Räikkälukko, voiko käyttää katuautossa?

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Jopas_jotakin, 6.11.2018.

 1. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Niin, onko räikkälukkoa järkevää käyttää katuautossa. Ääni ei haittaa minua, mutta kestääkö itse lukko jatkuvaa asfaltilla ajoa, jossa tulee mutkia koko ajan käytännössä. Kun noita lukkoja saa ihan parin vuoden takuullakin e-baysta vähän yli 200€ tohon volvon perään, joka on siis dana 30, 27 booriset akselit.
   
 2. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Toimii ne, tossa blazerissa on edessä ja takana Detroit lockerit ja pelaa kadullakin ihan täysin. Ne halpislukot mitkä tulee vakio tasauspyörästön rattaiden tilalle on tietty paljon yksinkertaisempia ja enemmän ilmoittelevat olemassa olostaan. Kunhan välykset on kasatessa oikeat, uskon että kestää.
   
 3. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Nämä spartan lockerin tuotteet ainakin esittelyvideoiden perusteella näyttää ihan päteviltä.

   
 4. Catiska

  Catiska 3rd gear

  Jos auto on oikeasti katuauto niin laittaisin jotain muuta. Itselläni on Dusterissa Detroit Locker. Sen kestävyyttä en epäile mutta onhan se ajettavuudeltaan vähän kantikas risteyksissä ja tiukemmissa mutkissa.
  Ainakin jos on vähän rallimpi moottori mikä ei vedä puhtaasti alle 2000rpm.

  Katuautoon valitsisin torsen tyyppisen tai budjettiratkaisuna levylukko.
   
 5. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Torsenhan se olisi paras, mikä on levylukko, ja moottori tosiaan on semmoinen ettei se vedä kovin puhtaasti matalilla kierroksilla. mitään spoolia en sinne laita.

  Kitkalukko olisi hyvä ratkaisu, mutta ovat kerspele vähän hintavia.
   
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Levylukko = kitkalukko. Tosin myös kartiolukko lienee kitkalukko.
   
 7. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Joo, en oo ikään kuullutkaaan sanaa levylukko. No nyt olen. Joku lukko sinne on kuitenkin saatava, jotta saisi tehoa tiehenkin.
   
 8. Nyt, kun näistä Volvon räikkälujoista puhutaan, niin mikä ero Spartan lockerilla ja Aussie lockerilla? Vai onko mikään?
   
 9. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Käsittääkseni tyypiltään samoja ns lunchbox lockereita. Eri valmistajiahan noille on useita, tai ainakin eri markkinointinimiä jos tulevat samoilta alihankkijoilta.

  Volvoon näyttäis saavan quaifen tekemää torseenia. Sitä vois tohon omaan varmaan kokeilla jos jaksais. Luulen että paras kadulle.
   
 10. Näin mä vähän itsekin ajattelin.

  Mites tämmöinen Eatonin Torsen;

  https://www.ebay.com/itm/Eaton-Detr...Steel-912A585-Dana-30-27-Spline-/390969676382

  Sopiiko tuo Volvoon?
   
 11. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Äkkiseltään vaikuttais että sopis. Kaveri tais räjäyttää tollasen offroad volvossaan. Mut se käyttö on toki vähä rajumpaa.
   
 12. GULF

  GULF Gearhead

  Mites Hiace/Hilux akseli?

  Pienen budjetin vehkeissä noita nähnyt.... Niin ja Amerikan pojilla:)
   
 13. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Kyllä nää "lokraitti" tyyppiset lukot on ihan katuajoon tarkoitettu. Mulla ei ole ikinä ollut niin hiljaista autoa että kurvissa kuulisi rällätystä. Kun ajaa mutkaan ihan normaalisti niin sen olemassaoloa ei huomaa mitenkään. Jos kurvissa tarjoaa kaasua niin silloin se on 100% pitävä molemmille rinkuloille.
   
 14. Jopas_jotakin

  Jopas_jotakin 3rd gear

  Just tota hain, että se toimii normiajossa kunnolla, ja tarvittaessa voi vähän sulattaa rengastakin. Toisaalta tuo ylempänä mainittu torsen lukko on periaatteessa parempi varsinkin talvella.
   
 15. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Paremmuuteen en ota kantaa, se on enemmän mielipide mutta ei mulla ole noitten kanssa ollut ikinä murhetta. Tai on kerran kun pistin wakoneekeriin eteperään myös tollasen. 4-veto päällä tuli mielenkiintoisia hetkiä kun toisen renkaan eteen tuli vaikkapa loskaa, meinas mennä pöpelikköön het:rotfl: . Kitkalukko tilalle poisti ton murheen.
   
 16. Torsen ei kyllä ole talvella hyvä. Jos ei ole pitoa, niin se pyörä vain sutii. Muuten erinomainen keksintö. Siis tarkoitan, että jos toinen pyörä on vaikka jäällä. Tätä ongelmaa ei ole kitka taikka räikkälukolla.

  Itse itselleni vastaten. Volvopalstalla on juttua noista lukoista ja pitäisi sopia tuommoinen -585 lukkokin.
   
 17. Custom_Rod

  Custom_Rod Gearhead

  ehkä kannattaisi jättää nuo lukkotulkinnat niitä osaavien käsiin...
   
 18. Jooli

  Jooli Gearhead

  Varmaankin automaattivaihteisessa räikkälukko on vähän rauhallisempi mutta on se kesällä aika häijy jos on veto päällä ja vähän väljät puslat taka-akselissa,
  Itellä se väänsi akselia vinoon esim peruuttaessa ja samalla kääntäessä ja jossain kohtaa jos renkaissa riitti pito ni kuulu paukahdus ja koko auto heilahti.
  Paksumpi öljy rauhoitti aika paljon kyllä. samoin kapeat renkaat tai hiekkaa asvaltilla riittää et rengas murtaa ennen ku akseli kiertyy.

  Silleen toimii hyvin jos tulee tiukkaan kurviin hyvällä vauhdilla ja rullailee ilman kaasua läpi, tai sit niin paljon kaasua et tulee kylki edellä
   
 19. xarper

  xarper Gearhead

  [​IMG]
   
  Dataviilaaja ja Inlinee tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!