RE85 Muutostuki ja vanhemmat autot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja xarper, 29.1.2018.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Hyvässä flexfuelissa muuttuu muitakin arvoja, kuin ruiskutusajat, etanolin myötä.

  Kylmäkäynnistykseen täytyy lisätä melkoinen alkuruiskuttelu ja sytytysajoitus viinalla on myös jonkin verran erilainen. Slanttia kun trimmasin, "tenu-Dart", pelkästään RE85 käyttöön, niin aika vähän on ennakoita tarvitsin. Kun "bentyyli-ilmaseos" on lähellä lambda ykköstä, sen palonopeus on olennaisesti bensaa suurempi. Vähempi ennakko riittää.

  Suuttimien johtoihin palmikoitu lisuke ei pysty ihan samaan, mihin ECU:n jälleenohjelmointi parhaimmillaan pystyy.
   
  Vermilion ja BelAirVan tykkäävät tästä.
 2. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Kerros vähän E85 kylmäsäädöistä, ite en saa niitä millään pelaamaan. Ei siedä kaasua yhtään kylmänä....
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Tenu-Dartissa on Maxxecun valikoista saatavat rikastukset tapissa. Se laittaa "1000%" rikastuksen ensimmäisen kylmäkäynnistyksen alussa, eli suutinajat on kymmeniä millisekunteja. Silti sitä saa pyörittää jonkun 3-4 sekuntia kunnes se on laakista tulilla. Tuo rikastus sulaa joutuisasti ajan ja lämmönnousun funktiona pois. Muutaman sadan metrin ajon jälkeen laajakaistasäätö ottaa paikkansa ja AFR ajautuu ykkösen pintaan.

  Tulppien kastelemisen estämiseksi seuraavat käynnistys yritykset, jos niitä tulisi, ovat vähemmillä prosenteilla. Moniulotteinen taulukko siis.

  Mä odottelen yleensä muutamia sekunteja onnistuneen kylmäkäynnistyksen jälkeen, jotta laite kelaa öljynpaineensa ylös (slantissa on filtteri alassuin) ja sitten lyön vaihteen päälle. Kun Transcon kitillä varustettu laatikko vielä hetkisen täyttää turbiiniaan jäähdyttimen läpi pienillä linjoilla, vehje ehtii käydä ehkä 10kunta sekuntia, ennen kuin on täysi veto päällä. Sitten se jo kulkeekin ihan hyvin.

  Aiemmassa omatekoisessa ruiskussani mulla oli "primeröinti". Samalla kun polttoainepumppu hurisee sen 3 sekuntia virtojen mentyä päälle, jos en painanut samaan aikaan kaasupoljinta, se ruikki suunnilleen tyhjäkäyntikulutuksen verran sen 3 sekunnin ajan naksuttelemalla suuttimiaan. Siis jo ilman starttausta. Sillä pääsi aina nollakeliin asti käyntiin "kuin palmun alta". Kylmemmällä käänsin virrat pois ja uudelleen, eli tuplasin primeröinnin määrän. Ja jo lähti. Mutta siinä mun omatekemässäni "Elka-Jetronicissa" ei ollut kovin kummoinen kylmärikastus, oliskohan ollut 2x tai 2,5x joten ensimmäiset muutama sata metriä olivat just semmoisia ei kestä kaasua -ajoa. Onneksi oli alamäki tallilta, niin siinä oli ketterämpi lämmitellä. Siinäkin lambdasäätö otti ajan kuluttua ylivallan ja rupesi ajamaan seoksia alueelle.
   
 4. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Minulla "kylmä käynnistys on +5-+10 astetta"

  Lähtee melkein aina toisella starttauksella. (joskus harvoin ekalla).
  Käy kyllä tyhjäkäyntiä kun ei koske kaasuun. Jos koskee kaasuun meinaa sammua. Lambda herää noin 10-15 sec käynnistyksessä. Seos luokkaa 12.3-13.2 (tiedän on jäänyt bensa asteikko käytöön). Jos koskee kaasuun menee 10.9-11.5 seokseen ja meinaa sammua. Ruiskutusajat jotain luokkaa 2.0-3.5ms välillä. Kun ei koske kaasuun rikastus +10c asteessa noin 15% (lämpötila kompensaatio, kun veden lämpötila xx) normaali tyhjäkäynnin päällle. Kun moottorinlämmöt nousee +50 astetta niin sitten alkaa seokset toimimaan viimisen päälle. Koitin laskea rikastuksia mutta kaasua painaessa alko paukkumaan (laihalle?).

  Käynnistäessä en muista mitä arvoja oli nyt mutta siellä on jotain kampiakselin kierroksia xxx ajan ja starinjection pulsea tais olla joku 2.xx ms ja sitten jotain multipliereja.

  https://1drv.ms/v/s!Ak0ev910-aPVgYBAqmTwO7v2GnugEg

  Kuvaa vähän (lämpösenä ajosta, ja arvojakin näkyy)
   
 5. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Tuohon voi lisätä Flex-anturin, mutta saattaa olla että boxi pitää vaihtaa, kannattaa kysyä nimimerkiltä C5_Z06 kun on ammattilainen LS-koneiden säätelyn ja virittelyn kanssa ja tehnyt varmaan monta Flex muutosta.

  Nuo eFlexFuel boxit ovat kyllä ihan toimivia ja tuota voi jo säätääkin, kylmärikastukset.
  Edellisessä käyttiksessä oli se edellinen versio jota ei voinut vielä säätää, datan sai ulos, tuo nykyinen Eco versio vastennee sitä....se toimi kyllä hienosti kesäkelissä ja pikku syyspakkasillakin :odcool:
  Talvella en ajanut kun se ei ole järkevää etanolilla.

  https://eflexfuel.fi/tuotteet/eflexeco
   
  BelAirVan tykkää tästä.
 6. impala-63

  impala-63 Gearhead

  Mites kaasulle muutos? Kalliimpi muuttaa mutta ajaminen huomattavasti halvempaa. Mulla maksaa 6.0 vortec silveradolla ajaminen ~12€ 100km
   
 7. LPV

  LPV 3rd gear

  Mä olen ajanut ny
  Mä olen ajanut nyt kaksi vuotta 94 Buickilla, LT1 koneella. Ympäri vuoden on menty halvalla Alisexpressin boxilla. Viime viikolla oli -24°c ja auto seisoi työn pihassa päivän. Laakista käyntiin. Kylmissäni hosuin vaihteen silmään, jolloin sammui kun kierrokset putos liikaa. Lähti heti käyntiin ja sitten jo jaksoi mennä. Olis tietysti voinut käynnistää ja antaa käydä muutaman minuutin. Mut oli niin pirun kylmä! Eli hyvin on toiminut. Vortec on ymmärtääkseni aika lähellä LT1ä, lohkon ja kansien osalta ainakin. Paitsi tietenkin LTssä on veden kierto eka kansiin ja Vortecissa lohkoon. Jos Ecu on kerta sama, se ja 85 boxi osaavat yhdessä säätää konetta. Sitä en tiedä onko tuossa mitään järkeä. Onko missään? Kaasu olis hyvä, mutta kamat on melko kalliit ja kaasua ei saa joka paikasta. Eli sitä on Sysi-Suomessa vielä harvemmassa kuin 85 asemia.
   
  Muokattu: 20.1.2021
  BelAirVan tykkää tästä.
 8. wiwwe

  wiwwe 3rd gear

  Mulla kans vm95 lt1 tiemestari alkoholistiks käännytettynä, pari vuotta se on käyttiksenä ollu ja jotain pikkubugeja siinä on ollu mitkä ei todennäkösesti boksista johtuvia ollu. Se on sillä vanhemmalla eflexfuel boksilla.

  mistähän syystä tuo sarja ei käy noihin 5.0 ja 5.7vortekkeihin?
   
  BelAirVan tykkää tästä.
 9. CCZ28

  CCZ28 Gearhead

  Traficom kertoi että, muuntotuki hakemus käsittely saattaa kestää jopa 4 kuukautta.

  Joten jos on hakemus vetämässä tai olet laittamassa, voi joutua odottelemaan...
   
 10. skide

  skide 3rd gear

  Jono on siis hieman lyhentynyt, minulle vastattiin kesäkuussa kestävän 5-6 kk.:odmad:
   
 11. DtiJ

  DtiJ 1st gear

  varmaa jonkun kuukauden ollu sisäs eikä ole vielä rahoja näkynyt.
   
 12. janiluo

  janiluo Gearhead

  95 Caprice LT1:moottorilla toimii kuulemma E85:lla ihan sellaisenaan ilman eri bokseja joten veikkaan että kaikki LT1:set pitäis toimia. Onko täällä kukaan kokeillut?
  :rolleyes:
  - Jani -
   
 13. wiwwe

  wiwwe 3rd gear

  Minä :D, tosin kokemus rajoittuu kesäaikaan, 95 caprice lt1 koneella. Starttuutti kylmänä vähän pidempään, muuta eroa en huomannu pelkällä viinalla ajaessa ja kulutusta ei tullut seurattua.
   
  janiluo tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!