Tuosta kun ei museo vehjettä enää tule.
   
 20. clinti

  clinti 1st gear

  entä jos hankii kanta-autoksi esim. sen gm g-bodyn ja vaihtaa siihen pv:n korin päälle ni sitte ois se v8 305-350 mahdolinen, enkä väitä että ois helppo projekti kaventaa runkoa leventää koria
   

Kerro tästä muillekin!