Pyyhkijän moottori '72 Caminoon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Dobermann, 30.10.2001.

  1. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    nyt siis on tarvetta pyyhkijöiden moottorille.. Sattuisiko kukaan tietämään missä malleissa olisi kyseiseen autoon sopiva? Käsittääkseni tuo on sellainen "yleis osa" joka löytyy monesta GM autosta suoraan..

    Menisikö esim. "veronkierto-vankkurin" (Caprice, tms.) moottori paikalleen?

    Tarkoitus olisi saada mahdollisimman lähelle alkup. /-tyylinen tilalle. Kaikki veivit yms. ovat tallella, vain se moottori puuttuu pellin alta.. Sellainen helpottaisi elämää (ja katsastusta) hieman!
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mulla taitaa olla, muistaakseni 2-nopeuksinen ja peräisin 72 gmc sprintistä (=camino). Täytyy tarkistaa onko tallella vai onko kaverit "lainanneet" osia tai koko hökötystä.
    Piilofarkun moottorikin sattuu varmaan melko suoraan, samalla saisit tihkuasennon, se tuntuisi joskus olevan tarpeen.
     
  3. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Hmm.. Jos sulla sattuu olemaan vielä jäljellä se, niin voisin.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Tuo tihku kuulostaa hyvältä! Jos vain olisi pyöritellyt käsissä sitä "oikeaa" tietäisi millaista swapeista, yms. voisi etsiä..
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tihkulla olevan moottorin tunnistat ylimääräisestä liittimestä (noin 4 napainen)moottorin kyljessä. Moottorin sisällä on vanhaan verrattuna ylimääräinen piirilevy joka hoitaa varsinaisen homman. Kytkennästä ei ole hajuakaan.
     
  5. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    No, sen kytkennän varmaan saa selville katselemalla vaikka GM-STW korjausopasta.. Tai kyselemällä. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Mietityttää lähinnä se sopivuus konehuoneen puolelle.. Tehostetut jarrut ja isolohko.. Ja olisihan se kiva saada mahtumaan paikalleen ilman pellin taivutusta..

    Katselin eilen illalla Caprice farkun moottoria ja se voisi mennä paikalleen aika hyvin.. Totuus paljatuu vasta sovittamalla, mutta kuitenkin!
     
  6. Kimi

    Kimi 1st gear

    Capricessa(ainakin muinoin omassani) on pissapoika yhdistettynä pyyhinmoottoriin. Ihmekeksintö, mäntäpummpu ruiskasi 6 kertaa ja päälle pari kuivausta ja sitten pyyhkimet lepoasentoon. Jos sitten tsydeemi esim pidemmän käyttämättömän vaiheen jälkeen jumitti, niin pyyhkimet jatkoivat iloisesti heilumistaan niin kauan kuin virta oli päällä. Suosittelen systeemin ohittamista kunnon perinteisellä pumpulla.:odroll:
     
  7. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kyllä capricen moottorin mun mielestä sattuu melko hyvin, ei se niin paljoa isompi ole että kiinni ottaisi. Samat varusteet (tehostin ja bb) on mullakin ja joskus olin mittailevani että pitäisi mahtua.

    Alkup. pissapoika on minusta hyvä ja ennenkaikkea hauska vekotin, ainakin kesäautossa hoitaa virkansa hyvin.
     
  8. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Täytyy kokeilla sitä Capricen mallia. Kävi niin hyvä säkä, että jos ei Caminoon käy, saan sen kaverille Pontiaciin..

    Satutteko tietämään löytyykö netistä jostain tuota kytkentä kaaviota kyseiselle härvelille? ..älkää sanoko että Eyeball Productions! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> Taidan katsoa sieltäkin!
     
  9. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Tuoreempiin Caminoihin, kyllä...
    En kyllä muista oliko listattu.
    :grin:
     
  10. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    No joo

    Pengoin vähän arkistoja.

    Ilmeisesti 1971--1980 (Chevelle,Malibu,Camino)on ollut sama moottori.

    Katkaisijan ottaisin jostain tuoreemmasta Caminosta (kojelautamalli), pääsee ehkä helpoimmalla.

    Vahinko kun tuota skanneria ei ole (Eyerace vei omansa pois <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif"> )
    Kaaviot löytyy 1969--1984 välille.

    Jos katsotaan -72 kaaviota (Chevelle) niin piuhat olisivat näin:
    Moottorissa 5 nastaa/johtoa.
    B (musta) menee katkaisijalle.
    B/DBL/Y (musta/tummansininen/keltainen) muuttuu tulipellissä keltaiseksi ja menee sulakeboxiin.
    LBL (vaaleansininen) menee katkaisijalle.
    DBL (tummansininen) menee katkaisijalle.
    Lisäksi tuon B/DBL/Y nastan ja DBL nastan välissä on ne yhdistävä "Hyppylanka"
    B/DBL/Y
    Katkaisijasta menee piuha myös maihin

    Sitten jos katsotaan tuoreempaa (-84)kytkentää, niin siellä on jo tuo "Pulse type washer" mukana.
    Siellä piuhat ovat seuraavat:
    Moottorissa/washerissa 5 nastaa (Washer 2 ja moottori 3).
    Washerista pinkki katkaisijalle (nro94).
    Washerista valkoinen (nro93) sulakeboxiin ja hyppylanka (valkoinen) moottorin keskimmäiseen nastaan (nro93)josta diodin kautta (katodi nro:ssa93)moottorin reunimmaiseen liittimeen (anodi nro:ssa92).
    Eli 93-92 välissä on diodi.(arvot?)
    Reunimmaisesta (nro92) "purple" piuha katkaisijalle.
    Viimeisestä moottorin nastasta (nro91) harmaa piuha katkaisijalle.
    Katkaisijasta menee piuha myös maihin (nro150).

    Jaahas, jos noilla ohjeilla saat kytkennän toimimaan niin :grin: :grin: :grin:
    Epäselvää? <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">



    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Eyetech 2001-11-01 20:49 ]</font>
     
  11. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Lähinnä mietin miten sen tihkun saisi siihen kytkimeen.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> Laitoin aikoinaan ns. tarvike tihku kytkimen Escortiin, mutta se on senverran ruma hökötys että en viitsisi Caminoon laittaa. Eli jos laitan tuon uudemman moottorin, niin silloinhan tarvittaisiin yksi pykälä lisää kytkimessä.

    Muuten vaikuttaa yllättävänkin yksinkertaiselta! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  12. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Täytynee hommata jostakin myös tuoreempi katkaisija.

    Tuon selostuksen saat kyllä tarvittaessa piirroksena/skannauksena (it only takes time <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif"> )
     
  13. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Joo, täytyy tosiaan löytää samanmoinen katkaisija jostain.. Se onkin sitten seuraava kymysys! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Töytyy muuten tarkistaa minkälainen se nykyinen on, että osaan vertailla toisiin! :lol: Outa että ei muista minkälaiset kytkyttimet tms. omassa autossa on.. Ei kai niitä tule sitten sen kummemmin kateltua ennenkuin ne on rikki!! :lol:
     
  14. Kimi

    Kimi 1st gear

    -84 Capricessa on siis "pulssityypin" pesuri ja säädettävä tihku. Katkaisimessa ei siis ole lisänä vain yksi pykälä, vaan säätöpotikka(?).:smile:
     
  15. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Just tällaista minäkin muistelin. Eikö tihku toimi 1-nopeudella potikasta kiertämällä hitaasta tihkusta jatkuvaan pyyhkimiseen ja 2-nopeudella pyyhkii tosi kovaa?
    Eli alkup. kytkin voisi toimia mutta tarvii potikan "rinnalle" jolla säädetään tihkun nopeus? Potikka lienee helppo sijoittaa suht huomaamattomasti???
     
  16. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Muistelisin myös, että potikalla säädetään juuri 1-asennon nopeutta/jaksoa.
    Washer toimi (-79 Camino) painamalla katkaisijaa alas (muutoin toiminta liuku)
     
  17. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Se tarvike malli oli juuri tuollainen, että laitettiin se 1-pykälä ja nopeutta säädettiin potikalla..

    Nyt kun en taas muista oliko se Caminon ('72) systeemi sellainen ns. kierrettävä vai sellainen ns. liukuva kytkin.. Jos se on sellainen ns. liukuva, niin multa löytyy toimiva '80 stepparista oleva kytkin..

    Eli nit vaan etsimän kohtuu hintaista moottoria! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mulla oli 85 Caminossa juuri tolloinen yhdistetty pyyhin/pissapoika moottori...Hauskaa oli jos väännit viiksestä 1.kerran ruiskusi vesi hirveellä paineella n.10 sek,niin että hyvä jos pyyhkiät pysyivat mukana(näkyväisyys katosi ajoittain) ja tämä yhdistettynä California-pissapoikasäiliöön(n.2litraa) piti olla usein sitä täyttämässä.....Tää oli asian vierestä, mutta ajattelin kertoo mahd. vioista....
     
  19. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Muistan omasta '83 Caminosta ja muutamista GM STWstä mitkä omistin. Silloin vaan huomasin että yhdellä suihkusi 10sek ja 4 gallonaa, toisella 2sek ja 6gallonaa, kolmannella 20sek ja 2dl.. Eli ikääntyessään taitavat toimia "yksilöllisesti"..

    Siitäpä tuli mieleeni. Nyt olen havainnut että sellaisen Elky/STW pesurin (kokeiltu molempia.. :lol:) saisi asennettua pikku vaivalla, niin tietääkö kukaan miten tuota ruiskua voisi säätää? Eli ei tarvitsisi pysähtyä odottamaan kun pumppu ruikkii säiliön tyhjäksi.. Ajattelin laittaa suht suuren, n. 3L säiliön (ei ole liioittelua!!) ja säätää (jos mahd.) tuota ruikkijaa.

    Stepparissa muuten se pesuri toimii kuin euroissa, eli ruikkii tasan niin kauan kuin painan namiskaa.. Kaikissa muissa jenkeissäni on ollut joko tuo tankki tyhjäksi tai sitten pyyhkijät menevät päälle, eli ne täytyy erikseen sammuttaa.. (ohi asian kai tämäkin.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">)
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itse suunnittelin rajoittaa vesisuihkuu omassa caminossani tavallisella vilkkureleellä joka olisi asennuttu pumpun maajohtoon. Ongelmia tulee jos pyyhkiöiden moottori on samassa maassa-voi nekin nykiä :lol:

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Eyetech 2001-12-15 20:12 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!