Rämisevät lasit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Concarne, 25.9.2023.

 1. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Cadillacissa (-68 avo Deville) heiluu sivuikkunoiden lasit melko vapaasti oven sisällä niiden ollessa ala-asennossa. Häiritsevästi lasi rämähtää aina kun oven lyö kiinni. En ole purkanut vielä mitään mutta tehtaan manuaalia katselin ja jotain rissoja näyttäisi olevan lasin molemmin puolin mitkä ilmeisesti tukevat sen paikoilleen. Mihinkähän kannattaisi varautua ennen kuin pistän tuon osiksi, mitä materiaalia nuo rissat/tukipalat on ja saako jostain peräti valmiina? Vai olenko hakoteillä, tietääkö joku miten se lasi on tuettu?
   
 2. shs71

  shs71 1st gear

  Sama mun rancherossa kun ei oo kehyksiä, oon koettanu ohjureita säätää/ viritellä uusia tukia. Täytynee vielä talven aikana tutkia asiaa.
   
 3. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Käsitykseni mukaan oven sisällä kulkee lasit ohjurikiskoissa ja niissä on karvalistat, kun karvat kuluvat vuosienmittaan niin kisko on väljä ja lasi rämisee. Uusit ne karvalistat ja ei rämise enään.
   
  shs71 tykkää tästä.
 4. lintta88

  lintta88 2nd gear

  1964 country sedanissa rämisi etuoven lasi ihan pirusti ja syykin selvisi ku ei oo kiskois kaikkii kiinnikkeitä ni heilu kiskot ihan koko ajan :rotfl:
   
 5. SK

  SK Gearhead

  Vuotta uudemmassa A-Bodyssa (ei enää tuuletusikkunoita) lasi kiinnitetään ikkunarulliin tämäntyyppisillä muovikiinnikkeillä https://www.nippelit.fi/1st/html/default.asp?id=17121&p_id=1372&editmode=showprod

  Noita kiinnikkeitä ja mahdollisesti rikkinäisiä ikkunakiskojen rullia on Nippeli-Tepolla aika hyvä valikoima.
  https://www.nippelit.fi/1st/html/default.asp?id=1372&editmode=showmain&s=1&p_id=184

  Osa lasimekanismien nippelistä on kiinnitetty niittaamalla, mikä tuo on vähän lisäpuuhaa projektiin.
   
  Concarne tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!