Re: 429 Käyntihäiriö:: VIDEO:::

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja flw-65, 9.4.2009.

  1. flw-65

    flw-65 3rd gear

    :eek: Damn'it, ei kai kyseessä ole Cadillacin 429... Galaxie 61 käyttäjätunnuksesta tulee heti mieleen Fordin 429 :wink:
    Äkkiä videota tulemaan, kamera jalustalle.
     
  2. ponu 50

    ponu 50 1st gear

    Moi!
    En ehdi lukea koko keskustelua läpi,mutta pakko
    mainita,aikoinaan vastaava vaiva johtui sytytyspuolasta.
    Jos et vielä kokeillut uutta puolaa ,suosittelen.
     
  3. Väne

    Väne Gearhead

    Vielä pitää vatuloida :odroll:

    Aikasemmin kirjoitit näin..
    Ja sitten näin..
    Että kumpiko tapa olikaan se alkuperäinen? :soosoo:
     
  4. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Saako(vai onko välii)keinuvipuakselit väärinpäin tossa koneessa?
    Öljynpaineen humpaaminen vois kans aiheuttaa (teoriassa)epätasaisen käynnin,painejousi pumpussa huono/poikki,em vipuakselit väärin =>huonot nostajat paineistuvat väärin.Hakuammuntaa mut kyl näistä hölmöistä arvauksista joku osuu ennemmin tai myöhemmin!
     
  5. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Väne : Kun puhuin aiemmin että kaasarin alipainelähtö oli otettu kaasuläpän alapuolelta, muistin oikein. Orkkis Rochester 4gc ,ssä lähtö on otettu siten että läppärungossa on pystysuora ura, erittäin kapea johon lähtö on integroitu. Alipaine ei vaikuta jakajan alipainesäätäjään yhtäkkiä läpän auetessa, vaan hitaasti . Läpän ollessa tyhjäkäyntiasennossa ura yltää läpän ylä-ja alapuolelle. Ts. alipaine vaikuttaa moottorin käydessä kokoajan alipainesätäjän letkuun.

    Kun myöhemmin sanoin että alipaineletku on kytketty läpän yläpuolelle, niin menossa oli jo kolmas mehumaija ruokkimassa moottoria. Kyseessä oli Holley Projection läppärunko jossa alipainelähtö on kytketty nimenomaan läpän päälle. Kun motti käy tyhjäkäyntiä niin letkuun ei muodostu alipainetta. Vasta kaasua avatessa niin käy.

    Summa summarum..oli se alipainelähtö sitten vaikka perslävessä niin sillä ei ole kokemukseni mukaan yhtään mitään merkitystä tämän kyseisen 429 ,n
    tyhjäkäynnin ravistukseen, ja se on kyllä silkkaa faktaa :soosoo:

    Tuo öljynpainejuttu oli aivan uutta :eek: , miksei... mutta mutta, olen kyllä mitannut öljynpaineen tyhjäkäynnillä, ja se oli kyllä tehtaan antamissa arvoissa. Senkin olen oppinut kantapään kautta että ne keinuvipusillat voi tosiaan laittaa väärinpäin ...kokemusta on :oops:
    se maksoi vain kaksi tuhoutunutta keinuvipua :odroll: On sattunut kyllä monelle muullekin Caddyn koneen kanssa ruuvatessa :-?
     
  6. Rust Devil

    Rust Devil Gearhead

    Tälläsen jutun löysin googlettamalla.

    another example: the 60's Cadillac 429 motor had real problems with shaking at idle due to uneven intact runner length, while not a mechanical problem, this unsettled the typical Cadillac customer of the time. Leading to a complete change to the 472/502 design. The 429 ( and i have 3 of them) was a great motor making 360 HP, but was killed off after only 4 years.
    Interestingly, installing an MSD really helps to smooth out the idle on these


    Tältä sivustolta,sivun viimenen juttu.

    http://www.hdforums.com/forum/touring-m ... blems.html
     
  7. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Oliks sulla flw-65 siinä katkojankärjet jakajassa ? kun tota tyhjäkäynti ravistusta nyt ihmetellyt niin mulla toi toinen chevyn 305 ravistaa enemmän kuin toinen kummassakin kaikki uutta ja sama kaasari edelbrock, mut enemmän ravistavassa on katkojankärjet ja tasasesti käyvässä HEI et olisko se kuitenkin sytkäpuolen juttuja niinkuin Rust Devilin linkissä.
    Noissa Chevyn koneissakin mulla on alipaine ennakko ported vacuum, jos laittaa jatkuvaan niin tulee ennakkoa kyllä mun mielestä liika kun käynti ääni muuttuu sellaseksi väkinäiseksi kun ennakot nuosee jo yli 30

    Edit: joo olihan sulla kärjetön sytkä jo 2008 kun kävin lukemassa vanhoja juttuja...
     
  8. flw-65

    flw-65 3rd gear

  9. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Jännästi toi neula nykii välillä pienemmällä ja välillä suuremmalla alipaineella, tässä taas vertaistuki cadillac laittaa omaa videota ja samalla testi miten huohotuskaasut vaikuttaa tyhjäkäyntiin, aika olematon vaikutus mut kuitenkin havaittavissa.

    http://www.youtube.com/watch?v=rScxpskd6QE

    Pakohörinä on kuitenkin aika tasaista vaikka kone vähän vipattaakin.

    http://www.youtube.com/watch?v=MUY0tzDhV4o
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ja kolmas ilmoittautuu myös.
    Kannet oikaistu, seetit ajettu, venat hiottu, kaasari fiksattu, imuvuodot tutkittu.. Nöyp, tuntuu kuin olisi imuvuoto jossain, tyhjäkäynti seosruuveja saa avata reilusti ennenkuin käy jotenkuten.
    No, ainoastaan vapiseva tyhjäkäynti ja hienoinen nakutus täydellä kaasulla vaivaa.
     
  11. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Hieno homma :rotfl: Nyt kaikki muutkin vapisevan 429.in omistajat, kaapista ulos mars, mars :wink: Yhdessä miehin kestämme vapinan :poff: ...pitäsköhän vaihtaa Norttilainen pellin alle :wink: , se käy varsin nätisti tuossa mun Seville -käyttiksessä...
     
  12. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Vois jonkun vertaistukiryhmän perustaa siihen hommaan.
     
  13. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mulla on tossa cadin carterissa tyhjäkäyntiseosruuvit 1,5 kierrosta auki niin siinä on paras, kun taas nämä kaks edeliä vaatii 2 kierrosta auki.
    Onneks toi toinen edelbrock chevyn 305 vapisee myös, mutta sanokaas mikä ihme tätä toista vaivaa kun käy niin tasaseen ettei uskois olevan käynnissäkään ?

    http://www.youtube.com/watch?v=YTvLMuevu5I
     
  14. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Toi on varmaan just räjähtämässä toi Ratrodin mosa mikä käy noin tasaiseen :)
    Mut toi 429 vapina on tosiaan kummastuttava,se tulee ikäänkuin aaltoina.
    Rust Devilin heittämään teoriaan imuputkien epätasaisesta mitoituksesta alan jotenkin kallistua.Epäsymmetriset kanavat,heikko virtaus tyhjäkäynnillä saa jotkut sylinterit käymään hyvin ja toiset vastaavasti väärin.Kierroksilla tilanne korjaantuu.
    Noi amerikanpenat oli laittanu MSD:n ja tilanne kai helpottui,jotenkin vois siihenkin uskoo koska MSD antaa kipinäkimpun yhden rätkäyksen sijaan - huonosti virtaava seos palaisi paremmin...
    Tohon 429:n kun ei oikein hot rod-imusarjaa saa,niin joku pätevä kannenporttaaja vois ihmetellä sitä orgisimuria virtauspenkissään ja muotilla niitä kanavia paremmin toimiviks,niitä joutus ehkä pienentämään virtauksien parantamiseksi.
    Mut sit kävis kuin cäd-moottorin pitääkin...
     
  15. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Imusarja teoria kuulostaa täältäkin päin katsottuna oikein hyvältä, kun tossa tasaseen käyvässä on uusi edelbrock performer ja kahdessa tutisijassa on alkuperäiset ja rodissa vielä tilannetta huonontaa varmaan adapteri jolla edelbrock kaasari saatu Qjet imusarjaan eli tulee heti läppien jälkeen kuristus.
     
  16. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Siis miten toimii MSD :eek: Antaa kipinäkimpun yhden tujauksen sijaan..tuo oli minulle aivan uutta :oops: Voisiko joku kertoa lisää tuosta MSD-systeemistä..voiko sitä verrata esim. omassa 429,ssä olevaan Petronix kärjettömään sytkään ?

    Sitten siitä imusarjasta... se on kanavien järjestyksen , tilavuuden sekä muotoilun osalta
    95 % samanlainen kuin aiemmissa 331-390 Cadillac moottoreissa käytetty :eek: Mm. tiivisteet käy vm 49-67 keskenään, ainoa ero on imusarjan leveys joka on 63-67 mallin 390-429 moottoreissa noin varttituuman kapeampi . Itseasiassa AmerikanJoet on asentaneet Caddyn 6-pack imusarjoja näihin 429 - koneisiin. Ilmeisesti ottamalla lastut imusarjan , sekä sylinterinkannen tiivistepinnoista, oletan. Tässä "todiste " Ebaysta

    http://www.ebay.com/itm/Cadillac-intake ... 79&vxp=mtr

    Imusarjan osuus huonoon tyhjäkäyntiin on mielestäni väärä luulo, en usko tällä istumalla :soosoo: Nyt jos joku lukijoista omistaa nätisti tyhjää käyvän 63-67 vuosimallin
    390-429 moottorin, niin pyytäisin ilmoittautumaan, jotta tähän väitteeseen : vapina on ominaisuus tämän tyypin Cadillac moottorille- saatisiin selvyys :rotfl:
     
  17. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Toi MSD on lyhenne alunperin `multiple spark discharge`ja laite on vaan sytkäboxi olemassa olevan järjestelmän kylkeen eikä sinällään Pertronixiin verrannollinen.Antaa tosiaan siis multippelin kipunan...http://www.msdignition.com/
    Noista imis-swapeista oon kans lukenut. Toi sun koneen tilavuus on kuitenkin jo suurempi kuin vanhemmissa ja design ei välttämättä ole hyvä jios sarja on entisestään kaventunut,helpoin ehkä kokeilla vaikkapa tuuman spaceria imusarjan ja läppärungon väliin(ja sit pro-skooppi caukoon) josko kanavan pidennys auttais.
    Oon vänkääjä ja edelleen suosittelen visiittiä kansiukolle....
    En mäkään Caukon koneesta tommosta uskois,mut vaihtoehdot suht vähissä?
     
  18. Väne

    Väne Gearhead

    Tuostahan ei muuten tule kuin 5+9 astetta kokonaisennakoksi :eek: (kerrotaanko manuaalissa onko tuo 9 kampiakselin vai jakajan asteita?)

    Vielä kysyn, kuinka isoa perusennakkoa olet kokeillut? Onhan seokset säädetty uusiksi ennakon säädön jälkeen?

    Miten käynti ja tärinä ja alipaineet muuttuu vaikka 20 asteen perusennakolla kun seokset on säädetty?

    Ja millaisella seoksella toimii parhaiten? pysyykö tulpat puhtaina?

    Miten reagoi kuumempaan imuilmaan? Entäs kuumempaan termostaattiin?

    Jos tuo imukanavan pituushomma pitää paikkansa niin pitäis korjaantua ainakin jonkun verran isommalla alipaineella/ pienemmillä pisaroilla/ lämmöllä.
     
  19. flw-65

    flw-65 3rd gear

    Lainaan tehtaan manuaalia :
    Centrifugal advance, Distributor, Degrees, start....0 -1,5 degrees at 400 rpm ,
    Maximum.... 7-9 degrees at 2000 rpm.
    Timing mark 5 degrees.

    Vacuum advance, inches of mercury : start....7.50-9.50, full : 15,50.
    maximun advance : 12.00 degrees.

    Eikös näistä saadakin maksimiennakoksi 26 astetta :wink:
    Perusennakkona olen käyttänyt 10 astetta, tutuisi käyvän keveimmin sillä.
    Jos perusennakkoa tästä vielä aikaistaa, niin tuntuu että potkii jo takaisinpäin, eli aikaiselle menee sytöt.
    Olen kokeillut kaikkea, lukinnut keskipakosäätäjän kokeeksi..ei vaikutusta, käytellyt
    sekä alipainesäädin kytkettynä että pois...ei vaikutusta.Alipainekellon letkua on myös asetettu sekä kaasuläpän alle, päälle ja ties minne..ilman vaikutusta.

    Summasummarum.... nämä ylläluetellut kokeet on olleet helppo toteuttaa, ja jos vika olisi ollut niissä, niin tämäkin vika olisi korjattu jo vuosia sitten. En usko että sytytyshetki nimenomaan tyhjäkäynnillä on aivan oleellinen osa tässä tapuksessa, tärinän taajuus on säännöllisen epäsäännöllinen.ts. se ei toista samaa kaavaa, tai sitä on ainakin vaikea huomata.

    Tiedän tarkkaan että sytytyslaiteilla on olellinen osa moottorin toiminnassa, jos ei kipunoi, ei myöskään sytytä, ja tahti jää pois---- aiheuttaa tärinää. Mutta miksi kipinä jää pois ? Jääkö se edes pois ?... on tätä käytetty oskilloskoopissakin paikallisen ralligurun pajalla, mutta ei löytynyt mitään moitittavaa :odroll: Ehkä pitäisi miettiä vielä sitä MSD-systeemiä, jos vaikka siitä olisi apua :-?
     
  20. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Ei toi kipinää väliin jätä,sittenhän se ontuisi oikein kunnolla ja äänestä sen huomaisi jo.
    Kattelin et MSD antaisi kipinöitä n.20 kampiakseliasteen verran(siis street-versiokin),joten sillä voisi kompensoida sitä epätasaista sylinterintäytöstä (jota se huano imusarja sinne kehittelee :wink: ).
    Kyl se käynti aaltoilee sen sytkäjärjestyksen mukaan,et huonommin virtaava kanava saa sen onnahtamaan?
     

Kerro tästä muillekin!