Rättirenkaan "oikaisu"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Konemies, 13.7.2015.

 1. Konemies

  Konemies Gearhead

  Ongelma on rottelon rättirenkaat. Ostin uudet viime kesänä ja renkaat heittää pystysuunnassa. Ensin luulin että vika on vanteissa mutta tänä kesänä kävin laitattamassa kumit uusille vanteille ja heittää edelleen. Pahimmassa renkaassa melkein 1cm heitto pystysuunnassa.

  Onko muilla ollut samoja ongelmia? Miten ratkaista?
   
 2. Chevy1987

  Chevy1987 1st gear

  Ei kait siinä jos kumit on noussu oikein vanteelleen ni auta mikään.. Soikia on soikia..
   
 3. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Eipäs heitetä vielä kirvestä kaivoon, eri asia löytyykö kyseistä palvelua suomesta. Olen törmännyt joissain lehtijutuissa tähän aikaisemminkin, kaiketi yleistäkin hommaa suuressa maailmassa rättirenkaiden aikakaudella.....

  https://www.youtube.com/watch?v=GAasIWzUJaU

  On-Car Tire Truing (also called "tire shaving"

  Off or On The Car Tire Truing services are available from Sunshine Service. When out-of-round tires cause driving problems, they can be corrected without buying new tires. The process requires a lathe-type machine that is designed to incrementally shave rubber off of tires that eliminates flat spots and "out-of-roundness", in order to render the tire perfectly round. Tire Truing insures that your ride will be as smooth as possible, reducing unnecessary vibration and road noise associated with out-of-round tires. This will also extend the life of the tire, shocks, upper and lower control arm bushings, tire rod and idler arm bushings; all things that are otherwise rattled by the excessive vibrations associated with tires that are not perfectly round.

  Another reason for tire truing is to match a replaced tire to your old tires. At times a tire is damaged beyond repair, and rather than purchasing four new tires for an all wheel drive vehicle that must have four-matching tires with the same outside tire diameter, customers can purchase a new tire, which can be shaved to match the other tire diameters at a significant savings.

  Sunshine Service Brake and Alignment
  850 South Rock Blvd., suite B
  Sparks, NV 89431
   
 4. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Jossakin mobilistien julkaisussa oli kuvaa kun vaarit oikoivat A-Fordin vanteella olevaa uutta kumia... Eli ainakin yksi hiomakone löytyy Suamesta.
   
 5. 63S88

  63S88 Gearhead

  Jos renkaassa on n. sentti heittoa ja se sorvataan pyöreäksi tuolla tapaa, niin taitaa tulla renkaaseen heittokohtaan sileä läikkä... :)
   
 6. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Kymmenen vuotta takaperin eräässä korjaamossa olivat juuri hommanneet välineet renkaiden oikaisuhiontaan, ja yrittivät kovasti markkinoida sitä. En teettänyt, mutta hionta ei ole siis mitenkään sidottu rättirenkaisiin.

  Omassa autossa ei silloin ollut takuita vanteiden suoruudesta ja tasapainotus oli kysymysmerkki, joten ei tuntunut järkevältä alkaa hifisteleen kumien kanssa. Tilanne ei ole kyllä siltä osin muuttunut mitenkään :rotfl:
   
 7. nuc-64

  nuc-64 3rd gear

  En tiedä kuinka hiovat auton renkaita, mutta noin kymmenen vuotta sitten oli monella merkillä soikeita traktorinrenkaita ja muistaakseni lehdissä oli silloin juttua useistakin liikkeistä, missä hioivat renkaita pyöreäksi. Kannattaisi ehkä kysyä renkaiden hionnalle tekijää jostain raskaan kaluston rengasasennuksia tekevästä liikkeesta, luulisin sieltä osattavan neuvoa eteenpäin.
   
 8. Konemies

  Konemies Gearhead

  Kiitoksia vastauksista. Juurikin jotain tollaista videolla esiintyvää ratkaisua ajattelin. Alan selvittämään löytyykö renkaan hiojaa.
  Ja täytyy kulutuspintaa mitata että voiko edes noin paljoa oikaista.
   
 9. BBC

  BBC Guest

  Suurinosa rättirenkaista on selkäheittoisia ja jos vielä käyttää 30-40luvun vanteita niin sama vika.

  Olen joskus sorvauttanut Lapualla renkaat suoraksi. Niillä tietokoneohjattu rengassorvi, tosin en tiedä tuliko hyvä, kun paskasta ei saa hieromallakaan hyvää,....mutta silti niillä rodeila tulee ajettua paljon,.... asennekysymys. Jos haluaa mukavuutta, vaihtoehtoja on sitten jotain muutakin etc etc.

  firestone yleensä eniten selkäheittoa, muut merkit olleet parempia.
   
 10. Chevy1987

  Chevy1987 1st gear

  Vai hioo ne renkaitakin pyöreeks.. Tämä oli uutta meikäläiselle.. Kiinnostas kyllä tietää paljoko tommonen lysti maksaa.. :)
   

Kerro tästä muillekin!