rekisteristä poistettavat romutettava???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ido59, 11.6.2004.

  1. ido59

    ido59 Gearhead

    Tällaisen poimin suomi24.fi palstalta, onko tää totta? onko täällä parempaa tietoa:


    ***
    Nyt on tosi kiire
    Kirjoittanut: Rellu5L, 11.6.2004 klo 15.36

    Jätelain muutos tulee voimaan 1.9.2004, jonka jälkeen autoa ei saa pois rekisteristä ilman romutustodistusta. Eli siis, jos aiot hankkia harrasteautolle varaosa-auton, niin nyt on tosi kiire.
    ***
     
  2. Muki

    Muki Gearhead

  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Toi on puuttumista ihmisten omistusoikeuteen. Kyllä kilvetöntä autoa tulee saada säilyttää vaikka omassa tallissa ihan vapoaasti. Ei kun oikeuteen vaan , kyllä se valtio nöyrtyy. P-laki ajaa ohi moisista säädöksistä.

    Toinen vaihtoehto lienee, että autot säilyvät ikuisesti kilvissä, mutta käyttömaksun periminen autosta, jota ei käytetä on sekin mielestäni lainvastaista.

    Älytöntä. Pitäisi ottaa yhteyttä museovirastoon, sillä tuohan tarkoittaa historiallisesti arvokkaiden autojen /aihioiden paalaamista käytännössä.
    Kyllä siihen joku poikkeus pitää pistää, esim. liittyen auton ikään yms.
     
  4. ido59

    ido59 Gearhead

    Lisäksi muistelen, että käyttöverot juoksevat nykyisin niin kauan kunnes itse palautat kilvet, toisinsanoen parin vuoden katsastamattomuus ei enää poista rekisteristä.

    Jos siis haluat pihallasi seisovat kilvelliset pois rekisteristä, ja veronkannosta, pitää auto romuttaa ja saada siitä todistus!

    Voiko tää olla totta!?
     
  5. tanari

    tanari 1st gear

    kuulostaa aika huonolta :/
     
  6. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Mites kun toi pikuppi on poistettu rekisteristä, tarviiko se nyt rekisteröidä jottei mene romuksi?

    Entäs tuontiautot jotka ei ole kilvissä?

    Nyt tuli kirveelle töitä..

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: lucifer74 2004-06-11 16:16 ]</font>
     
  7. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Ei voi olla. Jos tollanen laki koskaan tulee niin mehän ei nöyrrytä, vaan käydään kippaamassa eduskuntatalon eteen peräkärrylliset paskaa.
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Niin se lienee pakko tehdä. Peräkärrilliset paskaa vaan mukaan, muutama sata harrasteautoa mobiileista customeihin ja raacereihin Manskulle ruuhka-aikaan ja tasan klo 16:15 kaikki pysähtyvät ja ruuvaavat yhtäaikaa rekisterikilvet / repivät siirtotarrat autoistaan...

    Ja sitten kilvetön cruisinki päälle puolen tunnin/ tunnin kilvenpoisto session keskellä Manskua jälkeen..

    Vaikea on poliisin mitään tullaiselle tehdä ja varmasti näkyy. vai repivätkö kilvet muutamasta sadasta kilvettömästä autosta?

    Ja kun kyse on kansalaistottelemattomuudesta
    älytöntä lakia vastaan, niin vaikea on poliisin sakottaa. joko on sakotettava kaikkia tai ei sitten ketään kilvettömyydestä. Ja vertailukohtahan ovat nämä "reclaim the streets hihhulit", joiden
    poliisi antaa kaikessa rauhassa kerran vuodessa "Spontaanissa mielenosoituksessa/kansalaistottelemattomuudessa" vetää viinaaa, polttaa dullaa ja bailata keskellä Helsinginkeskustaa - viimeksi Manskulla ilman että poliisi tekeemitään poistaakseen tai sakottaakseen noita heeboja.

    Voisi tempaus päästä jopa TV:seen..

    Sitä paitsi vaikea on poliisin sakottaa vaikkapa 200 autoa mielenosoituksessa pelkän
    runkonumeron perusteella. Ja kuskit voivat kieltäytyä ilmoittamasta nimeään. Poliisit eivät todellakaan lähde raahaamaan muutamaa sataa kuskia poseen, sillä niillä ei ole siihen kapasiteettiä ja autot jäisivät katujen tukkeeksi. Parinsadan autonhinaamisenkaan ei olisi poliisilla kapasiteettia, koska helsingistä ei moista määrää hinureita löydy..

    Hei tostahan tulisi kunnon ranskalaistyylinen mielenilmaisu..
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eli cruisi manskulle edestaas Erottajalla ympäri Eduskunnan edestä ja takaisin ja ilman kilpiä tunti pari, kunnes alkaa kansanedustajia näkyä tai kuulua perusteluja?
     
  10. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Tähän voisi siteerata erästä edesmennyttä artistia, jotta H*ISTAKAA P*SKA KOKO VALTIOVALTA!

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Karvanoppa-Elvis 2004-06-11 18:07 ]</font>
     
  11. Ylläpito

    Ylläpito Gearhead Staff Admin

    Taas sitä lietsotaan hysteriaa ihan turhaan. FHRA ja SA-HK ovat olleet jo reilusti yli vuosi sitten lainsäätäjiin yhteydessä ja pykälät pitäisi olla viilattuna siten, ettei laista koidu haittaa harrastukselle. Näin ainakin minä olen asioista perillä olevien tahojen kanssa keskusteltuani ymmärtänyt ja nukun yöni rauhassa.
     
  12. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Meitä on kohta 5000, niitä 200, Nokka-akselit mukaan ja "neuvottelemaan"
     
  13. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    Kyllä haluisin olla kärpäsenä katossa kun joku pingviinipuku kävelee jonkun harrastajan pihaan jossa kärryjä ilman kilpiä ja työnalla ja rupee selittään että paalata ne pitää ja heti :grin:
     
  14. padepski

    padepski 1st gear

    Eihän siinä ois mitään järkeä!!! kukaan ei vois ajella esim. peltoautoilla yms ajopeleillä...
     
  15. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Niinpä. Miten sitä sitten säilyy harjoitteluautoja jälkipolville? Vaikka sitä kai tässä haetaan, vanhat autot paskaks ja kaikki ajamaan -04 tojotajariksilla...

    Mitenkäs tuo "harrasteautovapaus" sitten toteutetaan? Miten määritellään mikä on harrasteauto ja mikä menee paalaukseen? Ettei menis yhtä vaikeeks kuin selittää 68% korinvaihtoautostaan, että "tää on ihan vaan harrastekäyttöön..."
     
  16. plaza

    plaza 1st gear

    jos tommosta paskalakia ruvetaan noudattamaan niin kirjaimellisesti ettei esim.jotain vanhaa projektikuntoista autoa saa pois rekisteristä sillä verukkeella että se joskus jopa museokunnostettaisiin niin mulla on semmonen fiilis että tältäkin keskustelu palstalta löytyis muutama nimi jonkinlaiseen adressiin?toivoa sopii ettei kaikki päättäjät ole sitä mieltä että kaikki autot alle vm-2004 on niin paskoja et ne pitäs paalata.se ajatuksenjuoksu ei oikeen toimi ku on taksikortti taskussa eikä oo omaa autoo?????
     
  17. drive over

    drive over 1st gear

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: drive over 2004-07-16 14:47 ]</font>
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    No jos tällainen jostain kumman syystä menisi läpi, niin kyllä sitten pannaan pystyyn kunnon mielenosoitukset-lievästi sanottuna.
    Jotain rajaa sitä pitää päättäjilläkin oltava.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

  20. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    ÖÖÖ!

    Rekisteröimätön ajoneuvohan ei ole muuta kuin kasa metallia (joka ajan myötä katoaa korroosion vaikutuksesta). Eli eipäs nyt lietsota mitään tingeli tangeli muovihärpätin-sivuston arvelua siitä, miten käy muoville (joka taas ei katoa) kun se tulee tarpeettomaksi.

    Kyllä tuo Kuusakoski on tähänasti maksanut kun vie esim. autoromun, josta on nesteet, akku ja renkaat poistettu ihan kilohinnan sekametalliromusta. Eli jos ajoneuvo ei ole rekisterissä niin eihän se ole muuta kuin kasa metallia. Saahan sen myydäkkin ihan normaalilla kuitilla.
     

Kerro tästä muillekin!