Rakennuslämmittimet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Petri R., 17.10.2020.

 1. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Onko porukalla kokemuksia esim. nuista Motonetin rakenuslämmittimistä?
  https://www.motonet.fi/fi/kategoria/314/770109/Hallilammittimet-ja-rakennuslammittimet

  Mulla yksi auto talvehtii kylmässä, mutta eristetyssä noin 6,5 x 4 m tallissa, niin tuli mieleen että jotainhan sielläkin vois talven mittaan puuhastella vaikka varsinaiset harrastetilat ovatkin vielä eri osoitteessa. Kyseinen talli tullaan myöhemmin laajentamaan ja saattamaan pysyvämmän lämmityksen piiriin, joten edullista väliaikaisratkaisua tässä haeskellaan.

  Riittääkö tuommonen 2 tai 3kW lämmitin pöhäyttämään tuon kokosen tallin hetkessä jonnekin 15 asteen tuntumaan, työskentelyn ajaksi?
   
 2. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Ei riitä
   
 3. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Ei riitä. Hetki on vähän tulkinnan varainen mitta ja riippuu tietenkin mikä on alkulämpötila. Jos vaikka vertaa sähkösaunaan joka voisi olla kooltaan esim. kuudesosa tuosta tallista, niin eiköhän 6 kW:n kiukaalla kestä ainakin varttitunnin lämmön nousta parillakymmenellä asteella. Jos tehoa on puolet vähemmän ja lämmitettävää kuusi kertaa enmmän, niin saattaa kulua useampikin hetki ennen kuin tavoiteltu lämpötila on saavutettu.
   
 4. mopar-mikko

  mopar-mikko Gearhead

  Jos talli pakkasen puolella niin varmaan kestää. Voihan sillä tietty aluksi lämmittää itteensä ottamalla viereen missä touhuaa. Itsellä tommonen 2kw pystyy pitään lämpöisenä 65 neliötä hyvin eristettyä tallia. 5 talvee puhaltanu putkeen ja pitäny tallin +10 asteessa. Lämpötilan nosto hidasta noin pienellä puhaltimella niin laitan vielä toisen päälle jos tarvii kunnolla lämpöö. Ja sähkölasku karmiva:confused:.
   
 5. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Ei näköjään tarvi paljoa laittaa lisää rallua niin saa sitten jo erilaisia sähköpattereita, joskaan nekään ei varmaan ihmeitä tee hetkessä. Ongelma tuossa on vähän se, ettei sinne tällä hetkellä ole muuta kulkua kuin iso kippiovi. Eli lämpö karkaa hetkessä harakoille kun koko seinä käy auki talliin sujahtaessa. Lämpöeristystä on tarkoitus parannella laajennuksen yhteydessä, kun on esim. ikkunat sen verran horot että jos tuolla nyt pysyvämmin pitäis lämpöjä niin siinä menis kyllä rahaa hukkaan. Siksi tuo nopea lämpimäksi pöhäytys ja muutama tunti töitä ois tavoitteena.
   
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Entisellä naapurilla on saunan kiuas laitettu tallin nurkkaan jolla aika äkkiä nousee työskentelylämpötilaan talli. Se on kyllä ilman lupia rakennettu koko rakennus ettei paljon kannata palokuntaakaan soittaa jos palaa. Onneksi se on aika erillään muista talousrakennuksista sentään.
   
 7. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Itsellä on tollanen, olikohan 16kW. 3,7m x 7m pressuhalli, josta päädyt on alhaalta auki.
  Jos ulkona on -20c, niin tollanen nostaa lämmöt tuonne +15 kieppeille.
  Mikä oli aika yllätys, kun tietää ettei tollanen pressu eristä mitään.
  Tuosta kuvasta n.3-4 tuntia myöhemmin oli lumet hävinny auton päältä ja maasta. Ulkolämpötila tais olla jotain -10c,
  [​IMG]
   
  12345678910 tykkää tästä.
 8. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Noi on kokemuksesta aika tehokkaita, mutta miten tulee katkua pienessä suljetussa tallissa?
   
 9. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Kyllähän ne vähän tuoksahtaa. Ja toinen huonopuoli on, että tulee myös jonkun verran kosteutta.
   
 10. jorkkeri72

  jorkkeri72 3rd gear

  sähkölasku vielä menettelis mut siirtomaksu hiertää jo kukkaroa kummasti:odrealmad:
   
 11. f34

  f34 Double Gearhead

  Kylmän 6x7m tallin jossa eristykset, 3kW lämpesi tosi hitaasti.
  Ostin sitten tuon 9kW, jossa kaksi tehoa 4,5 ja 9.
  9kW hetkessä työskentelylämpötila ja sitten ylläpito 4,5kW
  Helppokäyttöinen, ei tarvitse hypätä löpö tai kaasuostoksilla.
   
 12. fennia

  fennia Gearhead

  Mulla on tollanen vastaava 8kw puhallin, rittää hyvin pieneen yhden auton talliin. Alkaa talvellakin jo varttitunnin päästä tarkentamaan.
   
 13. Gimis

  Gimis 1st gear

 14. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Autotalliin ilmalämpöpumppu jos voi asentaa kiinteäksi.
  Tämä toimii parhaiten avoimessa tilassa.
  Tällä hetkellä laitteet kehittyneitä ja mielestäni edullisiakin.
  Ilmanvaihto lämmön talteen otolla.
   
 15. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Ostin 9kw mallin puuilosta joskus 2013 kun rakennettiin. Hyvin pelaa ja tehon voi puolittaa kun lämpö nousee, siinä on myös termari.
   
 16. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Taidan hakea tommosen Motonetin 9kW puhaltimen näillä kokemuksilla. Tulee myöhemmin palvelemaan raksakäytössäkin, kun tallin laajennus on siinä vaiheessa. Pysyvämpi ratkaisu tulee aikanaan olemaan ilmalämpöpumppu ja lattialämmitys sähköllä tallin laajennusosassa.
   
 17. mopar-mikko

  mopar-mikko Gearhead

  Mua vähän epäilyttää tommosen ilmapumpun kestävyys tallin olosuhteissa. Maalin sumu ja ruostepöly ja muu skeida mitä ilma täynnä. Tietty jos ei tee mitään likaista niin ok. Tommoset puhaltimet kestäviä, huoltovapaita ja halpoja.
   
 18. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Lähtökohtasesti tarkoitus olis suorittaa rälläkkä- ja ruiskumaalaushommat edelleenkin toisaalla ja oma talli ois autojen säilytyksen lisäksi purku/kasaushommiin ja moottori- sekä laatikkoremontteihin. Saa nähä sitten miten linja pitää, eli kyllä toikin täytyy ottaa huomioon o_O
   
 19. simeoni

  simeoni Double Gearhead

  Puhaltimet on ihan hyviä mutta pidemmän päälle aika kalliita käyttää. Ei toki paljoa eroa löpölämppäristä ja päinvastoin kuin löpölämmitin, sähköpuhallin kuivaa ilmaa eikä kärytä.
   
 20. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Niin varmaa... :D
   

Kerro tästä muillekin!