Rälläkkä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Aulis Hämeenkorpi, 19.1.2023.

 1. oikean tuntuinen ja käytännöllinen kone siihen tarkoitukseen mitä tekee. Viimeiset 15v on kuluttanut 3 dewalt rällyä loppuun. välillä vaihtanut uudet c3 laakerit kulmavaihteeseen ja ankuriinkin. viimeisimpään 4051 koneeseen piti kiinasta tilata 10euron ankkurikin ja sillä vielä meni 2vuotta.

  Nyt löysin Rusta sivuilta alemyynnistä tuon 4051 koneen uudempi painos 4057 (39e kpl). Ainakin se ero noissa että lähtee kiihdyttäen käyntiin, säästää ankkuria. Meilläpäin ei ollut rusta myymälöissä, mutta tuolla Lpr, Kouvola, Lahti, Mikkeli näytti olevan ja Kiitos Promod Cuda Mikon , tänään saapui kolme konetta kotiin. Näitä vain menee kun tulee kuitenkin se 1500tuntia per talvi oltua tallissa ja paljon rälly ja hitsaushommiakin... kulutustavaraa, mutta mieluinen pitää olla että viitsii käyttää.

  Erittäin tasapainoinen, ohut ja kevytkin. Ei turhan paljon watteja (800) kun peltihommissa pitää olla näppärä, tasapainoinen ja suht. lyhyt kone. myös pikalukitus ja virtakatkaisija pitää olla helppoja ja hyviä. Aikoinaan oli Makita ja se oli mieluinen kone, mutta uudemmat ei ole sopinut käteen. Jaakkolan Hannulla kävin tuossa yhden auton choppaamassa ja käytin hikokia eli ex. hitachia, ja ne on aika ryssän oloisia. ammattilaissrajan bosch tullut kokeiltua, voisi ehkä mennäkin. Vähän liian paksu runko. Milwauke oli jämäkkä, mutta liian tehokas eli liian painava yhdellä kädellä pyöriteltäväksi. Ennenvanhaan kun olin vielä reissuhommissa, sieltä jäi käteen 1200W Fein pikkurälly. Järkyttävä teho, mutta ei sillä näissä hommissa mitään tee. Runkohommissa ja paksummissa materiaaleissa ok.

  [​IMG]

  [​IMG]


  Tallin lattian pesun aikana P-51 ulkoili.

   
  Muokattu: 19.1.2023
  kad_boost ja Seevu tykkäävät tästä.
 2. LehtinenA

  LehtinenA 2nd gear

  Täytyy käydä rustassa hakemas itellekkin tollanen. Uusi rälläkkä ollu ostoslistalla jo kesästä asti.
   
 3. ovh 69e. Nyt 39e.

  Lahti 4kpl
  Lpr 7kpl

  muualla taitaa olla slut.
   
 4. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  boschin siniset ollu aina,nyt ostin ekan boschin akkukoneen,ei avaain lukitusta laikassa,tehot tuntuu riittävän,runko paksu no jaa ei omaan käteen,tehty saksassa,ostin myös saksasta koska 100-150 halvempi kuin suomesta sama kone.3 v takuu,jäi johtokone nyt hyllyyn.
   
 5. ToniC

  ToniC Gearhead

  Mulla jostain konkkapesästä tuli setti, niin varmaan 6 konetta. Bosch sin, metabo,wurth. 230mm makita... paras iso, mitä käyttäny, oli fein. Niin pehmee startti.
  Parissa omassa on kierrossäätö. Niihin uskaltaa "asentaa" tavallisen somalilaikan, kun hakkaa vasaralla keskiön ohuemmaksi.
  eniten käytössä on 800w pikku makita. Se on ohut yhdenkäden kone. Viimenen hankinta se pikkunen akkumakita... no jaa... pihalla käyty pari hommaa tekemässä. Mut ei se kyllä työkalu ole...
  Lamellilaikkaa viittii käyttää. paksu yhteen räpylään ja kahdella kädellä pikkasen painaa, niin pysähtyy...
  Parempi tuli,kun hommasin työvalon, missä 2 rasiaa. Nyt on johdolliselle rasiat vieressä aina.
   
 6. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Ei kannata kovin paljoa kuormittaa pienemmillä kierroksilla ajaessa. Itse ajattelin että rälläkkä käy kiilloituskoneesta kun ajelee pienemmillä kierroksilla mutta sehän alkoi heti kuumenemaan kiillotuslaikan kanssa. Ajelin sitten pikku hiljaa aina vähän väliä jäähdytellen auton kiiltäväksi, ajattelin että kestihän se rälläkkä kuitenkin. No eihän siinä kauaa mennyt kun ihan tavallisessa leikkuussa pääsi toimintasavut pihalle. Moottorin puhaltimen teho kun tietysti laskee kierrosten myötä mutta lämpöä tulee täydellä väännöllä jynssätessä ihan kuten normaalisti.
   
 7. MJF

  MJF Double Gearhead

  Mulla kans Makitan 18v akkukone. Isä nimesi sen rosvojen koneeksi, pikkuhommia tekee minne ei roikkaa viitsi vetää. Helmapellin pitkän sauman leikkaamisessa millin laikalla meni kolmatta akkua kun kokeilin.
   
 8. kad_boost

  kad_boost Gearhead

  Akku koneella tarvii olla malttia kuinka painaa peltiin, itse taas tykkään oikeen kovasti ja tulee käytettyä enemmän kuin pistotulppa konetta. Kome akkua on, kahdella pärjään leikkaamiset, laiska kun oon.
   
 9. gt302

  gt302 2nd gear

  makitan ja milwauken akkukoneita monenmoisia itsellä kans. todella vähän tule sähköroikka koneita enää käytettyä. Ilmavehkeitä pääasiassa. mutta kyllä akkuvehkeet on moneen hommaan kätsyjä.
   

Kerro tästä muillekin!