Radion häiriöäänet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja L.P., 29.7.2007.

 1. L.P.

  L.P. Gearhead

  Ongelma on seuraavanlainen:
  Asensin tarvikeradion Dartiin (virhe #1, suosi alkuperäistä). Äänentoistoon kuuluu yksi kaiutin, joka ei sekään ole alkuperäinen. Auto sammuksissa pelaa hienosti. Kun moottorin käynnistää, alkaa kaiuttimesta kuulua korkeaa vinkunaa, joka voimistuu moottorin kierrosluvun mukaan. Myös "pientä" kohinaa havaittavissa taustalla. Äänenvoimakkuus ei vaikuta vinkunaan. Radiolähetys kuitenkin kuuluu siinä sivussa normaalisti.

  Onko ongelmana laturi? Latausjärjestelmä on alkuperäinen Mopar 1967 kärjellisellä säätimellä. Nyt varmasti tulee kehotuksia vaihtaa elektroniseen lataussäätimeen, niitä en nyt noteeraa.
  Kuinka radiot siis kuuluivat ennenkuin elektronista säädintä oli keksittykään?
  Voiko kaiuttimessa oleva vika aiheuttaa ongelman?
   
 2. Vuppe

  Vuppe Double Gearhead

  Koitas laittaa häiriönpoistaja radion virtajohtoon.

  Tuollakin aiheesta jotain.
   

Kerro tästä muillekin!