remmiahdin valtakunta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 22.2.2003.

 1. T.

  T. 3rd gear

  Minulla olisi muuten 2-kurkkuisen pierupurgin kaasarista se läppäosa vielä tallessa jossain. Siitä saisi melkeinpä vastaavan tehtyä. Nyt on vaan vähän valinnan vaikeus mitä ja miten toteuttaa. Ahtimia etsin pari vuotta sitten juuri tuota m90:ä, mutta niitä ei löytynyt silloin. Ostin sitten tuon 62:n. Olisiko sitten ollut 90 liian suurikin, kun 62 taisi olla 2,5-4l moottoreille tarkoitettu, käyttötarkoituksen mukaaan.

  Kävisi varmaan sekin, mutta ne taitavat olla alipaineohjattuja, ja tuollaista mekaanista tai sähköistä voisi ohjata niinkuin haluaa. Onko siitä mitään hyötyä sitten niin..?
   
 2. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Volkkarin G60 ahtimilla varustetuissa moottoreissa on myös toi tuplaläppäsysteemi. Eli kun kaasua painaa niin takaisin kierrätys läppä sulkeutuu.
   
 3. T.

  T. 3rd gear

  Siis eikös tuossa nyt noin periaatteessa noita linkkejä ruuvaamalla saa säädettyä ahtomäärää suhteessa kaasun asentoon, ja käyrän muotoakin? Menee aika hifiksi, mutta mekaanisena ratkaisuna on hieno.
   
 4. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Saa säädettyä missä vaiheessa ahto tulee peliin. Ahdon paineisiin se ei vaikuta, siihen vaikuttaa ahdin. Tollanen mekaaninen kierrätys määrää missä asennossa kaasupoljinta se ohjaa täydet ahdot tai paljonko ahdin sillä hetkellä tuottaakaan imusarjaan.
  Esim WOT 2000rpm, niin ahdin ei välttämättä pahemmin ahda, mutta silti kaikki ilma ohjataan imusarjaan.
   
 5. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

  leatherjacket, freetime-cruiser, Rattle ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Herje

  Herje Gearhead

  Aika pitkä vieteri laturissa. :poff:
   
 7. T.

  T. 3rd gear

  Miks ihmeessä joku veisi playstationin huonekalukauppaan?

  Oliko vähän huono...
   
  skiggeboy, p0ks ja Kalu tykkäävät tästä.
 8. T.

  T. 3rd gear

  Nimenomaan käy. Ei tullut aiemmin mieleen että jos ohjaan kierrosluvun mukaan sähköllä, ei kiekkaohjattu bypass reagoi moottorijarrutukseen mitenkään, vaan ahdetaan kaasarin läppiä vasten. Pitäisi olla lisäksi vielä joku dumppi. Alipaineohjattu toimii tässä varmaankin juuri oikein, eli kun imarissa on alipaine, vetää se bypass-läpän auki. Ahtimen mankku kannattanee ohjata mekaanisella kytkimellä kaasuvivusta, eli sammuu heti tyhjäkäynnille.

  Vaijerilla toteutettu olisi varmaan toiminnaltaan jotenkin "hienovaraisempi". Alipaineen luulisin toimivan jyrkemmin siinä kohtaa kun alipaine muuttuu ylipaineeksi. Kävin penkomassa romuja ja löysin 34 millisen läppärungon, sekä siinä alkuperäisenä olleen kalvorasian, ja ajattelin kokeilla näillä ensin. Tuo on ollut alunperin 2-kurkkuisessa kaasuttimessa alipaineella avautuvana toisiokurkkuna. Jos ei pelaa oikein niin pitää kokeilla sitten vaijeria. Vaijerissa jäisi tosin suoraan pois se kalvorasia mikä kuitenkin joskus poksahtaa.
   
 9. Bomber#1

  Bomber#1 Gearhead

  Tässä toinen playstation peli valmistusmassa...
  [​IMG]
   
  FuryIII '71 ja Herje tykkäävät tästä.
 10. T.

  T. 3rd gear

  Selkeesti on tuommoinen toimintapainotteinen peli tulossa... :odwink:

  Joo, kävin itsekin tänään taas osia, niin jos saisi kohta hieman ahtoakin männänpäälle.
   
 11. T.

  T. 3rd gear

  No nyt on ahtoja :odeek: .

  Näyttääkö minun mittari ihan mitä sattuu vai mikä on? Sain juuri putkihommat testikuntoon niin pitihän sitä kokeilla. Laskennallisesti pitäisi olla 0,6bar. Tyhjäkäynnillä mittari näytti 0,4bar, mikä on ihan ok. Kierroksia lisättäessä nousee paine tasaisesti ja noin 2000rpm kohdalla alkaa viisari lähestyä 1bar merkkiä, jolla paineella koko pata todennäköisesti jysähtää. Eihän siellä imusarjassa varmaan ole tuota määrää painetta, eli pitää mitata sieltäkin, mutta miten se noin paljon..? Mittasin heti ahtimen lähdöstä jossa oli sopiva putkinippa valmiina.

  e: Löytyi vuoto. Nyt se ahtaa tyhjäkäynnillä hiukan päälle 0,6, ja kierroksia ei viitsi tarjota kun nousee liikaa.
   
  Muokattu: 11.3.2017
 12. T.

  T. 3rd gear

  Millainen dumppi olisi järkevä? Ihan en ole varma tarvitsenko siinä sitä alipainekelloa, kunhan saisi säädettyä ahtopaineen maksimin jollain ruuvilla. Nyt kun pääsee ajamaan, voisin mitata paljon siellä imarissa on ahtoja läpät auki, mutta tarvitsisin jonkin paineenrajoittimen jos käy niin että on painetta arvioitua enemmän.
   
 13. peet70

  peet70 3rd gear

  Omaan corvetteen laitoin säädettävän dumpin ja säädöt sen verran löysälle että osakaasulla puhisee suoraan pihalle.Ahdoilla tuntus pysyvän kiinni,ainakin lokin mukaan.Dumppi taitaa olla mallia biltema...
   
 14. T.

  T. 3rd gear

  Moi. Biltsussa ei enää dumppeja ollut joten laitoin motonetista mitä löytyi hyllystä. Kyllä tuokin tuntuisi toimivan, paitsi sen venttiilissä on o-rengas mikä ei halunnut pysyä urassaan ja jäi väliin toisinaan. Liimasin sen o-renkaan kiinni niin on toiminut ihan ok. Välillä oli ilmankin. On se alipainekellokin käytössä, tässä kun rakentaessa on ollut vähän kaikenlaista ajatusta miten pitäisi asioiden toimia, mut lopulta hommat kyllä selvisi. Nyt on vaan jo ihan muut ongelmat kun yhtäkkiä tehot hävisi ja käy paksulla yläpäästä eikä reagoi edes suuttimien vaihtoon 2-kurkulla. Jotain vanhaa lönää varmaan irronnut ja tukkinut ilmakanavia tms. 400km ajettu nyt niin voisi olla ihan mahdollista.
   
 15. peet70

  peet70 3rd gear

  No tällä hetkellä ajetaan vaparilla kun ahdin on pöydällä.Onnistuin sen sitten jotenkin hajottamaa,ylikierrokset/liian pitkällä öljyn vaihto välillä.Autossa mega ruutta niin suht helppo toi vapariks muutto,ajettiin kadulla uudet kartat.Ahdin paxtonin sn93...
   
 16. T.

  T. 3rd gear

  Hyvä tuolleen jos onnistuu ajaminen vaparinakin. Tässä kun on ollut jo ihan hyviä ajokelejäkin.
   
 17. peet70

  peet70 3rd gear

  Olisko joku rempannut tommosen paxtonin ahtimen kun meinaa keinot/taidot loppua tuon kanssa.Olen kokeillut shimmailla kuulia ja en vaan saa paineita nousemaan kuin 0,15 bar ja nekin tipahtaa melkein saman tien.Kokeiltu eri pyörillä/remmeillä.Ahdin kasattu uusilla osilla.
   
 18. Catrik

  Catrik 3rd gear

  Mistähän noita dieseleistä purettuja (=halpoja) 6V71 ja/tai 6-71 projektiaihioita pitäs ettiä? Ei löydy kyllä muualta kuin ebaysta muutamat hassut, kai niitä luulis Suomessakin jollaki pyörivän nurkissa.
   
 19. BBC

  BBC Guest

  Miten shimmataan kuulia?
  Jos se sun paxton on kulunut vanha ja hylätty tapaus?

  Itse olen tehnyt kaverille paxtoniin rempan. Keraamiset kuulalaakerit, pesävälykset kohdalleen ja kyllä työntää painetta niin perkeleesti...
   
 20. BBC

  BBC Guest

  kannattaako tehdä ahdinta jostain vanhasta 6v-71 tai 6-71? vanha huuhtelupumppu, paska, väljä, kulkenut läpi kaikki paskat ja vaikka pesät ja roottorit näyttää siisteiltä, niin pöly ja muut epäpuhtaudet syöneet välyksen kauttaaltaan tasaisesti. Eivät tuota mitään ja sitten kun siihen ostaa vetopään, pyörät, laakeroi, shimmaa, koneistaa pesän ja roottorin mittoihinsa että saa päätyvälykset asialliksi , huomaa että on mennyt rahaa ja aikaa aivan turhaan.

  Ebayssa on koko paketteja sopivasti ei tarvi ihmetellä ja jos akka antaa luvan, tilaa BDS:ltä tai TBS:ltä uuden niin toimii eikä tarvi taaskaan ihmetellä.
   

Kerro tästä muillekin!