rekisteristä poistettavat romutettava???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ido59, 11.6.2004.

  1. drive over

    drive over 1st gear

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: drive over 2004-07-16 14:47 ]</font>
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ja tässä suomemme maassa tuskin nuo romuautot koskaan tulevat olemaan mitään ongelmia.
    Kyllä nyt tarvittaisiin jonkinlaista suhteellisuudentajua, mutta tyhjistä päistä on paha nyhjäistä kele.
     
  3. blazoffer

    blazoffer 3rd gear

    Niin siis tuo "kasa metallia" on nimenomaan viranomaisten ja lainoppineiden käsitys rekisteröimättömästä ajoneuvosta. Ja tämän vuoksi juuri ihmettelinkin tuota topiccia, että mikäs kelkan kääntö tuo oikein on.

    Itse olen säilyttänyt kynsin hampain kahta kilvetöntä autoa: toista 7 vuotta ja toista (ainoa suomessa) 3 vuotta. Mutta onneksi löysin hyvät kodit kummallekkin.

    Tuota jälkimmäistä olen olen kaivannut ja ikävöinyt kotiin useasti.

    Hitto kun ei ole syntynyt hopealusikka suussa.

    Nyt kun siitä kirjoitti tänne ja taas kerran muisteli yhteisiä ajeluja niin kyynel vierähti poskipieleen.
     
  4. hopsis

    hopsis 1st gear

    Tota... vähän liiottelulta tuntuu tää vaahtoominen vaikka asia oikea onkin. Nämä varaosa- tai peltoautot yms. siis ne jotka EIVÄT OLE REKISTERISSÄ. Mistäs se viranomainen näin ollen voi tietää että onko jonkun tallissa,suulissa,pellolla wherever rekisteröimätön auto. Tuskin lähtee byrokraatti kiertään ovelta ovelle niinkuin tv-lupatarkastaja. Nää on taas näitä käsittämättömän tyhmiä älynväläyksiä joltain lakipelleltä joka ei ole ajatellut koko pisnestä loppuun asti. En menettäisi uniani tämmösen takia.
     
  5. avo-65

    avo-65 1st gear

    KOSKAHAN MAHTAA OLLA TOI KILVETÖN AJELU VOITAIS LÄHTEÄ TÄÄLTÄ POHJANMAALTA MUKAAN
     
  6. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Ei kai niillä nykyisillä rekisteröimättömillä autolla hätää ole, niistä kun ei ole byrokraateilla mitään tietoa. Mutta ongelma onkin siinä, ettei autoja ENÄÄ voisi poistaa rekisteristä ilman romutusta. Eli jos sattuisit löytämään vaikka tarpeellisen varaosa-auton tai projektin, jonka voisi elvyttää vaikka viiden vuoden aikana, niin sitä pitäisi seisottaa REKISTERISSÄ koko aika ja maksella KÄYTÖVEROA. Sama asia jos haluaisi antaa esim. vanhan käyttöritsan pojalle peltoautoksi. Näin siis mikäli tuota pykälää luettaisiin kuin piru raamattua. Eli vain nykyiset kilvettömät autot säilyisivät niin kauan kuin säilyisivät ja uusia ei enää tulisi.

    Kilvettömät romuautot ovat katoava luonnonvara! :sad:
     
  7. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Jos viestiketju alkaa "kuulin tän suomi24 -foorumilta" niin ei kannata vaahdota liikaa asiasta, ennenkuin joku esittää asiasta faktoja.
     
  8. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Juu ei vaahdota...maksellaan me vaan Halosen ja Lipposen mersuja.
     
  9. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Kyllä minä olen tuollaista lukenut jo vuosia sitten... on ollut juttua ainakin Tuulilasissa ja V8:ssa... mutta mutta, taisipa jossain seisoa jotenkin niin, että "harrasteauton tilapäinen rekisteristä poisto on mahdollista". :odroll:
     
  10. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Mutuilut sikseen, kaivakaa faktaa.

    Toivottavasti Nande? löytää finlex:stä tms jotain konkreettista.

    Samoin valvojat jos tiedätte asiasta infoa näkyviin.

    Kaikilla ei ole aikaa selata päivätolkulla nettiä..
     
  11. Scartman

    Scartman 1st gear

    Niin. Sitä vielä että jos tommoinen menee läpi, niin miten hitossa sitä sitten hommaa varaosa-auton. Purkaamolta? Eikä maksa taas mitään. Yhtiskään ei myy autoja yksityiseille purettavaksi. Entäs sitten tuonti ulkomailta, sieltä kait sitten hommattava. Mites siinä sitten, Pakkorekisteröinti kilpiin vai?
    Kuka helve*** ne kukkahattu tädit ja sedät äänestää sinne eduskuntaan? Äänestykseen yläikäraja, ettei mummot ja papat pääse äänestämään, "kun se ehdokki on niin mukavan tuntuinen".:wink:


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Scartman 2004-06-12 22:42 ]</font>
     
  12. GTO

    GTO 1st gear

    ei kai lainsäätäjä määrää missä kunnossa auto on että siitä saa romutustodistuksen ,eíhän kolariautokaan ole täydellinen ,eli tarvittavat osat pois lopusta romutustodistus ja kaikki on tyytyväisiä???!!!!!! no problem .
     
  13. Scartman

    Scartman 1st gear

    On se tavallaan Broblemo, jos puran auton osiksi, myyn ylimääräiset osat ja käytän vaikka (itsekantavan) korin johonkin "Asialliseen" korinvaihtoon. Siis vaikka Toyotan itsekantava kori johonkin rungolliseen jenkki nelivetoon. Mitä jää jäljelle? Pelkät paperit! Elikkä silloin homman nimi pitäisi olla että pelkkien paperien vienti pitäisi riittää romutustodistukseen....Ääritapauksia varmaan on muitakin. :cool:
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tältä kesältä löytyy jo tapauksia, joissa viranomaiset ovgat pyytäneet poistamaan pihalla seisovat "romuautot" ympäristöjätteenä tiettyyn päivämäärään mennessä (1,5 kuukautta). Romut ovat löytyneet ympäristökatselmuksessa -> (luetaan: "naapuri oli ympäristöviranomaisille soittanut").

    Ei tässä palstalla ikävä kyllä ihan turhaan ole asiasta vaahdottu :sad:
     
  15. -TH-

    -TH- Gearhead

    ....mites silleen, jos haluaa jonkun peltoauto/jokkiskilpuri/ehdokkaan kilvistä ja niinpäin pois....?

    näinkö: käypi heittämässä lenkin kaupunnilla ja jättäytyy seriffien rysään - kipossa ei ole leimaa ja laput jää polliisille. Kirjottaako konsta todistuksen vai uhkasakon tms.?

    kuolleena syntynyt jonniinjoutava aihe! ihan kun ei olisi tärkeämpiäkin asioita kun harrastajien elämän vaikeuttaminen.

    On se saatana ihme juttu, kun ihmiset ostavat itselleen OMAN auton omalla rahalla,ostavat vitun kallista bensaa/öljyä/osia ym., maksavat ajokkiin "liittyvää" veroa joka helvetin asiasta, niin sittenkö pitäisi romuttaa loputon rahareikä jonkun idioottilain perusteella?
    Lisäksi: esim. veneiden rakentelijat ovat hommasta sivussa...eipä lasketa prossia paateissa tai keksitä veroja.
    veneen saa tehä millasen vaan, vaikka lähimmästä koivusta ja millä tekniikalla hyvänsä..

    tämä oli siis esimerkki, joten elkee seilaajat vetäkö hernettä kirsuun.

    saa nähä mitä uusia veroja ens vuonna on...kivivero? ilmavero?

    nohuh, yritin ainakii vuodattaa...kyllä se joskus alkaa vituttaa pientäkii ihmistä.
    jatketaanko?
     
  16. ManRay

    ManRay 1st gear

    Sanopa muuta!
    Ja sitä omalla rahalla hankittua omaa kärryä ei muka saisi säilyttää omalla pihallaan?

    Ymmäärrän kyllä jos kaava-alueella sijaitsevan huushollin pihalla säilytetään siihen paikkaan sopimatonta määrää autoja jotka ei ole kilvissä tai edes kunnolla kuosissa. Mutta jos jollain on rakkaita harrastekärryjä omalla pihallaan, niin siihen ei ole millään viherpiipertäjällä mitään sanomista.

    Kymmenen vuoden siirtymäajalla pitäisi minunkin rakentaa joku vedenpuhdistamo kämpän nurkalle. Taloa kun ei ole liitetty kunnallistekniikkaan kummastakaan päästä. Sekös jotain loppupeleissä EEUUTA vituttaa, ja sieltä lätkivät direktiivejä vaikka mistä asiasta paikallisbyrokraattien fetisseiksi.
    Se onkin jo toinen juttu, mutta osoittaa nykymenon suuntaa. Ole siinä sitten "ihmisiksi".
     
  17. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Sleepy Sleeperssin Verorockissa on kerrottu kaikki tulevat verot :smile:
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ongelma kosketti minua, kun olisin ostanut varaosa-auton Tattikselta. Enää ei myydä yksityisille vain virallisille autohajoittamoille. Tuttu romiksen pitäjä hoiti asian. Ihan oikeasti se meni siinä mielessä, että toin tyhjän kuoren sulattokuormaan. Samalla tavalla saan tulevaisuudessakin romutustodistuksen, vaikka romutan itse. Tätä ei kannata väärinkäyttää, sillä valmistenumeroita löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista, joten tyhjää koppaa ei saa jättää skutsiin. Siitä romunkierrättäjä menettää luvat. Sitä en vielä tiedä saako romutetuksi ilmoitettua ajoneuvoa enää rekisteriin. Mutta jos saamme sellaisen "kylmän" seisontarekisterin kaikki on hyvin.
    Galaxie 64
     
  19. Syyskuun alusta lukien poistettuja ajoneuvoja ei voi enää rekisteröidä uudelleen, koska niitä ei enää ole olemassa. Tilapäispoistetun voi rekisteröidä uudelleen. Kummallista kun keuhkootte tästä laista. Täähän piti tulla voimaan jo pari vuotta sitten. Kriminaalejahan kaikki autojen harrastajat on kuitenkin. Tukka pois ja tiilen päitä laskemaan vaan.
     
  20. ido59

    ido59 Gearhead

    >Syyskuun alusta lukien poistettuja
    >ajoneuvoja ei voi enää rekisteröidä
    >uudelleen, koska niitä ei enää ole olemassa

    Mitä tää käytännössä tarkoittaa? Mullakin seisoo tontilla yksi 70-lukulainen, joka on viimeksi ollut rekisterissä joskus 10 vuotta sitten. Vakaa aikomus on ollut vielä joskus laittaa tuo liikenteeseen.

    Mitenhän se katsastussetä minulle aikanaan vääntää rautalangasta, että katsastusaseman pihalla seisovaa autoa ei ole olemassa :grin: Täytyyhän auton tiedot voida perustaa uudestaan tietojärjestelmään.


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: ido59 2004-06-17 14:18 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!