Rahoitusyhtiön omistama auton osto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja WBBC, 25.8.2016.

  1. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ensi viikonloppuna ehkä ostan uuden käyttiksen yksityiseltä, jonka omistaa vielä rahoitusyhtiö, eli äijällä on siitä velkaa. Miten tällainen kauppa onnistuu ilman että meikäläistä ei kuseteta missään vaiheessa, eikä perästä seuraa mitään maksamattomia lainoja yms.
    Eli miten ja kenelle annan rahat?
     
  2. Hai

    Hai Double Gearhead

    Joskus kauan sitten käytiin kaverille ostamassa autoa Porista ja se oli myyjän ja pankin oman rahoitusyhtiön "yhteisomistuksessa".
    Kaikki sujui pankin tiskillä, kun rahoitus oli siitä pankista ja arkipäivä.
    Tänä päivänä kun on noita pelkkään autorahoitukseen erikoistuneita firmoja, niin suosittelisin soittamaan juuri siihen rahoitusyhtiöön mistä kaira on otettu.
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Joo, pitää soittaa sinne ja kysyä. Menee ainakin just niiden pillin mukaan sitten asiat.
     
  4. -71 MoPar

    -71 MoPar Gearhead

    Moikka , rahoitusyhtiö on auton todellinen omistaja , ei haltija . Soitat siis kyseiseen rah-yh. ja kysyt loppuvelan kyseiselle rek.tunnukselle , sitten kun sinulla on loppuvelka tiedossa tiedät onko auton arvo isompi vai pienempi kuin pyyntihinta ja oma arvosi autolle. jos auto on arvokkaampi kuin velka joudut maksamaan sopimanne kauppahinnan ja loppuvelan erotuksen luonnollisesti myyjälle .
     
  5. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Ei ne kerro loppuvelkaa muutakuin sille velalliselle.
     
  6. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Itse pähkäilin kotva sitten saman asian kanssa, mutta ohje on yksinkertainen: Älä osta muulta kuin rekisteriin merkityltä omistajalta. Eli rahoitusyhtiön omistajana ollessa voi olla hankala tehdä niitä kauppoja virka-ajan ulkopuolella. Haltija voi selittää mitä vaan mutta siltä autoa ei pitäisi missään nimessä mennä ostamaan (ainakaan ilman valtakirjaa), voi mennä paskatsägällä sekä rahat että auto.
     
  7. 440Mag

    440Mag Gearhead

    Eihän tossa ole mitään epäselvää. Itse tehnyt monia autokauppoja joissa rahoitusyhtiö omistajana.

    -maksat pyyntihinnan myyjälle
    -myyjä maksaa loppuvelan nenäsi edessä rahoitusyhtiölle
    -teette kauppakirjat
    -kuvaatte/skannaatte ne ja lähetätte rahoitusyhtiöön sähköpostilla
    -rahoitusyhtiö lähettää uudelle omistajalle auton paperit ja luovarin, tai rekisteröi ajoneuvon suoraan uuden omistajan nimiin, tai mikä käytäntö nyt nykyään niillä onkaan
     
  8. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Nimenomaan, ei ole mitään epäselvää kun ostaa omistajalta.
     
  9. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Rahoituksen voi myös siirtää. Eli rahoitusyhtiöltä loppuvelka selville ja rahoitusyhtiö tekee omistajanvaihdoksen. Selvittävät tietysti, että tarvittavat asiat täyttyy. Työpaikka, jne....Kertovat mitä lappuja pitää täyttää. (maksulaput kolahtavat sitten jatkossa ostajan postilaatikkoon). Sitten voit itse päättää maksatko kuukausittain vai kaiken kerralla pois. Erotus auton myyjälle.

    Jos maksat itse sen loppuvelan suoraan rah.yhtiöön, lähettää rah.yhtiö siitä huolimatta auton paperit sille velalliselle. (sille kenen nimissä se velka siellä on)
     
    Muokattu: 25.8.2016
  10. jpe

    jpe 3rd gear

    Eikös nuo paperit olleet historiaa vai oliko se muutos vasta tulossa?
     
  11. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    On historiaa. Mutta molemmat kelpaa toistaiseksi. Paperit tai varmenne. Ajattelin, että on selvempää kun puhuu papereista.
     
  12. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    On tarkoitus maksaa koko kauppasumma samantien.
    Ukko on jo tänään selvittänyt kuvion, tuli juuri viesti.
     
  13. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Auto ostetaan omistajalta. Omistaja = Rahoitusyhtiö. Ei siltä PA henkilöltä, jonka hallussa osamaksuvelka-auto on. Joskus törmää uskomattomiin rahoitustapauksiin. Mm. menin ostamaan 500 euron tilapäiskäyttötötteröä, jossa leimakin mennyt muutama kuukausi sitten vanhaksi. No se ei haittaa mitään, mutta auton omistajana olikin rahoitusyhtiö... Ei perk.... Ei tullut mieleenkään tuollainen ylläri. Täytyy olla taloudenhoito aika kuralla kun muutaman satasen paska on pitänyt ostaa rahoituksella. Hauskinta oli se, että kyseinen henkilö oli omistanut sen auton jo 3 vuotta.... Joten mikähän on ollut rahoituksen kokonaissumma kun hän on sen ostanut? Ei sen auton arvo ole silloinkaan ollut juuri mitään.
     
    Karpov tykkää tästä.
  14. plagu

    plagu Gearhead


    Mulla kävin kerran vähän samoin ostin kolaroidun 15v vanhan auton jonka arvo ehjänäki luokkaa tonni tai pari niin parilla satasella, naivina en tarkastanut omistaja historiaa ja kun auto oli jäänyt kolaripaikalle ni paperitkin oli sitten kotona josta lupas postittaa, siinä vaiheessa kun oli pari viikkoa menny tarkastin auton tiedot. No soitin kyseiseen rahotusyhtiöön ja selitin tilanteen sanoivat notta ei siinä kuha myyjä maksaa sen pari satkua heille ni saan paperit ja loppuvelka jää sille myyjälle luonnollisesti. No pistin voestin myyjälle että päivä aikaa maksaa rahyhtiöllr tai tulee rikos ilmotus no hemmo makso kiltisti ja sain paperit loppujen lopuksi.
     
  15. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Kyllä kertoo, on ihan arkipäivää autoliikkeissä soitella ja kysellä loppuvelkaa.

    Itse olen yhden auton ostanut yksityiseltä, jolla oli rahoitusta jäljellä. Soitin yhtiöön ja kysyin paljonko velkaa on (ei siis tullut mieleenkään että uskoisin mitä myyjä sanoi loppuvelan summasta), maksoin autosta haltijalle loppuvelan verran vähemmän, sitten soitto taas yhtiöön josta lähettivät loppuvelasta laskun ja auton paperit minulle.

    Mietitytti kyllä itseäkin silloin että mitähän tästäkin tulee, mutta niin kauhee Quattro kuume oli ja auton hinta kohdallaan että pitihän se ostaa, eikä siinä mitään ongelmaa ollut.
     
  16. jrasi

    jrasi Gearhead

    Myin tuossa oman käyttikseni, joka oli vielä yhtiön nimissä, meni lopulta kaverille, niin ei ongelmia, kaveri maksoi ja tehtiin paperit kun olin maksanut omani ja yhtiöstä tuli paperit. Mutta asiaan...

    Oli Santanderilta tuo pätkä, niin siellä oli ainakin jossain maininta, että jos on autoa myymässä, se tapauksesta riippuen siirtää jo nyk. haltijan nimiin, vaikka pätkää on vielä jäljellä. Tuohon vaikutti muistaakseni maksuhistoria ja pätkä määrä ainakin.
     
  17. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Asia hoidettu. Meni juuri niinkuin piti. Myyjä oli tarkan ja kunnollisen oloinen muutenkin. Siisti ja vähän ajettu 2006 Subaru Forester tuli hankittua. Ensimmäisen 250 km perusteella aivan hiton mainio laite ja hyvät varusteet mm. nahkapenkit ja kattoluukku.
     
  18. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Onnea uuden auton johdosta!
     
  19. jenkula

    jenkula Gearhead

    Talouden hoito on kuralla ja joutuvat monesti "suunnittelemaan",vouti perässä..
     
  20. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Mahtaako rahoitusyhtiö nostaa kädet pystyyn jos jo valmiiksi vouti perässä?
     

Kerro tästä muillekin!