Rekkarista poisto/seisonta-aika käytäntö...muuttuu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pepechevy, 7.9.2006.

  1. pepechevy

    pepechevy 1st gear

    http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /09/467638


    [lainaus]Ensi keväästä alkaen muun muassa ajoneuvon tilapäinen rekisteristä poistaminen uudistuu.

    Ajoneuvojen rekisteröintikäytäntöä yksinkertaistetaan ensi keväänä, jolloin mm. ajoneuvon tilapäinen rekisteristä poistaminen uudistuu. Uudistuksen yhteydessä myös liikennevakuutuksen seisontailmoituskäytäntö muuttuu siten, että 2. huhtikuuta alkaen ei ilmoitusta ajoneuvon seisonta-ajasta tehdä enää nykykäytännön mukaisesti vakuutusyhtiölle.

    Seisontailmoituksen sijaan ajoneuvon omistaja tai haltija ilmoittaa ajoneuvonsa liikennekäytöstä poistosta suoraan ajoneuvorekisteriin tekemällä rekisteri-ilmoituksen ajoneuvorekisteröijän luona. Rekisteröinti-ilmoituksia ottavat vastaan mm. useimmat vakuutusyhtiöiden konttorit ja katsastustoimipaikat, tiedottaa Liikennevakuutuskeskus.

    Tämän yhden liikennekäytöstä poistoilmoituksen perusteella sekä ajoneuvovero että liikennevakuutusmaksu muutetaan perittäviksi ajoneuvon todelliselta käyttöajalta.

    Rekisteröintiuudistuksen yhteydessä luovutaan myös liikennevakuutuksen todistemerkistä. Jatkossa tiedot ajoneuvon uudesta liikennevakuutuksesta välittyvät sähköisesti Ajoneuvohallintokeskuksen ja vakuutusyhtiöiden välillä, eikä nykyistä todistemerkkiä enää tarvita.[lainaus]

    Elikkä tuo taitaa tarkottaa ettei seisonta ajalta tarvi maksaa ajoneuvoveroa? :eek:
     
  2. chevystw

    chevystw 1st gear

    Näin on. Sama käytäntö ollut Ruotsissa jo pidemmän aikaa ja hyvin toimii, silti vähän epäilyttää vielä että onnistuuko täällä kun päättäjät on niin ahneita :mad:
     
  3. 4deeSdn

    4deeSdn 1st gear

    Juuri sitä. Ja tietty vasta alkavan tallikauden jälkeen.. :odroll: No, parempi silloinki kun ei ollenkaan.
     
  4. pepechevy

    pepechevy 1st gear

    niinpä, palvelumaksu tulee olemaan kuitenki jottai 60 euroa ku laittaa auton seisontaan tai ottaa käyttöön :lol: en kyllä ihmettelis yhtää :mad:
     
  5. H6

    H6 1st gear

    Juu ei varmaan oo ilmanen ekan vuoden jälkeen ku "tulee niiiin hirveästi lisää töitä ja kuluja ao.toimistovirkailijoille" :lol:
     
  6. GRA-55

    GRA-55 1st gear

    Niinpä. Jotain pahaa siinä hyvässäkin aina on. Kyllä moni asia olisi paremmin jos joku muu saisi päättää tässä maassa. :mad:
     
  7. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Jokohan sen auton saisi myös laitettua seisomaan toistaiseksi, ettei ilmoitusta tarvitsisi määräajoin käydä uudistamassa...

    Vakuutusyhtiöiden systeemien kautta kun ei ole tähän saakka onnistunut.
     
  8. Ahis

    Ahis Gearhead

    ainakin menee touhu hankalaksi, ite oon talvisinkin käyttänyt buickkia liikenteessä muutamana päivänä, nyt ei ilmeisesti enään saa seisontavakuutukseen vaan rekisteristä poistoilla vaan pelaillaan. prkle, olis voinu tuo seisontatouhu jäädä sellaiseksi kuin olikin, muutettu vaan ajoneuvoveroa. Juu ja aivan sata että väliaikainen rekisteristä poisto maksaa reilusti, nykyään seisontailmoitus ollut ilmainen ja puhelinsoiton/netin päässä, jos oikein ymmärsin niin nyt ei onnistu niin helpolla vaan vaatii käyntiä konttorilla/vakuutusyhtiöllä.
     
  9. RB-440

    RB-440 1st gear

    Jonkun aikaa on jo tuntunut siltä, että pitää varmaan kohta viedä kilvet kokonaan pois ja haeskella niitä puuhatarroja silloin kun tekee mieli ajella. Tai sitten menee vaan istuun ratin taakse ja pörisee siellä, kuten kakrunakin... silloin oli vaan mielikuvitus vähän parempi.

    Jotenkin on puserossa sellainenkin pelko, että kaipa tämä autohomma pian ensi vaalien jälkeen menee siihen, että siirrytään uuden työsuhdeauton ostamisen verottamisesta vanhan, jo useampaan kertaan verotetun harrasteauton verottamiseen, jotta uuden auton ostaminen olisi helpompaa ja halvempaa. Henkilökohtaisen painajaisten valikoiman mukaan päästövero tulee olemaan 500 euroa kuussa ja väliaikainen käytöstä poistaminen maksaa 600 ja tulkitaan rosiksessa veronkiertämiseksi...
     
  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    onnex on iso tontti millä ajella :rotfl:
     
  11. Rover v8

    Rover v8 Gearhead

    Mitenkäköhän tässä nyt sitten on se että kun ottaa auton käyttöön talven jälkeen, niin pitääkö se viedä suoraan konttorille katsastettavaksi, vai onko viimevuotinen katsastus vielä voimassa? :eek: Ja pitääkö tässä sitten maksaa rekisteröinti katsastus? :rotfl: Jotenkin tuntuu että tää on kalliimpi menetelmä suomessa kuin muualla..
     
  12. Ahis

    Ahis Gearhead

    säästöä tulee melkein 50€ vuodessa kun ajoneuvoveroa ei tarvi maksaa koko vuodelta, saahan sillä oikein 40 litraa bensaa, eli paskankaan hyötyä ei ole, vielä kun maksetaan siitä poistosta ja takaisin rekisteriinlaitosta a´25€...
    Mikähän mahtaa olla minimiaika tuolla rekisteristäpoistolla? jos saa pitää vaan vloput ajossa ja rekisteristäpoisto ei maksa mitään niin sit ok... Mut huonommalta kuulostaa mitä entinen seisontavakuutus-touhu.
     
  13. Antti the Mato

    Antti the Mato Gearhead

    aina näyttää löytyvän niitä kenelle ei kelpaa mikään...
     
  14. Acer65

    Acer65 Gearhead

    Tuoltahan tuon esityksen voi lukea: http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2006/20060061

    Kohdassa "2. Esityksen tavoitteet ja keskeiset ehdotukset"
    on aikamoneen kysymykseen vastausta........

    Ja onhan tästä aikaisemminki keskusteltu:
    http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=81356

    Mulla on raketeilla matkailuauto vanhasta linja-autosta, ja sen tulevassa ajoneuvoverossa tämä uudistus ainakin tuntuu.
    Ajoneuvovero vuodessa tulis olemaan n.530€, ja sitä kuitenkin tulee käytettyä arviolta 3-4kk, niin siinä kyllä säästöä on havaittavissa.............
     
  15. Ahis

    Ahis Gearhead

    jos asiat menee huonommiksi/hankalemmiksi muutaman euron säästön vuoksi niin eipä kelpaa ei... onneks tämä muutos ei ole kenenkään henkilökohtainen päätös niin ei ole syytä kritiikin vuoksi vetää herneitä... :wink:
     
  16. Ahis

    Ahis Gearhead

    juu varmasti on niitäkin keille tästä on hyötyä, diisselivehkeille varmasti!
     
  17. Antti the Mato

    Antti the Mato Gearhead

    itselle ainakin on tästä hyötyä kun on kolme harrasteautoa ja kaks käyttistä joista yleensä vähintään kaks on seisonnassa.
     
  18. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Entäs sitten kun vuotuinen ajoneuvovero on +1500€/vuosi? Sittenhän tuo onkin silkkaa säästöä... :poff:
     
  19. Maria

    Maria 1st gear

  20. rrauta

    rrauta 3rd gear

Kerro tästä muillekin!