Rättikaton asentaneet huom!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja v.isoaho, 19.3.2007.

  1. v.isoaho

    v.isoaho Gearhead

    Pitäs rueta asentamaan paikalleen 64 galaxiehen rättiä missä järjestyksessä homma kannattaa tehdä ettää pääsis vähän(helpommalla) työllä.
     
  2. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Ko. operaatiossa on niin monta työvaihetta että ei sitä kukaan tässä pysty lyhyesti kuvaamaan. Rätin vaihdosta taasen on montakin opusta tehty.
    Etsi vaikka Mustangin rätin vaihto manuaali.

    Sen verran, muutaman rätin vaihtaneena, voin kertoa, että irroita entinen ehjänä ja tee uuteen merkinnät uuteen samalle kohtaa missä on entisenkin niitit yms. kiinnityskohdat - näin säästät rutkasti aikaa turhalta säätämiseltä.
    Korjaa ja säädä rätin runko-osa ja katon alle tulevat pehmusteet sekä liinat ja vaijerit. jos kehikko on huono niin se näkyy myös katossa.
    Mittaa takakaaren kohta että se tulisi myös uuteen kattoon samalle kohtaa.
    Asennus aloitetaan kiinnittämällä takalasi, sitten heppaamalla takakaaresta rätti paikalleen, sitten lasi alareunasta irti ja takahelma paikalleen, sitten kiristetään katto eteenpäin.
    Sitten säädellään, eli otetaan irti helma ja kiristetään jos siellä on ryppyjä, kiristetään etu reunaa jne, tehdään niin monta ketaa kuin tarve vaatii.
    Lopullinen kiristys kun tehdään parin viikon ajelujen jälkeen niin katosta tulee nätti (pinkeä)

    Vinyyli muuten usein on löysempää kosteana ja kiristyy kuivuessa joten lopulliset säädöt kannattaa tehdä kostealla kelillä.
     
  3. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Niin ja riittävä lämpö helpottaa hommaa. on notkeampi tuo katto kun lämpöä on yli 20
     

Kerro tästä muillekin!