räikkälenkki

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja rekkules, 10.2.2005.

  1. ttkracing

    ttkracing 1st gear

    Stahlwillen räikkälenkit on melko suuri kokoisia(ellei ole malli uudistunut sitten näkemäni),kuten myös useammat halppis kamat.

    Tärkein vaatimus minun mielestä on että, lenkkipää ei ole mikään mohlo ettei sovi kuin tasaisella pinnalla oleviin kohteisiin.
    Toinen ehkä vieläkin suurempi tekijä on,kuinka tiuha hammastus niissä on.
    Et tee sellaisella harvalla paskalla mitään,missään ahtaassa paikassa.Kun ei riitä hammastus että jotain tapahtuisikin.
    Sama pätee näiden halppis räikkien suhteen.
     
  2. Hervast

    Hervast 1st gear

    Itte ostin taannoin muistaakseni sandvik bachon suht laadukkaan oloisia ja aika arvokkaita suunnanvaihdolla varustettuja räikkälenkkejä 10 ja 13 mm koossa. Sittemmin ostin Biltemasta nivelellä varustetun 10 mm ja 17mm sekä 19 mm suorat räikkälenkit.

    Ja eniten tulee käytettyä juuri noita bilteman avaimia koska ne ovat paremmin käteen sopivia. Bachon avaimessa ärsyttää myös suunnanvaihtovipu joka on melko jäykkä ja pienikokoinen, mutta sekään ei välttämättä estä vivun kääntämistä vahingossa. Lisäksi avaimessa on erittäin terävät kulmat varressa josta ei kämmen tykkää.

    Että ei se nimi ja kova hinta aina tee hyvää työkalua, mutta uskon että stahlwillessä ja muissa laatumerkeissä tuskin on suurempaa kritisoitavaa.
     
  3. frimma-q

    frimma-q 1st gear

    Mielestäni monitoimisin koko on 1/4" räikkälenkki , johon voi laittaa irtopaloja (ruuvauskärjet , hylsyt , joita itsellä välillä 5-13mm , mutta löydätkö kaupasta 1/4" räikkälenkkiä?Myytiin ensin ei oota mutta nettihaulla löyty eka sivu Puerto Ricosta! No perskeles , oli kiva sanoa myyjälle , että sieltäkö pitäs tilata ? Myyjä kysy koodia ja sano hups , kyllä hän saa tilattua myös löyty hänenkin listaltaan, ei vaan kukaan ollu aiemmin kysynyt . Tilasin 5 kpl samantien 8) , 3:lle kaverille joululahjaksi ja itselle 2 kpl , toisen laitan lasikaappiin :D ja toinen kuitenkin unohtuu johonkin :pinup:
     
  4. orlovi

    orlovi 1st gear

    Onnistuin saamaan tuollaisen bilteman 3/8" tumppiräikän yhteen väliin niin että täytyi nirhata rautasahanterällä pultti poikki että sen sai pois! Ei mahtunut pultti pois eikä mahtunut enää räikkä pois. Eikä suuntaa saa vaihdettua kuin kääntämällä räikkä joten ei saanut kierrettyä takas kiinnipäin. Kyllä korpes...
     
  5. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear


    Mä hommasin tuommoisen tumppiräikän Motonetista ja on aivan saman näköinen kuin Bilteman luettelossa. Ehdoton peli pikkulohkomoparin sytytyksen säädössä, säästää hermoja. Muutakin käyttöä löytynee ajan mittaan. Koollahan tuo ei ole pilattu, kyseessä siis 1/4" malli.
     
  6. janzamar

    janzamar 1st gear

    ihan paskoja ne on.
    kun mulla ei vielä ole yhtään.. :lol:
    asialle varmaan pitäis tehdä jotain!
    vasta muutenkin työkalut varastettiin,nin kai sitä vois tuommoisten hankkimisella aloittaa,ja koittaa löytää sellainen amerikan ihme hylsykin kokeeksi,se mikä oli täynnä piikkejä että sopii moneen eri kokoon.
    kai niitä jossain on..?
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Sellasia oli myytävänä us partsissa.hyvältä näyttivät.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itselläni on Snap-On taittuvavartinen räikkälenkkisarja.
    Voin sanoa että muiden vääntötyökalujen käyttö on vähentynyt ainakin 80%.

    Jari Vasarainen (en jaksanut kirjautua)
     
  9. Classic1964

    Classic1964 Double Gearhead

    :eek:

    Mullon muutama KAMASA räikkälenkki ja vaikka olihan ne aikas tyyriitä 17mm 24 ekua ja silleen mutta kyllähän ne on eri kätsyjä monessa ahtaassa paikassa esim. Ramblerin startin kiinnityksessä ja jossakin puskutihommissa.

    HELEVEEETIN HJUVA KEKSINTÖ :soosoo:
     
  10. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Nyt myös Koivusen maahantuontiohjelmassa tuumaiset räikkälenkit nivelpäällä. On se kumma miten alkaa tuumaisia kaluja tulla valikoimiin kun asioita hoitaa jenkkiharrastaja :odroll: ...
     
  11. rokki383

    rokki383 Gearhead

    räikkälenkit on kyl etopelejä,tuumasia ei o ku 5/8ku oli pakko ostaa,25E vanhalta koulukaverilta alennuksilla ks tools,mut en kyl tykkää tost suunnanvaihdollisesta mallista,oon ostanu geartech ja gearwrench merkkisiä räikkälenkkejä arvatkaapa mistä? tarjoustalosta ja robinhoodista
    toi merkki on viel jotenki naimisissa craftsmanin kanssa ja noi on oikeesti hyviä,kokeilukappaleen ostin joskus monta vuotta sitte ja yritin oikeesti rikkoa sitä,apuna ruuvvipekki ja metrinen putkenpätkä 8.8pultista pyörähti jenkat pois ennemmin ku räikkä anto periks,kävin sit ostamas muutkin koot mut sielt ei saa kun 10.13,17,19, hinnat alkaen 4,90 ja 19mm muistaakseni 8.90 arvatkaa oonko hamstrannu niitä varastoon kun ovat välillä loppu ja jäljellä vaan samanhintasia huippu krafteja,jos tulee vastaan joku hyvä hinta laatusuhteinen setti jostain ni jakakaa tieto

    ja hong-kong bahcoilla ja työkalukauppa bahcoilla ei oo mitään eroa!!!
    bahcon työkalut(paitsi jakarit ja putkitongit) tehään nykyään jossai perseessä missä burman pojat niitä valaa,joulutinasta,oon kyl suht tyytyväinen uusiinki bahcoihin,mut laatu niissä on huonontunu ja paljon,mut ikuinen takuu pelaa ainaki kun menee kiukuttelemaan samaan paikkaan mistä virma ostaa päivittäin tavaraa :D :D
     
  12. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Tulipa tuossa itsellekin mieleen että pitäisi hommata sellainen... Räikkälenkki, räikkälenkki , räikkälenkki.... Kun irrotin laatikkoa moottorin perästä. Oli taas niin ylivoimaisen vaikeaa niitä kahta ylintä pulttia koittaa kiertää normaalilla lenkillä 1/4osa kierros kerrallaan.
    Eli ensimmäisenä olisi listalla 9/16...
    Kun vain lopettaisi köyhtymisen...
     
  13. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Tossa muuten millisten ja tuumaisten kokojen +/-1% taulukko
    avain/hylsy, cm +/-1%
    5/16" 7,94 8mm
    7/16" 11,11 11mm
    5/8" 15,88 16mm
    3/4" 19,05 19mm
    7/8" 22,23 22mm
    15/16" 23,81 24mm

    On muuten paljon mukavampi veivata mutskuja taka-akselin pitkiin u-pultteihin pitkällä 19mm hylsyllä kuin 3/4 lenkillä.
     

Kerro tästä muillekin!