rekisteristä poistettavat romutettava???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ido59, 11.6.2004.

  1. surmanajaja

    surmanajaja 1st gear

    siis tulevaisuudessa pysyväispoistettua ei saa enää suomen rekisteriin.vanhat rekisteristä poistetut saa.ja omaa autoa ajan kyllä omatekoisilla kilvillä kun tieliikennekäytös ei ole muutenkaan viranomaisten suosimaa mallia eli who cares about ur laws...säästämpähän samassa vakuutusmaksut,haittaverot ja katsastusmaksut.
     
  2. Sitähän se just tarkotti. Siis syyskuusta 2004 lukien rekisteristä poistetut autot eivät enää palaa Suomen tieliikenteeseen. Rekisteristäpoisto onnistuu vain romitustodistuksen kera. Tilapäispoisto tarkoittaa, että autoa säilytetään entisöintiä, museointia tms. varten. Tällaista ajoneuvoa ei saa myydä osina! Miten valvonta toteutetaan onkin sitten ihan toinen juttu.
     
  3. lucifer74

    lucifer74 Gearhead

    Ja mitä ihmeen hyötyä tollasesta laista oikein on?

    Miksi kaikki yksinkertaisetkin asiat pitää tärvätä ja muuttaa mahdottomiksi/pirun vaikeiksi.

    Eikö arkkumäen idiooteilla ole parempaa tekemistä? Pitäkööt enemmän lomaa jolleivat järkeviin päätöksiin pysty :-x :-x
     
  4. HEMI

    HEMI 1st gear

    Kukas paskanaama tän on keksiny että pitääkö tässä palkata venäläinen/virolainen rytmiryhmä pehmittämään niitä jyyriä.

    Kun tuntuu kaiken maailman adressitkin menevän paskapaperiksi että joko tässä noustaan barrikaadeille kun ei tunnuta ottavan tosissaan mitään pyyntöjä.

    Mites noille tuonti projekteille käy että kun se laivasta pääsee niin kuskataanko se samntien romikselle.

    Yrittääkö ne pakottaa ihmisiä ostamaan uusia autoja jotka ovat täysiä paskoja.

    Kohta iskee tietysti taas sensuuri (vässykät)
    :-x :-x :-x

    Tietääkö joku ihan oikeesti keneltä arkkumäen idiootilta tästä vois kysellä/avautua.

    Ketä se häiritsee jos on omalla pihalla autonromuja ei oo julkinen/yleinen paikka ainakaan mun piha eikä oo turistibusseja näkyny että vittuako se muille kuuluu minkäläisiä romuja mun pihassa pyörii ja eihän ne saastuta jos ne ei vuoda öljyä että ei pitäs häiritä hirveesti ketään.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: HEMI 2004-06-19 09:25 ]</font>
     
  5. No ei tuo haittaa mä rupean sit varastamaan varaosa-autoja varastan niitä niin paljon että kaikkia vituttaa.
     
  6. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    No huh, kerkesinpäs poistaa oman "projektin" kilvistä ennekuin menee mahdottomaksi. Nyt vain kaikki poistamaan vähänkään elähtäneitä ja isompaa kunnostusta kaipaavia autoja kilvistä ennen syyskuuta. Saadaan kalusto säilymään. Sitten seisotetaan isoja autokolonnia pihoilla ja haistatellaan viherpiipertäjille ja virkamiehille, että nää täältä mihinkään lähe, nää laitetaan vielä joskus rekisteriin, keu keu...

    Kaikenmaailman kusipäitä sitä on tämän maan lainsäädännöstä päättämässä! Ainiin se on mun oma vika, kun en äänestänyt viime vaaleissa...
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vanha auto on yhtä kuin romu ja ongelmajäte!

    Olis kiva tietää mitä noitten idioottien päässä liikkuu kun näkevät esim. hääautona hienosti entisöidyn jenkkipellin... Mihin gategoriaan se niiden mielestä kuuluu ja mistä ne luulee sen syntyneen??? Automuseot on tietty jo aivan kamalia kaatopaikkoja, jotka pitäis oitis purkaa ja kierrättää niiden suojissa lojuvat uusiokäytettävät metalliläjät.

    Eiks samalla tosiaan voitais romuttaa kaikki saastuttavat kulkuneuvot kuten; veneet, lentokoneet, junat, bussit, armeijan kalustot, moottoripyörät- ja kelkat sekä lopettaa jollain tavalla muutkin mahdolliset harrastukset kuten esim. atk, hevosurheilu, golf, musiikki ja siis aivan kaikki josta joku voi nauttia ja palautua arjesta tai hyötyä jollain tavalla!???!

    Sit kun ei ole enään mitään niin ryypätään veroaleviinaa, katsellaan kun herrat ostaa ulkomailta halvempaa valmista tuotantoa ja ja tallataan (tai ajellaan muiden tapaan pankin omistamilla muovilehmillä) katuja jo ennestään työttöminä ja nyt ilman harrastusta..

    Ei tuollainen laki voi mennä läpi! Tai meneehän se jos harrastajat vain voivottelee pirttien nurkissa eikä tee asialle mitään!
     
  8. Jyrki R

    Jyrki R Gearhead

    Älkää nyt eduskuntaa syyttäkö muusta kuin EU:n tottelemisesta (sille ei kai ole vaihtoehtoa). Tämä laki on EU:sta lähtöisin. Siellä on sellaiset määrät autokalustoa, että vanhat on jotenkin on pakotettava pois alta, jotta saadaan myytyä uudet tilalle. Autoteollisuus on tätä lobannut. Harrastajia on kyllä muuallakin EU:ssa ja poikkeuksia varmaan tulee. Meille toden näköisesti tulee tuo "tilapäinen" rekisteristä poisto. Onhan sekin jotain vaikka selvää on, että harrastuskalusto vähenee tulevaisuudessa. Ehkäpä tähän saadaan lisää helpotuksia, kunhan muiden maidenkin harrastajat herää.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    No byrokraatin mielestä siinä ei ole mitään ongelmaa.. No problemo! Sinun vaan pitää maksaa uudet verot uudesta autosta, ja ai niin sen sun biilisi on siitten todistettavasti vastattava uudelle autolle annettuja määräyksiä, mukaan lukien saatepäästöt vuoden 200x tason mukaan , kolariturvavaatimukset tyynyineen etc..

    ja senhän ei liene mikään ongelma.. Eihän :wink: Siis Byrokraatitn mielestä :wink:

    Helposti kädenkäänteessä saat esim. 1969 escortin vastaamaan uudelta autolta vaadittavaia direktiivejä..
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    HEMI puhuu. Ja asiaa.
     
  11. Kurko

    Kurko Double Gearhead

    Niin mites jos ikinä noin tyhmä laki menee läpi, niin mites sitten uudet kilpuriprojektit (esim. N,A,F -ryhmien rallipelit) toteutetaan. Pitääkö romuttamon pojille antaa auton sijasta ruskea kirjekuori jonka sisältö vaihtuu romutustodistukseen. Tähänkin mennessä noita uudempia kisapelejä on tehty tuontiautoista, mutta eikös tämä laki kata koko EU-alueen?
     
  12. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Ja sillä aikaa kun Espanjan syrjäkylillä paikallinen viranomainen pyyhkäisee hikikarpalot suikalla otsaltaan ja EU-direktiivillä perseensä sekä tekee asiat tismalleen kuten on ollut tapana tehdä viimeiset 200 vuotta, niin suomalainen ylemmänherranpelkoinen kuraperse-byrokraatti lukee direktiiviä kuin piru raamattua sen paremmin ajattelematta sen järkevyyttä.

    Tämmöistä romutusta ja tilapäistä rekisteristäpoistoa koskevan lainsäädännön voisi tehdä kyllä oikein simppelisti jopa jonkinlaista harrastusta suosivaksi, JOS siihen olisi jollain instanssilla halua. Sama pätee muutenkin koko ajoneuvoja koskevaan lainsäädäntöön.

    -JJ-
     
  13. HEMI

    HEMI 1st gear

    Kyllä tälläset asiat kuulus kansan päätettäväksi eikä parille hassulle pukumiehelle mehän niilä autoilla ajelemme.

    Hitto kun noista adresseistakaan ei ole kuulunut juuta eikä jaata.

    Nähtävästi ne ei arvosta muita harrastuksia kuin golf :-x

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: HEMI 2004-06-22 18:15 ]</font>
     
  14. PAPH

    PAPH Gearhead

  15. Timmo

    Timmo 1st gear

    Mitä muuta voimme odottaa maassa jossa ryöstäjän kiinniottaja joutuu maksamaan ryöstäjälle henkisistä kärsimyksistä korvauksia ja taksikuskin ampuminen ei ole murha koska tappaja oli säikähtänyt ettei saanutkaan heti rahoja.
     
  16. CapriceClassic

    CapriceClassic 1st gear

    Miksi kaikki vaan puhuvat että pitäs järjestää iso mielenosoitus arkkumäen kusipäitä vastaan, mutta miksi ei vaan järjestetä?

    Luulisin että tästä maasta löytyy tarpeeksi monta kyrpiintynyttä autoilijaa jotka ovat saaneet tästä autoilijoiden kusetuksesta tarpeeksi! (enkä nyt tarkoita pelkästään tätä lakia)

    Tuskimpa se mitään auttaisi, mutta saivatpa ainakin ne arkkumäen idiootit ainakin konkreettista palautettä hölmöilystään!
     
  17. HEMI

    HEMI 1st gear

    Se varmaan pitäs järjestää jonku kruisingin/tapahtuman yhteydessä. Täällä tuskin kukaan rupee erikseen jarjestämäään sellasta, siinäkin pelossa että sitten kun homma ampuu yli ja sitten järjestäjä joutuu vastuuseen. Rutsissahan autoharrastajat teki jonkun protesti cruisingin. esim ACS yhteydessä toi vois onnistua ja tapahtumassahan vois yrittää jossain muodossa kertoilla myös "tavalliselle" tallaajalla harrastuksen vaikeuksista koska heistä tai heidän lapsistaan voi tulla harrastajia tai sitten ne vaan pelastyy ja unohtaa koko harrastus haaveet.

    Naurattaa kylla kun lukee aina jostain että asiasta on keskusteltu sitten se taas unohdetaan ja ensi kesänä saa taas lukea että asiasta on keskusteltu sen ja sen kanssa.

    Kun sais ton prossa rajan johonkin 65 ja korinvaihto ja "uustuonti autoista sama juttu ja tänkin vois rajata jostain vuosmallista alaspäin esim henkilökohtaisesti vaikka vuodesta 74, Ja sama näitten vanhojen autojen tuonti verotusta alas/pois ja vaikka samalla vuosimalli systeemillä. Ei näitä autoja kukaan minkään verokiertoasioiden takia harrasta. Luulis olevan valtiollekin parempi kun harrastajat syytä rahaa liikenteeseen kun autoansa rakentelevat, autohan on kuin pohjaton kaivo eli saa työntää sitä rahaa koko ajan siihen vehkeeseen.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: HEMI 2004-07-12 10:11 ]</font>
     
  18. CapriceClassic

    CapriceClassic 1st gear

    Siis eihän sitä tarvii välttämättä kenenkään varsinaisesti järjestää... sattuupahan vaan niin "sopivasti" että poruukka kerääntyy yhteen joku tietty päivä, eli vähän niinkuin kruisinginkin alkuaikoina.

    Ja oliko niillä pilvenpolttajillakaan sen kummempaa lupaa järjestää niitä kadunvaltauksiaan.
     
  19. HEMI

    HEMI 1st gear

    Niin "viidakkoradion" kautta toi pitäs järjestää, kun vain sais houkuteltua lähtemään ton porukan tuolta pohjosesta mukaan niin näkis hesan herrat kuinka paljon meitä todella on (muitakin kuin jenkkiharrastajia)
     
  20. CapriceClassic

    CapriceClassic 1st gear

    Niinpä niin... kyllä kai noita lähtijöitä saattais löytyä.

    Toinen vaihtoehto olisi tietenkin paikalliset mielenilmaukset tyyliin samanlaista toimintaa monilla paikkakunnilla samaan aikaan.

    Eli kiinnostusta varmaankin löytyis, vielä kun joku keksii että miten sen vois toteuttaa.

    Ja se että oli keino sitten mikä tahansa, niin homma ei saisi kuitenkaan karata liikaa käsistä!! Koska tällä tavalla ei tehdä muuta kuin haittaa harrastustoiminnalle
     

Kerro tästä muillekin!