Raptorin pöntöstä kysymys,jälleen kerran.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja duster73, 16.7.2013.

 1. duster73

  duster73 Gearhead

  en löytänyt vastausta haulla,niin täytyy kysyä.eli onko nuo raptor-pöntöt putkeen hitsattavia,vai saako sen klemmarin kanssa kiinni?on tossa omassa käyttis-imprezassa takapönttönä joku simons ja kauhea mekkala sisällä.niin ajattelin josko raptorin laittas sinne,kun taitas juuri pituudenkin puolesta mahtua.mutta kun en oikein pääse hitsaamaan sitä putkea siihen,niin sillä kysyin.
   
 2. Lintta cruiser

  Lintta cruiser Gearhead

  Muistaakseni ei oo muhvia kummassakaan päässä.

  Älä laita raptoria, ei vaimenna mitään.

  Edit.

  Voihan siihen irrallaan hitsata sovitteet ja auton alla klemmareilla kiinni.
   
 3. duster73

  duster73 Gearhead

  muistelin että raptorit vaimenti aika hyvin,muistan väärin?tuota en edes ajatellut,et hitsais muhvin päähän.pitäisi vaan lyhentää sitä entisestään lyhyttä putkenpätkää pöntöstä,kun se nippanappa sinne mahtuis.oliskohan joku muu pönttö sitten hiljaisempi?suunnittelin et ostaisin ihan vakioputken loppuun,mutta on laippaliitos katkastu ja hitsattu vaan putki sinne väliin.mistä tuon vakioputken siis pitäisi katketa.
   
 4. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Mulla on yksi 2 1/2" pönttö 4.3 v6 blazerissä ja ei kyllä hirveästi vaimenna vaikka on kattikin siellä! On tosin keskellä putkea ettei ihan päässä.

  Kaverilla on V8 Broncossa 2 x 2" putket ilman katteja ja raptorit siellä puoli välissä ja tahdo kuulla että se käy kun ole vieressä. On tosi hiljaset äänet. En sitten tiedä onko noissa raptoreissa laatu eroja vai vaikuttaako kone miten paljon.

  En kyllä suosittele jos hiljaisen haluat.
   
 5. xarper

  xarper Gearhead

  Mulla oli Capricessa just tuolla kutosella joku yks läpivirtaava vaimennin lopussa, yhdellä putkella ja hyvä jos kuuli että auto oli käynnissä :eek:
   
 6. jake81

  jake81 3rd gear

  Mulla oli joskus 350cid ponchossa yks 2.5" raptori per puoli pelti sarjojen kanssa ja oli mun mielestä yllättävän hiljainen, oli vielä kylki putket molemmin puolin... Muistanko ihan väärin et raptoreissa olis ollut muhvi ilman sitä kiristys hahloa?
   
 7. BlackBird90SC

  BlackBird90SC 3rd gear

 8. rusty rocket

  rusty rocket Gearhead

  Laitoin aikoinaan Corsicaan (2.8 v6) kanssa tuommosen 2.5" Raptorin viimeiseksi pöntöksi hapertuneen tilalle, enkä muistaisi, että olisi ollut mitkään pahat ja liian kovat metelit... Tosin siitä on jo kokolailla 10 vuotta aikaa, kun tuo auto meni kiertoon, joten voipi tietenkin vähän olla, että aika on kullannut muistot, mutta silti..
   
 9. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Eipä nuo pahan kuuloisia tai erityisen äänekkäitäkään omasta mielestä ole.Mulla on 307:n perässä 2kpl 2.5" raptoria,niin takana kun voi eli ulostulot on nuo vaimentimen päässä olevat putkennysät.varmasti riippuu koneesta itsessään myös tuo äänimaailma mitä ulos tulee.Ja itse hitsasin toisen tulopuolelle tuommosen kiristettävän pätkän,toinen on sit ensin 90 mutka ja sitten vasta tuo liitos tilanpuutteen vuoksi.
   
 10. jorkki107

  jorkki107 Gearhead

  miulla ollu muutamassa ja olen todennut paskoiksi.yhen-kaks kertaa kun saa liikaa ja startaat,ni vaimennus teho on sen jälkeen huono.pääädyt pullistuu ja sisuskalut on entiset.voihan se olla että laatu parantunut,mutten jaksa uskoa?
   
 11. artz

  artz 3rd gear

  Täällä peltisarjojen kanssa 305 perässä raptorit ihan takalaidassa, oliskohan 2,5" putkea. Paikallakäydessä hiljaiset, samoin matkanopeuksissa mutta jostain syystä jossain 30-40 km/h alueella on melkonen humina. Ihan hyvät näin halvoiksi.
   
 12. pete78

  pete78 Gearhead

  peltisarjojen jälkeen keskivaiheilla 2,25" raptorit. ainakii omassa kestää klemmareilla ja vaimentaa ihan jonkin verran. tyhjäkäynnillä ihan nätit jytinät ja antaa meteliä vasta kun polkee rajummin. ei mitenkää kovat äänet, vois olla kovemmatkin. matka ajossa ei mitään meteliä...ilmavirta kuuluu kovemmin.
   
 13. RAIVO

  RAIVO Gearhead

  Mulla 383, peltisarjat ja ennen taka-akselia 2,5" raptorit ja putket loppuu niiden jälkeen. Helvetillinen mekkala aina ja matkassa joutuu huutaa :D. Ei noi paljon paremmin vaimenna ku edelliset simons-tyyppiset suorat.. alkuun tuntu vähän paremmilta mut on tainnu villat jo palaa.
   
 14. Sturmer

  Sturmer 2nd gear

  Aivan varmasti suuri merkitys loppuuko pakoputkenpää auton alla vai takana. Siis ainakin sisälle kuuluvaan meluun.

  Se kiinnostaisi onko eroa missä pönttö sijaitsee. Eli edessä lähellä moottoria ja takana juuri ennen pakoputkenpäätä.
   
 15. fury poika

  fury poika 3rd gear

  Raptoreissa on kumminkin jotku villat sisällä?
  Mulla 3" pömpelit ja melkein vaimentaa liikaa, mut jos sieltä villat lentää mäelle.
  Saattaa ollakin sit ihan ok sen jälkeen.
   
 16. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Vaikuttaa ja paljon se että minkä verran pakokaasu ehtii laajentua ennen vaimentimeen tuloa.Mulla oli yksi 2,5" raptor alunperin katin paikalla heti pakosarjan jälkeen ja ääni oli paljon terävämpi kuin takana olevalla samalla pöntöllä.Tein sitten jaon vielä toiselle pöntölle,jolla sai vielä lisää mataluutta ääneen.
   
 17. pete78

  pete78 Gearhead

  Ollaanko nyt siinä lopputuloksessa että auton alla olevat vaimentimet vaimentaa vähemmän kuin auton perällä olevat, siis sijoittelun kannalta ja 1 vaimennin / putki.

  Itteeni kiinnostaa tämä asia siinä mielessä että nyt on 2,25" putket ja raptorit siis keskivaiheilla autoo. Ääntä pitäs saada vähän lisää mutta ei mitään suoria putkia. Mietin tuossa että mitehän muuttus esim afterburnereilla tai terminatoreilla. Niistä löytyy db tietoja netistä mutta ei raptoreista.

  Onks kellään kokemuksia red hotseista, vai oliko se hot redseistä :) siis niistä glaspackeistä...
   
 18. pete78

  pete78 Gearhead

  oko muuten kukaan testannu onko afterburnerissa tai terminatorissa kovempi ääni ku raptorissa?
   
 19. WBBC

  WBBC Gearhead


  Flowmasterin 40 sarjan pöntöissä on aika race soundi. Mulla on sellaiset -67 289 Mustangissa, ja ei ollenkaan kumise sisätiloihin. Pöntöt sijaitsevat juuri ennen taka-akselia.

  Tuosta löysin videon, jossa verrataan Flowmastereiden soundia alkuperäisiin.
  http://www.youtube.com/watch?v=b0TlJeIJx60
   

Kerro tästä muillekin!