Pyörän mutterit tee-se-itse?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja HenkkaTurust, 8.8.2002.

  1. HenkkaTurust

    HenkkaTurust 1st gear

    Eli onkos tullut tehtyä pyörän muttereita koskaan itse, ja onko onnistunut?
    Kun ilmeisesti mikään tehdas ei tee sellaista holkkimallista mutteria mitä minä kaipaisin, syntyykö se sitten CNC-sorvissa?
    Ja mistä aineesta?
     
  2. -TH-

    -TH- Gearhead

    minkälainen mutteri pitäis saaha, kun ei kaupasta löyvy?
    arvelisin että nuorrutusteräksestä voisi koettaa.Tai siis mockkia
    Tekeehän sellaset manuaalikoneeellakin, jos et kerta 300 kpl tarvia...<IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">
    jos tarviit 10-20 kpl, ei ehkä kannata vaivata nc ukkoa sen takia.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: -TH- 2002-08-09 02:06 ]</font>
     
  3. HenkkaTurust

    HenkkaTurust 1st gear

    Niinpä, ellei se CNC-ukko ole kurssikeskuksessa...
    Jep, tarpeen olis siis holkki-mallinen mutu, ja vanhassa Imperialissa (aivan, tiedän ettei niin yleensä tehdä) on isot 9/16 pultit ja toisella puolella väärinpäin jenkat.
    Kliffaa, eiks ookkin?
     
  4. -TH-

    -TH- Gearhead

    niin, no sitten kait, mutta siinä ajassa ku kaveri tekee ohjelman ja huomaa et ei toimi,ehtii kalut ja alottelee lopulta hommaa - on manuaalimies jo puolet tehny...joo kohta rupeaa tippumaan itkua ja vääntöä nc-ukoilta <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif"> eipä kuitenkaan ruveta nenua tukkimaan <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">
    meinasitko pistää esim. weldit tms.imperialiin?
    onhan mopessakin toisella puolen jenga väärään suuntaan.
     
  5. HenkkaTurust

    HenkkaTurust 1st gear

    Juu, vanhoissa Mopareissa tuntuu yleensä olevan jenga väärinpäin toisella puolella ja sitä varten on muttereita, kunhan ne on 1/2 tuuman tavallisia tai 7/16 A-korille.
    Mutta tuo iso 9/16 pultti on jo ongelma.
    Tuli tuossa hauskat käytetyt erikoisvanteet vaihtokaupassa (tietty OD:n kautta, mainos mainos) ja rupesin piruttani kartoittamaan mahdollisuuksia pistää ne joskus alle.
    Oletkos muuten manuaalipuolen koneistajia?
    Ei meininki ollut kyllä pistää kärkisorvia alta lipan, voishan ne siinäkin tulla.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jos nyt päätät ne mutterit jossain teettää, niin osta sopivan kokoista rosteri kuusiotankoa aihioksi. Kestää kyllä eikä ruostu ja säästää työstöaikaa reilusti. Ja niistähän saa lähes kromatun näköiset jos jaksaa hieroa!
     
  7. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    mokki on parempaa ku happonen a.k.a aidsi eli ruostumaton, mutta kyllä aidsikin kestäis noin isoina pultteina ku tässä on kyse. laittaahan rallimiehet ja tuninki-äiät alumiinisiakin pultteja ja muttereita, joten kai ne siellä kestää.
     
  8. -TH-

    -TH- Gearhead

    alumiini pultit...joo olen kyllä kuullut niistä. se vaan voipi olla niin että se alu on sitä työkalualua, oiskohan ollu 7075? mutta kuitenkin helevetin kovaa ja menee ohi monista teräksistäkin...
     
  9. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    no joo takuulla on jotain muuta kun tavallista, eihän ne kestäis edes auton painoa jos ois normaalia rautakauppa-alumiinia. ja se työkalualu on tosiaan tosikovaa, ja hintakin on tosikova. siksi ite käyttäsin mokkia joka on verraten halpaa.
    mokista olen tehnyt yhdet levylukon kuoret fordin isoon atlakseen, ja teen pian toisetkin taunuksessani olevaan perään. helppo homma. harmaita hiuksia tuottaa vain sisäpuoleiset boorit mutta nekin onnistuu. työtunteja laskin viimeks yli kolmekymmentä.
     

Kerro tästä muillekin!