Rasvaprässi ja vaseliinit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 4.5.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tarttis löytää tampereelta kirkasta, siis läpinäkyvää kellertävää vaseliinia. Motonetistä löysin vain mustaa laakerirasvaa, mistä löytyis purkki? Sais olla joku puol litraa tms..
    Käyttäisin sitä rasvaprässissä, mulla oli sellainen muovinen reilun kynänpituinen vehje mutta sen sisuskalus levis kättelyssä. Tarttis löytää siis samantyyppinen kompakti vehje, mutta metallinen ja kestävä. Esim bilteman prässi on hirvee molo, vaikea käyttää ahtaassa paikassa:

    [​IMG]

    Onko vinkkejä?

    Taneli
     
  2. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Miksei molybdenirasvaa vois käyttää nivelissä? :eek:
    Huoltoasemalta löytyy esim tb:n kirkasta.

    Biltemassa myydään joustavia letkuja prässiin. Isoon sopii patruuna suoraan...
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jaha bilteman vehkeessähän tulee letku mukana, ja rasvapatruuna käy suoraan. Mitäköhän rasvaa tossa patruunassa on. Voishan sitä käyttää mutta haluaisin kirkasta rasvaa muuhun käyttöön, eli sitä löytynee huoltoasemalta.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mites tää bilitsun yleisrasva, oiskohan tämä kirkasta. Sopiva purkki.
    [​IMG]
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eikö kukaan ole lutrannu tän kanssa?
     
  6. makke

    makke 1st gear

    Prässi johon muoviampulli sisään. Kyllä noita erilaisia vaseliineja löytyy melkein kyläkaupasta. Siis en nyt ymmärrä miksi niin vaikeaa?
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eikun tästä on bilitsuun vähän matkaa niin kyselin että onko tuo purkki minkäväristä vaseliinia, ettei tule turhaa reissua nääs. Pahoittelen.
     
  8. sakkeus

    sakkeus 1st gear

    raswaa

    Muistankohan väärin mutta olen jostain kuullut että se kirkas kerää kosteutta itseensä,mutta se musta ei. Joten jos tuo pitää paikkaansa on se parempaa. Itse aina tuolla mustalla voidellu ja hyvin on toiminu.
     
  9. makke

    makke 1st gear

    Juu, ei kysyvä tieltä eksy, en sitä tarkoittanut.
    Eikös tuo punainen olis parasta tuossa kohdin?
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ok, prässi testattu, toimii hienosti, lisäksi purkki oli keltaista rasvaa. :)
    Elämän pieniä iloja..
     
  11. herrakani

    herrakani 1st gear

    Tuolla motonetissä oli jotain 16 euron "purple punch" -vaseliinia, joka oli tarkoitettu kuluneitten nivelten hoitoon, olisko tästä apua kolottavaan ristisel.. eikun ristiniveleen?

    Eikä kun oikeesti, onko kukaan huomannu tämmösillä kalliilla erikoisrasvoilla olevan mitään käytännön hyötyä? (tavallinen vaseliini 5e/putkilo)
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Veikkaisin että noi kuluneitten nivelten "hoitoon" tarkoitetut vaseliinit on vaan jäykempiä, todellisuudessahan ne nivelet on jo kuluneita :rotfl:
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    töissä saa pelata jos jonkinlaisen rasvan kanssa, ja sen voin ehkä sanoa että tota kellertävää vaseliinia , käytännössä saven ja saippuan sekoitusta ei kannattaisi nykypäivänä laittaa oikein mihinkään, auton nivelissäkin mielummin käyttää jotain mikä ei sitä vettä keräile sinne niveleen.... ja jos on joku väljempi nivel, niin kattelee sitte "pisempikuituista" kamaa (kokeile sormella, venyy kilometrin perässä kun nyppäät nakit pois purkista :)

    ja jos tuntuu että rasva on kallista, niin, käytän töissä työstökoneen karalaakerin rasvauksen Klyberin teflonpohjaista, valkoista kamaa, kilon purkki maksaa reilun 100€, eikä tunnu yhtään kalliilta....
     
  14. Hervast

    Hervast 1st gear

    Se kirkas taitaa olla litiumrasvaa ja tarkoitettu lähinnä yleisvoiteluun ja esim. rullalaakereihin. Musta tai harmaa lienee sitten molybdeenisulfidi rasvaa eli molyrasvaa jossa on seosaineena grafiittia. Se lisää kai ainakin lämmönkestoa. Sitten yleensä värilliset vihreä ja punainen ovat pidempikuituista rasvaa joka pysyy sitkeämmin voideltavan kappaleen pinnalla eikä huuhtoudu veden vaikutuksesta niin herkästi pois. korjatkaa viisaammat jos puhelen pehmosia.
     
  15. hot rod

    hot rod 1st gear

    Mintenkäs tämä sininen rasva käy näihin hommiin?
    Mulla on muuten vanha Lincoln merkkinen rasvaprässi ja toimii edelleen.
     
  16. janzamar

    janzamar 1st gear

    noi punaiset on pysyny ainakin työkoneiden nivelissä parhaiten.
    mustat ja vaaleammat valuu auringonpaisteessa itsekseen pois..
    siniset on ollu keskivertotavaraa.
    näistä tavallisimmista..
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Rasvaprässeistä jos puhutaan, niin Mato merkkinen rasvaprässi on hintaansa nähden asiallinen laitos, muistaakseni Saksassa tehty ja jos letku ei ole riittävän pitkä tai vanha hajoaa, niin hydrauliikkaliikkeessä saa teetettyä vaikka metrisen letkun ihan tavallisesta hydrauliletkusta.

    Itte käytän punaista ihan yleisrasvana, ainoa poikkeus melkein jarrujen kumiosat joihin pruukaan käyttää niihin tarkoitettua vaseliinia. (ei turvota kumeja)
     
  18. JPK

    JPK 1st gear

    sellanen prässi mitä voi käyttää yhdellä kädellä on pätevä laite! Suosittelen.
     
  19. buick8791

    buick8791 1st gear

    Olen samaa mieltä. Oli kerran käytössä lainasellainen. Se oli kylläkin mallia, johon ruuvataan muovinen vaseliinituubi. Kätevä ja kevyt. Patruunamalliseen saisi varmaan paremmin rasvavaihtoehtoja? Kerropa, ketkä ko. pärässejä myy(vaihtoehtoja?), kun ei ole tullut vastaan noita monessakaan liikkeessä.
     
  20. Rytari

    Rytari Gearhead

    paikallisessa työkalufirmassa ainakin näkyi tommonen 1käsiprässi, ja IKH:n kamojahan tuolla myyvät, joten

    http://WWW.ikh.fi
     

Kerro tästä muillekin!