Rekisterikilpiin Suomessa tulossa historiallinen muutos?

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ChevaMan, 26.5.2015.

 1. ChevaMan

  ChevaMan 2nd gear

 2. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Vai että ihan Kyllösen (vas) alulle panema. Tietysti tullut vastustusta muka eriarvoisuudesta. Voi vttu! Itävallassa tuo käytäntö ja lukekaa mihin saadut tulot laitetaan. Niin siellä, meillä saadut rahat menee kyllä aivan muualle. Ruotsissahan toi on ollut jo vuosia käytössä. Nykyisin ei itellä varaa ottaa FUCK58 kilpiä mitkä ottaisin, mutta en ole kade kenellekkään kuka kilvet ostaa. Ainakin tonnin maksais kilvet?
   
 3. dart -66

  dart -66 Gearhead

  Johan Affenanmaallakin on tuo systeemi ollut käytössä jo x vuotta...
   
 4. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  No jos joku haluaa erikoisen kilven autoonsa ja on halukas siitä maksamaan, niin antaa palaa.

  Huvittaa jos joku lässyttää eriarvoisuudesta, tuohan on raippavero, koskee vain varakasta.
   
 5. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Maitolitra maksaa saman köyhälle ja rikkaalle. Miksei tähän eriarvoistavaan epäkohtaan ole kukaan perustanut kansalaisadrssia. Tai no, luultavasti on.
   
 6. RB-440

  RB-440 1st gear

  Mä olen aina lähtenyt siitä vaatimattomasta ajatuksesta, etten mä kilpiä oikeastaan mihinkään tarvitse. Jos nimismies kumminkin semmoset haluaa mun autossa nähdä, niin antakoon sitten sopivat :wink:
   
 7. Tämä on hinnoiteltu samalla lailla yläkanttiin kuin monet kateusverot, siten että tuotto pysyy varmasti pienenä. Pääasia ettei kellään oo liian kivaa
   
 8. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Huoli on liittynyt erityisesti erityistunnusten ”eriarvoistavaan vaikutukseen”, eli siihen että rahalla on mahdollista ostaa viranomaisen myöntämään tunnukseen erityistä näkyvyyttä.

  Liikennevaliokunnan puheenjohtaja ei näkemystä allekirjoita.

  – En usko että valiokunnassa tulee suurta vastustusta. Minusta on vain hyvä asia että lisätään tällä tavalla kansalaisten valinnanvapautta ja saadaan myös valtion kassaan mahdollisesti hieman lisää rahaa.  Ja vaikka tällainen "ylimääräinen" palvelu voidaankin lainkin puitteissa hinnoitella ns. liiketaloudellisin perustein, niin kannattaisi varmaan funtsia hieman järkevämpää hinnoittelua. Tai miksei tätä voitaisi tehdä, niinkuin toisaalla ulkomailla - maksat vuotuisen veron yhteydessä erillistä "vanity plate" maksua erikoiskilvistä.

  Meinaan vaan, että vaikka joku muutama kybä vuodessa ois aika monelle paljon helpompi perustella itselle kuin about donan kertalaaki...

  Sitäpaitsi, jos hommaa erikoiskilven, niin tuolla tien päällä hölmöillessä jää saletisti toisten mieleen. Törttöile liikenteessä, niin varmasti jää muille paremmin mieleen kilpi "JORMA", kuin kryptinen "XYZ-581"...

  -JJ-
   
 9. Karpov

  Karpov Gearhead

  Joo mutta jos kaikki ois halpaa niin ei muita näkiskään kun "hauskoja" ja väkisin väännettyjä termien jo loputtua. Eihän se keltään pois ole mutta kyllä se napakka maksu hyvä olisi.

  Eri rahamäärällä saa erilaisia autoja, asuntoja, ruokaa ym. Ei hernekeiton ja sisäfileen tule maksaa saman verran :odroll:
   
 10. Hai

  Hai Gearhead

 11. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Summasummarum teille kaikille. Kilpifriikki jo toisessa polvessa avautuu lyhyesti. Aikoinaan noita sai suhteilla. Faija sai, minä en. AKS-1 oli faijan ykkösautossa ja AKS-101 sen kakkosessa ym. Nykyi
   
 12. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Kännykkä tökkii. Mulla nyk JES-58. Kertoo sukaisille kaiken. Ette halua kuulla mikä on homman nimi ja miksi ostin Auton näkemättä sitä? Mutta HAI, tuon kilven haluaisin nähdä Autossasi. 58
   
 13. Hai

  Hai Gearhead

  Huomenta

  Meinaatko noi:
  Looser-

  vai

  Boooring-
  kilvet? :lol:

  HAI-1, HAI-2 ja HAI-3 on jo faijan Cadillaceissa. (kilvet.comissa on bongauskuvia)
  HAI-6:sen on joku muu ottanu 6-sukupolven Vetteen, et kuuden kilven kättä ei faija pysty keräämään.
   
 14. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Fuck no! Sulle Mopariin kilpi HAI, eh
   
 15. Hai

  Hai Gearhead

  No 1969 Satellitessa on JAV-69. Se on melkein kuin JAW. 8)
  2006 katsastuskonttorissa "tiputtivat hyllyn taakse hukkkaan" JAV-sarjan 69:sin odottamaan auton saapumista Suomeen.
   
 16. voittol

  voittol 2nd gear

  Nimen vaihto ei vissiin kovin kallista , meikäläinen harkinnut nimeä exi , ja sukunimeksi 284 , ei tarvisi enää kalliita erikoiskilpiä haaveilla ?
   
 17. Karpov

  Karpov Gearhead

  :lol: Ei huono
   
 18. Marklin

  Marklin Gearhead

  Daa, joskus muutama vuosi sitten mietiskelinkin, oliko kyseinen kilpi ostettu autoon, mutta homma menikin ilmeisesti siis toisin päin.
  Kerrohan toki tuo tarina auton oston tiimoilta, kiinnostanee varmaan ainakin muutamaa ihmistä tällä foorumilla...
  Mikäs muuten The Jag:n kunto tällä hetkellä on ?
   
 19. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Jag valmiina peltitöiden jälkeen. Kasausta ja leimaa vailla. On myyniissä ja pari ostajaa kiinnostunut. Kilvestä et halua kuulla mitään mutta tiedät että se on myynnissä siksi kun en ole sitä muijalles pystynyt maksamaan. Sattuneesta syystä asialla on kiire enkä sitä pysty täältä käsin kasaamaan. Riittikö?
   
 20. Marklin

  Marklin Gearhead

  Jaggen kilpi ja auton mahdollinen myynti ovat mun mielestä kaksi eri asiaa.
  Myynnin ja rahan osalta ilmoitin jo talvella, että aihe on mun puolesta loppuunkäsitelty tällä foorumilla, joten se siitä.
  Varmaan olet huomannut esim. "Hauskoja kilpiä" - topickista, että itsellänikin on kiinnostusta aiheeseen. Jaggen kilpeä mietiskelin ekan kerran silloin, kun auto oli yhteisellä tuttavallamme ajossa Espoossa ja onhan meikäläinen joskus hälytetty Stadin cruisingissa apuunkin, kun kyseiseen laitteeseen iski Kauppatorila joku sähkövika.
   

Kerro tästä muillekin!