Q: Galaxie 65-67 ohjauskulmien säätö, työkalu?

Ketju osiossa 'Ford Freak Club of Finland ry', aloittaja jpalvima, 5.8.2019.

 1. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

  Mites on, onnistuuko tuon kapineen caster/camber -säädöt tavallisella pajalla (nelipyöräsuuntaus) ilman mitään erikoistyökaluja? Näyttäisi että hienosäätöä saadaan aikaan käyttämällä säädettäviä "koukkuja" jotka pitää kiinni ylätukivarren akselista. Ei kestä mennä verstaalle jos odotettavissa on yleistä ihmettelyä ja silmien pyörittelyä kun tää -onkin- erilainen -kuin-2018- Nissan- Micrassa

  Jos ko. käikäleet on välttämättömät niin onko kellään friikillä näitä tallin nurkassa vai pitääkö suosiolla vetäytyä raaka-ainevarastolle rälläkkä/mig/mutteri/pultti/Olvi-varusteilla ladattuna?

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. tapsah

  tapsah 2nd gear

  Onko tää joku kompa??
   
 3. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

 4. puna niska

  puna niska 3rd gear

  Jaa sitä varten ne reiät on.
  En mää tarvinnu, mutta kulmat sääty kyllä ihan omassa pihassa ala vatupassi ja rullamitta.
   
 5. xarper

  xarper Gearhead

  Eikä oo sinnepäinkään.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 6. puna niska

  puna niska 3rd gear

  No ainakin päin persettä.
   
  xarper, FUKK ja Kylmit tykkäävät tästä.
 7. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

  Itse itselle vastaten, onnistuu se säätö ilman mitään käikäleitä, oli ns alan miehet hommissa paikallisella verstaalla jotka sai lukemat kohdilleen. Mutta....olisi nuo aikaa (= asiakkaan maksamaa korjaamoaikaa) säästäneet reippaasti.
  Ei tuo nyt ihan kamala ole ajoltaan, varsinkin kun tuli asenneltua Sachssilaiset etuiskarit ( löytyi sikahalvalla Rokkiautosta ) ja uudet ryhdissä olevat takajouset, ensi kesäksi sitten nopeavälityksinen ohjaussimpukka paikoilleen ja kallistuksenvakaaja taakse niin pääsee herättämään yleistä paheksuntaa ja ilmastoahdistuksen ilosanomaa.
   
  SamBob tykkää tästä.
 8. xarper

  xarper Gearhead

  Minkälaiset arvot siellä nyt on?
   
 9. jpalvima

  jpalvima 2nd gear

  Caster 2.5 deg, camber -0.25 deg ja auraus n 3mm. Casterit vedettiin tappiin saakka, enemmänkin olisi laitettu jos olisi ollut mahdollista
   

Kerro tästä muillekin!