Raskaana olevaa naista huijattiin autokaupoissa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja minnakang, 9.3.2016.

  1. maddis

    maddis Gearhead

  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Elkää ostako ikinä ulkomaalta tuotua autoa!

    Suomiauto= neekerivarustus, mätä ja vitusti kilsoja. Ne onki parempia ku ulkomailta tuodut.
    Toi tarina oli kyllä aika jännä, oli "pientä" asioitten suurentelua havaittavissa tuon ukon asian esityksessä, ja ois voinnu ostaessa vähän hereilläkin olla, tuossa nyt on jo niin paljon kaikkea helposti nähtävääkin.
     
  3. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Suomi on täynnä nurkat väärällään "ihan hyviä autoja" omistavia nk. autoharrastajia.
    Vaikka auto olisi napojaan myöten suossa ja 30cm paksuinen mänty kasvaisi kattoikkunan läpi, niin kauppatilanteessa omistajansa mielestä "Parissa viikonlopussahan tuosta auton tekee kun ottaa asiakseen".

    Mikäli tämä tarina on oikeasti totta, en toki halua aliarvioida ketjun aloittajan tilaa ja tilanne on varmasti ikävä.
    Mutta ehkä tämä opetti jotain autokaupoista, että näkemättä ja koeajamatta autoja ei yksinkertaisesti osteta 400km päästä kotiinkuljetettua pelkästään myyjän vakuuttelujen perusteella. Etenkään, jos myyjä on itselle ennalta tuntematon...
     
  4. f34

    f34 Double Gearhead

    Onkohan se autoa suositellut suositellut miesystävä vieläkin ystävä?
     
    Norri ja Mikkis tykkäävät tästä.
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    :D

    On tää touhua saatana...

    Yleensä kivat tyypit maksaa oppirahoja (autot hajoo vaikka olis hyvin ennen ostoa katsottu) ja se tottakai niellään koska takuuta ei ole.


    Sitten kaikki epämiellyttävät porskuttaa ja valittaa millon mistäkin pikkuviasta. Ei liity linkin tai ketjun juttuun tämä kommentti on vaan yleinen huomioni.


    Yksikään lukuisista autoistani ei ole hajonnut parin tonnin sisällä ostosta kalliisti, kun on vartin uhrannut auton läpikäyntiin ostaessa ja koeajoon.

    Ensimmäisen auton ostin jobbarilta ja kaveri ajoi. Pimeässä tottakai opastettu pieni lenkki ja käski vielä polkaista ja kuten arvasi niin olin myyty.

    Auto kuitenkin kesti kuin ihmeen kaupalla eikä ollut vikoja. Myöhemmin olen ajatellut että näin ei enää käy. Jos nimittäin tuo auto olisi hajonnut tai laittoa olisi ollut runsaasti niin koko tuleva autokanta olisi varmasti muuttunut. Olis ollut parin satkun tojotaa ym.



    Pitäs melkeen tänne tehdä kiinteäksi infoksi näin ostat auton ohjeet ja mitä siellä koeajolla tutkitaan.


    Yks esimerkki myös kun olin pellin alla tehnyt huoltoa, jakopää, tulpat, johdot ym suodattimet. Ei kiinnostanut ostajaa ei edes peltiä avattu. Ovi narisi avatessa ikävästi ja takaluukussa oli ruostekupru. Ei kauppoja kun oli noin epäsiisti.
     
  6. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Työkaveri kyseli muutaman satasen käyttistä, oli tarjota hyvin pidetty ja suorakylkinen ritsa jossa jokainen öljynvaihto isommista jutuista puhumattakaan on kirjoissa ja kansissa. Ei voinut tehdä kauppaa kun huoltokirja ei ollut kokonaan merkkiliikkeessä leimattu ja ajettukin oli melkein 300 tkm. Ihmiset lukee niitä Hesarin yms. Tuulilasien tarkistuslistoja mitkä pätee 3 v. vanhoihin alle 100 tkm tuhansien eurojen autoihin.
     
  7. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Itse monesti ostan sian säkissä. Paljoa jaksa kattoa. Kysyn lähteekö käyntiin ja pääseekö ajamaan kotiin päin. Jos ok ni ostan. ja jos hajoo tai löytyy yllätyksiä ni ne tulee kaupan päälle,

    Mut sitä en ymmärrä et jos kysyn esim onko kori siisti ja maali pinta siisti. Tai esim käykö kone hyvin ja toimiiko loota hyvin. Jos niistä sit valehdellaan ku kysytään.

    Kerran sai myyjä ansionsa mukaan.

    Toi yli 400 km näytille. Edellisenä iltana puhelimeen laitto kuvat ja soiteltiin sen perään. Kuvissa näytti et kori aika karu mut toki huonot pixelit. Kysyin et onko vaan kuvissa vai onko ruma, se oli kuulemma kuvissa vika. No sit kysyin sisustasta vaikeasti kierrellen sanoi et on sisusta. Mut ei suostunut vastaamaan minkä kuntonen.

    Sit kysyin tekniikasta. Just rakennettu kone ja säädetty justiin. Et on iha viimesen päälle.

    No seuraavana päivänä tuli.

    Kori pirun ruma ja kiero. Toinen ovi ei mahtunu rakoon. Toinen puoli isoilla raoilla. Osittain maalissa osittain pohjamaaleissa. Osittain kitillä.

    Sisusta: risaiset penkit löyty. Ja puolikkaat ovi pahvit eteen. Ei muuta.

    Sähköjä ei ollu. Ja kone ei käyny ku kahella ja kolisi ikävästi.

    Myyjä suuttui ku en ottanu sitä :). Yli 800km turhaa ajelua.

    Rehellisesti kysyin nämä kohdat. Ni silti piti valehdella.
     
  8. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Siis jos tuollaista autoa välttämättä haluaa perheautoksi, niin kannattaa kyllä ottaa joku tietäjä mukaan ja tutkia auto päivänvalossa. Kuntohaitari on todella suuri, verrattuna hintahaitariin. Mielummin maksaisin 3000€ siististä ja hyvin pidetystä herrasmiehen omistamasta veneveturista kuin ottaisin ilmaiseksi jonkun revityn ja sisustaltaan pilatun puliukkolauman ex-lauluauton, vaikka sekin teknisesti olisikin kunnossa.
     
  9. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Otsikkohan on jo, kuin lööppi iltapäivälehdessä. Ostaa auton näkemättä? ,Kyllä sitä pitäisi vaivautua käymään katsomassa, ettei pihaan roudata kaikenmaailman "rytökärpäsen raatoa". Hinta on ollut kyllä hyvä jo ikääntyneelle pitkäkatolle, mutta löytyyhän niistäkin hyvin pidettyjä, . Vanhan auton oston pitää aina suhtautua mahdollisiman negatiivisesti, niin tulee vain positiivisia yllätyksiä.
     
    pas2 ja ValluRaivo tykkäävät tästä.
  10. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Joo, ei tuossa oikein ole olleet olosuhteet ostajan puolella. Harmin paikka, molemmille osapuolille.

    Minulle on melkein käynyt niin päin, parikin kertaa, että on tullut ostettua timantti tosi epämääräisiltä tyypeiltä. Ensimmäisen harrasteauton ostin huoltsikan pihassa olleesta hirsimökistä, toisen Sulan teollisuusalueelta mieheltä narisevassa nahkatakissa. Molemmilla kerroilla puheet oli luovat, "sokeella papilla saaressa ollut" ja, juuri tällaisesta autosta, "heität vaan takapenkin paikoilleen ja ajat, laillista on". Molemmat autot olivat silti todella siistejä ja alkuperäisiä (vikoineen). Näissä vanhoissa yksilö ratkaisee, jos autossa tökkii jokin, älä osta, vaikka myyntipuhe on kuinka lipevää. Jos auton kunto on sitä mitä haetaan ja hinta on kohdillaan, antaa sitten mennä. Ei se "jobbari" ole autoa omistanut luultavasti niin kauaa, että on ehtinyt laiminlyömään montaa huoltoa. Kiirettä ei kannata pitää, harva näistä on niin "ainutlaatuinen tarjous".
     
  11. Crash_

    Crash_ 3rd gear

    Yhen kerran ostin auton näkemättä ja koeajamatta. Ny tuo sama ruoska kuskannu meijän perhettä koht 4vuotta. Tosin ukon kaverilta tuli ja oli viat rehellisesti sanottuna tiedossa (tai no yks vika ei ollukkaa se mikä piti mut siitäki selvittii) Mielummin pikkurahalla semmoi jost viat oikeesti tiedossa ja sit vähän näyttää tallia ja työkaluja sille.

    Muuten mitä oon autoja ostellu nii aina tarkistanu ja koeajanu. Ja mitä myyny nii oon antanu mahdollisuuden tarkistaa,koeajaa yms. Ja yksityinen ku oon nii perävalotakuu.....
     
  12. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Kaikkihan on mahdollista käytetyn auton kaupan yhteydessä , harva myyjä haukkuu tavaransa ja ostajan pitää realistisesti suodattaa kuulemansa (parempi kun ei kuuntele kuin autoon liittyvät tarinat) katsoo ja tutustuu riittävästi ostokohteeseen ja jos jokin ei täsmää tai tuntuu liian hyvältä niin ei muuta kuin toista kulkupeliä katsomaan ei autot ostamalla lopu rahat kylläkin.

    Itse karseitakin laitoksia ostanut ja myynyt eteenpäin ja enkä ole ainakaan itse peitellyt vikoja jättämällä kertomatta niitä.

    Aluksi tekee selväksi mitä on hakemassa 25v auto ei ole enää paras vaihtoehto päivittäiskäyttöön jos ei työkalut ole käsissä pysyvää sorttia ja taidot riittää pelkkään ajamiseen , opetellahan voi mutta antaako arki siihen aikaa?

    Rehelliseltä jobbarilta , epärehelliseltä yksityiseltä ja toisinkin päin :) edustajilta olen ostanut jonkun ihan vikoineen tietoisesti mutta silloin hintakin on pudonnut ihan selittämällä korjauksen kustannukset myyjälle , kertaakaan ei ole asiasta väitelty jos tuulilasi rikki ottaa sen selville mitä se oikeasti maksaa ja perustelee kuten muutkin havaittavat viat myyjänä et pysty asiaa enää kieltämään.
    Tässä sitten tarkkana vanhaa olet joka tapauksessa ostamassa eli suodattimella ja miettien lähtöhinnan joka naarmua jos kitiset niin uusia saa sitten kaupastakin.

    Kaikki kaupat ei aina muodostu onnistuneiksi vaan niistä voi jopa oppia.
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Myytiin troopperi, kerrottiin et on ruma ja metsää nähnyt, runko ei ole kaunis, mutta omaa tuoreen leiman
    Pakoputki on kyljestä ulos ilman vaimentajaa jne jne, kuten sääli on sairautta metsää nähneessä maastolelussa yleensä on.

    Ostaja ei uskonut, mitä kerrottiin vaan maalasi kaunista kuvaa ja sit oli alkanut urputtamaan ettei tää ole niin hyvä kun on kuviteltu jne jne


    Et on niitä moneen suuntaan ostajaa


    Yks poika haki sierran, koeajo oli driftaaminen parkkiksen ympäri, sit kysy viekö öljyä vastasin rehellisesti, etten tiedä varminta on katsoa aamulla tikusta.
    Lähdettiin sit papruja tekemään, niin bensaletku irtosi matkalla, eikun tallille ja klemmaria paikalleen.
    Ilmeisen tyytyväinen kuitenkin oli, kun maksoi ajallaan


    Mutta toi suoranainen valehteleminen, on väärin etenkin sellaiselle josta tietää, et tulee käyttöön
     
  14. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Jos jokin näistä :
    • Et ole täysissä ruumiin ja sielun voimissa ja pätevä tarkastamaan ajoneuvon kuntoa (raskaushuurut, humala tai muu päihtymys, sairaus, asiantuntemuksen puute)
    • Myyjä ei pidä puheitaan (sovituista aikatauluista lipsuminen, näkyvien vikojen mainitsematta jättäminen tai kieltäminen, muu syy)
    • Et saa mahdollisuutta tutustua kaupan kohteeseen kunnolla (pimeys, koeajomahdollisuuden evääminen, kiire tms)
    • Et ole ylipäänsä selvillä mitä olet ostamassa (asiantuntemuksen puute jälleen, vääristyneet mielikuvat kaupankohteesta ja maailmasta yleensä)
    • Myyjällä on kiire tai muu pakko saattaa kauppa nopeasti päätökseen

    Niin jätä ostamatta tai valmistaudu henkisesti siihen että sinua saatetaan kusettaa tai että kaupan kohde on todellisuudessa jotain muuta kuin odotit.
     
    Norri, pas2, Nikuzai ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    ^No siinäpä oli aika hyvät ohjeet. Ehkä alitajuisesti on noita ohjeita tullut noudatettua tai muuten vain käynyt hillitön munkki autokaupoissa kun ei ihan totaaliseen pa*kaan ole tullut käsiään työnnettyä. Muutamia oikeikin hyviä kauppoja sen sijaan tullut tehtyä.

    Kusettaminen on aina väärin, oli vastapuoli sitten millaisessa tilassa hyvänsä. Mutta toisaalta "raskaushuurut, humala tai muu päihtymys, sairaus, asiantuntemuksen puute" ei ole kovin hyvä selitys jos itse on toiminut huolimattomasti.
     
  16. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    No nyt on OD laajentunut jo vauva palstoihinkin...:D
     
    Norri, pas2 ja Heikki tykkäävät tästä.
  17. plagu

    plagu Gearhead

    30v vanha linttajenkki luotettava ja turvallinen perheauto?

    Anna mun kaikki kestää tuolla rahalla saa jo valita 2000 luvun perheauton jossa on ne 30 airbägiä esp:t kori suurlujuus matskua ja varmasti on luotettavampi ja viisaampi valinta.

    Ymmärrän että noita noita linttoja hommataan harraste ja laulupeleiksi, mutta ei niistä nyt enää tänäpäivänä miksikään perheen käyttöautoiksi ole.

    Miten tuo raskaus edes liittyy asiaan, yritetäänkö sillä kerätä jotain säälipisteitä? Siltä tuo ainakin tuntuu. Kusettaminen on väärin mutta niin on tyhmyyskin.
    Viidakon vanha sanonta: On moraalitonta antaa tyhmien pitää rahansa.
     
    Norri, Saetkae, Zandmann ja 1 muu tykkäävät tästä.
  18. Crash_

    Crash_ 3rd gear


    Itseasiassa mä oon tosta hieman erimieltä. Musta vanha (37v) lähes lintaksi kutsuttava jenkki on oikein hyvä perheauto. On ainaki peltiä ympärillä, tilava eikä niitä ylimääräsiä helvetin sähkö tingeleitä ta tangeleita joiden korjaaminen vaatii ties mitä ihmeempiä tietokoneita jne.

    Ja varsinki ton tilan kannalta liputan, on ny helvetti jos 2000-lukusee saapin farkkuu ku änkeet 2 istuinta takapenkille ei sinne kolmatta mahu istuu ja lastenvaunut ku nakkaa peräkonttii nii mihis ne ostokset? -94vm kantti x kantti volvossaki oli enemmän tilaa mut ei tarpeeksi.

    Kahta en vaihda, olssia ja vaihdetta.




    Ja mitä autojen myymiseen tulee nii ite ei huvita ottaa mitää paskan myyjän mainetta. Mielummin rehellisesti viat kertoo ja ostaja tarkastakoon auton ja lompakkonsa et ottaako mukaansa vai ei.

    Nikuzai: Mä möin taannoin kans yhen sierran. Lauma kolleja saapu laanille pikasesti kattovat auton, olin jo luuris kertonu viat. No yks tulee sisää tekee papereita ku nää muut jää sladittelee pitkin pihaa,on hivee kiire päästä jo liikenteesee. Paperit ja rahat ku vaihto omistajaa sierran perä hävis lentävän lumen saattelemana eikä koskaa oo siit sen jälkee kuullut mitään.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Peltiä saattaa olla ympärillä mutta kolarissa voi käydä ohrasesti.

    No, ei kaikki tila-autotkaan kovin turvallisia ole mutta varmaan eroa on 80-lukulaisiin.


    Vanhemmiten on ainakin mulle tullut sellanen mielipide etten puolisoa laita ihan mihin vaan katiskaan. Lapsia nyt ei vielä ole mutta tuskin niitäkään pistäsin.
     
    Norri tykkää tästä.
  20. mustang66

    mustang66 2nd gear

    Mikä tahansa uusi pikkuauto on turvallisempi kolaritilanteessa mitä se 37-vuotias pitkäkattosi. En niitä moiti, mutta kannattaa tunnustaa tosiasiat, kehitystä on tapahtunut. Melko mälleistä nykyään selvitään hengissä.

    Yksin jos ajelee niin silloin ajaa millä ajaa, mutta jos autossa on rivi istuimia taaperoille, niin heille suon mahdollisuuden selvitä vakavastakin onnettomuudesta.
     
    Muokattu: 11.3.2016
    Saetkae ja Mikkis tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!