Re: 429 Käyntihäiriö:: VIDEO:::

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja flw-65, 9.4.2009.

  1. juko7

    juko7 Double Gearhead

    sanoit että yksi tönäri oli mutkalla, jotainhan siinä on silloin tapahtunut. keinuvipu juminut silloin öljyn puutteesta? Mites kyseisen venttiilin nostaja, itse venttiili ja nokka? Irrota tulpanjohdot yksi kerrallaan ja jos jollain on erilainen vaikutus kuin muilla niin tutkii tarkemmin ko pyttyä, esim venttiilien nostot käydessä verrattuna muihin?
     
  2. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Moottorin sekä vaihdelaatikon tukikumit uusittu, kaikki.
    Remonttia tehdessäni törmäsin tosiaan yhteen vääntyneeseen tönäriin, siis se oli hieman mutkalla. Kansityöt tehtiin, siis venttiilit uusittiin, ohjarit holkitettiin pronssiholkein, seetit tehtiin. Toisessa osiossa pakoventtiileiden seetit tehtiin kovametalliset, samalla kaikki venttiilit hiottiin (koneistettiin, ei läpätty tutilla ). Seetityöt tehtiin ammattifirmassa, kiitokset Kansityö Jouko Liiten.
    Eli vääntynyt tönäri on jo historiaa. Venttiilien silmämääräinen
    seuraaminen moottorin käydessä ei tuota tulosta, aivan mahdotonta sanoa montako millimetriä mikäkin venttiili painuu alas vuorrollaan. Hyvä huomio kuitenkin... läpivuotava nostaja jättäisi noston puolitiehen.
    En osaa sanoa miten yleistä tuollainen vaiva nostimen osalta on, yleensä
    ne jättävät välyksenhoidon tekemättä ja naputtavat.
     
  3. Väne

    Väne Gearhead

    Meinaatko ettei käynti parane isommalla ennakolla?
    Mikä nokka siinä on? alkuperäisessä on varmaan hitaat rampit ja kuitenkin pitää olla aukioloa reilusti noille tehoille. Seos palaa vielä putkessa ja sylinterissä voi olla painetta kun imu aukeaa.. Lisä ennakon pitäis auttaa.
    Onko alipainekalvo rikki vai liian jäykkä jousi alipaineille? Vai muuttuuko ennakot mutta käynti ei :eek:
    Milloin keskipako säätö lähtee liikkeelle?
     
  4. Potakka

    Potakka 1st gear

    Mitenkäs semmoinen kuin bensapumppu ei antaisi riittävää painetta?

    Jotenkin tuntuisi että vika on sopan puutteessa. Jos vaikka tankin sihti tukossa?
     
  5. Potakka

    Potakka 1st gear

    "Se onko alipaineletku kytkettynä tai ei---ei vaikutusta käyntiin."

    Kyllähän tuon pitäisi vaikuttaa nimenomaan tyhjäkäyntiin ehdottomasti.
    Eikös tämä viittaisi siihen että alipaine-ennakkoa ei tule olleenkaan?
     
  6. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Kiitos kommenteista :) Bensapuoli on kyllä kunnossa, Holley TBI hoitaa bensat savuna ilmaan, kyse ei ole siitä etteikö moottori saisi evästä, Projectioni on helppo säätää suoraan kabiinista käsin, asensin ohjainlaitteen hanskalokeroon, säätö onnistuu vaikka vauhdissa.
    Moottorin käynti on jotenkin epätasaista aina tyhjäkäynnistä jonnekin 2500 rpm asti (perstuntuma, ei mittaria ).
    En osaa sanoa mistä kierrosluvusta asti keskipakosäätö alkaa toimia, kun ei ole rpm mittaria. Mutta toimii se, olen sen strobolla katsonut dampperilta. Maksimiennakko on tosiaan jotain 24 asteen luokkaa.
    Nokka akselin asteista en tiedä, kopsasin oheisen joltain Cadillac foorumilta. :NO WHERE in this book is cam DURATION mentioned but there is a table for the valve event timing. It says the intake valve opens at 34* BTDC and closes at 102* ABDC. So am I correct to figure the duration of the cam by figuring the number of degrees from the opening to the closing of the intake valve and then figure it for the exhaust valve? It would go like this..........34 + 180 + 102 =316. So would the duration of the cam on the intake valve be 316? The exhaust valves timing events are 89* BBDC (open) and 63* ATDC (close) math would be 89 + 180 + 63 =332. That's how many degrees the exhaust valve is open. These numbers sound way too high for duration numbers on a stock cam as smooth as a Cadillac.
    Kertokaa gurut onko nämä nokan aste arvot "normaalit ".... :odroll:
     
  7. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    tuon holleyn oma bensapumppu ei tee tarpeeks painetta että bensa riittäis koneelle.mulla oli tuo systeemi4 suuttimen kanssa ja alko toimimaan vasta kun laitto pumpuksi perus ooppelin bocshilaisen ruiskun pumpun.
     
  8. Potakka

    Potakka 1st gear

    Olen sitä mieltä että alipaine-ennakko ei toimi mikä taas vaikuttaa juuri noilla pienillä kierroksilla ennenkuin mekaaninen ennakko tulee täysillä mukaan.
    Ja jos se alipainesäädin toimii ja kaasuttimesta / throttle bodystä ei ole tuo alipainelähtö tukossa niin takuulla vaikuttaa jotain tyhjäkäyntiin.

    Puhuit tuossa edellisessä viestissä mekaanisesta ennakosta ja että kokonaisennakko olisi vain 24 mikä tuntuu kyllä aika pieneltä, tosin olen ruuvaillut vain Chevyn pikkulohkoa että en ole ihan varma.
     
  9. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Olen kokeillut sekä 15 psi, että 18 psi painetta, polttoaine riittää ainakin tässä 2D versiossa aivan hyvin. Projection pelaa muuten aika hyvin, pientä epäröintiä siirryttäessä tyhjäkäynniltä veto-alueelle, mutta kun kaasun runttaa reilummalla pohkeella niin ei tunnu epäröintiä ollenkaan. Lisävarusteena on Lambda anturi, jonka voi tarvittaessa kytkeä pois toiminnasta vipukytkimellä. Sama käyntihäiriö oli jo silloin kun käytössä oli kaasutin , orkkis Rochester, sekä myöhemmin Edelbrock 600 cfm. En usko että vika on polttoaineen syötössä, tai seoksen muodostuksessa..epäilen nostimien samplausta, eli eivät lukitu "yhdeksi puuksi", vaan joustavat. Kaikki muut asiat on käyty läpi sataan kertaan.
    Eihän tuo ois lopenloppuun iso homma vaihtaa nostajat :wink:
     
  10. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Mutta moottorin käydessä tyhjäkäyntiä ennakko on vakio...eli lähinnä se perusennakko. Tehtaan suosittelema 5 astetta kyllä toimii mutta käynti muuttuu jotenkin tunkkaiseksi, raskaaksi. Kun laitan 10 astetta niin kone käy herkemmin, ja vastaa kaasuun paremmin. Kyllä alipainesäätö toimii, kello on uusittu. Eli heti kun kierroksia lisätään, ennakko alkaa nousemaan. Toimii. Manuaalin mukaan keskipakosäätäjä lisää ennakkoa alueella 400rpm-2000rpm : 0-9 astetta.
    Alipainesäätäjän maksimiennakko : 12 astetta, eli yht : 21 astetta. Tämä siis 5 asteen perusennakolla.
     
  11. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Jaa, yleensä lähtö kaasuläpän yläpuolella ja siellä ei tyhjäkäynnillä vacuumia... Alipaine-enakko astuu kuvaan tasakaasulla pienehköillä läppien avautumalla ajettaessa jolloin laihahko seos vaatii lisää ennakkoa.
     
  12. Väne

    Väne Gearhead

    Kylläpä on sekavaa :-?

    Alunperinhän jakajalle menee alipaine tyhjäkäynnilläkin, eikö? Eli tyhjäkäyntiennakko ollut se 21astetta.

    Ja nyt selvisi että sulla on jakajan letku ported vacuumissa eli läppien yläpuolella, eikö?
    Miksei sitä letkua voi siirtää semmoseen liittimeen jossa on imusarjan alipaine tyhjäkäynnilläkin?

    Tai miksei perusennakkoa voi laittaa lisää?


    Melko rajulta nokka vaikuttaa mutta vanha hidasramppinen nokka voi olla tuommoinen varsinkin jos asteet arvioitu nollanostosta.
     
  13. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Täytyy tähän väliin kommentoida -65 Cadillacin omistajana et alipaine ei mene tyhjäkäynnillä alunperin jakajalle eli on siis kaasuläppien yläpuolella ported vacuum ja ajat sitten jo totesin ettei 95 riitä tolle koneelle täytyy tankata 98 ettei nakuta, en siis lähtis lisäämään perusennakkoa se kun samalla nostaa kokonaisennakkoakin.
     
  14. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Kyllä, juuri niin. Alipainesäätäjän letku on nimenomaan kaasuläpän yläpuolelle kytketty, eikä perusennakko missään nimessä ole 21 astetta..., vaan alunperin 5 astetta, ja tässä mun 429,ssä 10 astetta koska se tuntuu toimivan paremmin siten. Jos alipainesäätäjän letku kytketään suoraan imusarjaan (läppien alapuolelle ) niin tyhjäkäyntiennakko voi olla vaikka miten paljon, eikä enää toimi niinkuin tehdas asian kuutio, eli ennakko ei lisäydy läppiä hieman avatessa, liikkelle lähdettäessä. Tämän paremmin en osaa asiaa selittää :(
     
  15. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Tuo vapina menee jotenkin aaltomaisesti,"normaali"huonokäyntisyyshän ilmenee tasaisesti jokaisella tai joka toisella kierroksella.Voisko "heat crossover" kanava vuotaa imupuolelle? Omasta 390 motista blokkasin nuo kanavat kokonaan;käytössä aluimusarja + 3x 2bbl.Kaasuttimet tuppas kiehuilemaan johtuen just tosta ylimääräisestä lämmöstä.
     
  16. Väne

    Väne Gearhead

    Tuo 21astetta oli lukihärö minulta..
    Eli jos sulla olisi tyhjäkäynnillä alipaine-ennakko käytössä..tyhjäkäyntiennakko olisi 10+12 astetta.

    Jakajan ported vacuum on otettu käyttöön kun on pitänyt saada päästöjä muka vähemmäksi ja yleisesti vasta 70 luvulla, onko teidän caddyt ehkä california versioita?
    No aivan sama miten se on alunperin ollut, sytytys säädetään sillai kuin se parhaiten toimii eikä mikä on joskus 60 luvulla ehkä toiminu tai mitä on jotkut päästömääräykset vaatinut. Jo pelkästään kaasarin vaihto toisenlaiseen vaatii erilaiset ennakot.

    :poff: Tottakai kokonaisennakkoa rajoitetaan jos on tarvetta..mutta vasta kun tyhjäkäynti ja osakaasu ennakot on heattu kohdilleen. Tyhjäkäyntiennakoilla ei ole mitään tekemistä nakutuksen kans, paitsi liian pienellä ennakolla saa koneen karstoitettua että nakuttaa herkemmin.
    Ei se ole vaikka miten paljon.. vaan perusennakko+12astetta.
    Ei se ennakon lisäys kaasua avatessa ole alipaine ennakon idea, vaan antaa lisäennakkoa matka-ajossa jolloin voidaan käyttää laihempaa seosta,muuten ennakkokäyrän voi rakentaa vaikka pelkästään keskipakosäätimen varaan, mutta alipaine-ennakkoa voi käyttää myös tyhjäkäynnillä jos keskipakokäyrä on pienellä perusennakolla passeli.

    Voihan se tärinä johtua muustakin mutta syttypuoli on varmaan se helpoin varmistaa.
     
  17. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Noniin flw-65 nyt silmä tarkkana vertaamaan ravistusta onko saman tyylistä, heti kun vähän nostaa kierroksia niin loppuu, tulpanjohdoista näkee hyvin ja koneessa 5 asteen perusennakko ja kaikki on alkuperäistä mitä nyt ajan kulumaa.

    http://www.youtube.com/watch?v=HO3Md4rn1VI

    Voishan toi tasaantua kun nostais perusennakkoa ja hitsais ja viilais alipaine ja keskipakosäätimiin saman verran rajoitusta, mutta hyvin ton kanssa on pärjätty, kivasti hytkyttää liikennevaloissa :D
     
  18. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Joo... voishan se sekoittaa kaasunvaihtoa pahemman kerran jos crosower vuotaisi pakokaasut imusarjan puolelle. Mutta olen tosiaan koeponnistanut imupuolen , imusarjan ollessa irrotettuna ja kanavat tulpattuina , 2 bar ilmanpaineella juuri sentakia että epäilin kyseistä vuotoa tapahtuvan. Jos oiken tarkkoja oltais niin imusarja ois varmaan pitänyt lämmittää pakokanavan kohdilta monisata asteiseksi mutta niin tieteelliseksi en ryhtynyt :poff:
    Ratrod-34 : Kyllä on tutunnäköistä vapinaa, aivan kuin omassa Caddyssa :D Vähän niinkuin vertaistukea ois saanut :rotfl: . Ja jos oikein tarkkaan katsoo, niin tärisee se sunkin Caddyn kone vaikak kaasua lisää, omassa sama juttu arviolta jonnekin 2000-25000 rpm tienoille.
    Ei nämä nelikaksysit varmaan liukuhihnalta tullessaan vapisseet, oiskai siinä joutunut suuri ja mahtava GM Cadillac divisioona huonoon valoon :odroll: Oispa konna nähdä yksikin tasaiseen käyvä 429, yhden -62 390 näin viime kesänä, ja se kävi kyllä tosi tasaisesti.
     
  19. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Noo sitä se vanhuus teettää alkaa tulla vapinaa :D
    Jäädään siis odottelemaan sitä tasaisesti käyvää 429 on meitä ainakin nyt kaksi hytkyttäjää :D
     
  20. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    täällä olis. :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!