Renkaan polttajat, onko munaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja motsuc, 22.6.2010.

  1. nysse1

    nysse1 1st gear

    Komppaan kyllä fury3.Tapahtumat jossa em homma kielletty on asia erikseen.Kyllä toi on muutenkin niin järjetön harrastus ja kalliskin sarvikuono massa niin itekki ihan mielelläni piirtelee välillä ja zuddailen kylillä :D Ehkä vastustajat ja itkijät ajelee semmoisilla peleillä ettei suddaa ku talvella(ehkä)Suotakoon heille se huvi joilla potkua riittää ja muistetaan, järjenkäyttö on kuitenkin sallittua :eek:
     
  2. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    miun mielestä elämän tarkoitus on olla onnellinen. olis kai pari sellaista perussääntöä jotka auttavat tulemaan onnelliseks jos ei jo ole.

    aina kun on mahdollista, olis syytä tehdä itselleen ja kanssaihmisille hyviä asioita. ja jos se ei ole mahdollista, ainakin olis syytä olla tekemättä pahoja asioita kenellekään.

    näitä perussääntöjä voi miun mielestä soveltaa myös renkaanpolttoon. miettiä itsekseen, tulenko siitä onnelliseksi ja tulevatko muut? no itse varmaan tulee, ei kai kumia muuten ihan itse, omasta tahdostaan, polttais. vai? tulevatko muut? riippuu varmaan ihmisestä. entä tekeekö se kenellekään pahaa? sekin riippuu tilanteesta. marketin pihassa kesäisen perjantai-iltapäivän helteessä ja ihmispaljoudessa riski on ilmeinen.. samassa paikassa iltakymmeneltä riski on todennäköisesti mitätön.

    ja samat asiat voi mielessään käydä läpi noiden cruisingien suhteen.. jos on kielletty pelleilemästä, ni todennäköisesti tekee pahaa jollekulle.. mahdollisesti useille, jos tapahtumaa ei seurauksena enää järjestetä.

    tahdon vaan sanoa, et ei pitäs kyseenalaistaa toisten tekemisiä, ennen ku miettii omaa elämäänsä. tai ehkä joku sit vaan tulee onnelliseksi kiukuttelusta ja valittamisesta.

    peace - out

    ps. mie ainakin enimmäkseen tykkään jos rengas vähän sulaa..
     
  3. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Muistuu mieleen yksi kesä Big Wheelsissä, kun eräs sankari päätti poiketa reitiltä ja kurvasi Veturitallien pihaan vähän reilummalla kaasulla. Kumi ei palanut, mutta sitä pikkurillinpään kokoista ja vähän pienempää kivenumrkulaa lensi sitäkin enemmän. Letkan ollessa kyseessä, voi hyvin arvata mitä tapahtuu kun takanatulija sattuu siihen kivisateen kohdalle. No, en tiedä tapahtuiko mitä/mitään, mutta melko iloinen ropina kylkipelleistä kuului. Tuli sitä mujua meikäläisenkin jaloille asti (ihmekös tuo) vaikka olin tien toisella puolella kuvaamassa.

    Että jos ei ihan kaikkea järkeä käytä kruisaillessa ja poleksiessa, ni jos ees vähän. Edes sen verran. Tai yhtään.

    Mutta sama tilanne kumia polttaessakin, ainakin nämä tämän kylän kärrypolut on niin kiviset, että ihme on, jos ei mitään lennä tangentin suuntaan (savun ja mahdollisten kuminmurusten lisäks). Eli takaksektori kannattaa tarkistaa mielestäni ainakin jos yleisellä tiellä aikoo polkasta. Ja jos aikomuksena on liikkua samalla, ni toki suotavaa katsoa eteenkinpäin
    :D
     
  4. transport01

    transport01 3rd gear

    Väärin ymmärretty :soosoo: Tämän keskustelun ydin on otsikon mukaan siinä, että onko kuminpolttajista siihen, että pystyvät järkäämään itselleen paikan, jossa voivat harrastaa tuota hupia laillisesti ja turvallisesti.

    Ja edelleen onko heistä siihen, että pystyvät jättämään ne tapahtumat rauhaan, jossa tuo on erikseen kielletty?

    Kaikesta rutinasta päätellen heistä ei ole kumpaankaan, vaan köyhyys ja laiskuus estävät tuon paikan/paikkojen järjestämisen omaksi ja muiden kuminpolttajien iloksi.

    Jos keskustelun ydin on hukassa, niin lue aloitusviesti uudelleen....
     
  5. Deltapete

    Deltapete 1st gear

    - Ei kai jenkkiautoilijoita välttämättä yhdistä muu kuin se, että on
    jenkki alla. Hyvin erillaista sakkia, valitettavasti sanoisi Ahtisaari.
    MOT!
     
  6. advance

    advance 3rd gear

    Kumi palaa tarvittaessa... Joskus valoissa etummainen on vähän jarrua vasten suttaillu, kyllä tuntuu hyvältä katsoa takaa.

    Enemmän mulle ainakin on lommoja tullut marketeiden parkkipaikalta ja tuulilasit yleensä menee jonkun sora-auton kanssa kohdatessa tai perässä ajaessa.
     
  7. käkkyläjuntti

    käkkyläjuntti Gearhead

    Ite tykkään kärytellä kumia tonttiin aina silloin tällöin, mutta se ei kyllä tulis mieleenkään tapahtumassa jossa se on kielletty tai paikassa jossa se voi aiheuttaa kivien lentelyä yms.

    Täällä järjestetyssä Roudari Ruisingissakin oli järkätty kuminpoltto paikka ja aika! Mutta pari autoilijaa onnistui silti vinguttamaan paikoissa jossa se oli vähintäänkin kyseenalaista! Pari nuhtelua kerkesin pitämään ko. asiasta mutta jotenkin ihmetyttää et miks niillä vehkeillä ei voinu tulla sitten siihen esiintymään jossa se oli sallittua?
     
  8. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Näinhän se on, mutta mun pointti olikin se, että tässä harrastuksessa on turha paasata kanssa harrastajalle niistä järkisyistä. Koska veikkaisin että ns. "normaaleista" ihmisistä suurin osa kuitenkin pitää meitä harrastajia varmaan melko idioottina kun ajellaan näillä järjettömän kokoisilla moottoreilla varustetuilla losseilla, varsinkin kun bensa maksaa pikkasen päälle v*tusti ja maailmanloppukin tulee kun ilmasto lämpenee meidän takia. :odroll:

    Vai oletko sinä ostanut jenkin puhtaasti järkisyistä? Epäilen. Minunkaan käyttis aspeni ei ole hommattu järkisyistä (vaikka sitä :pinup: :lle perustelinkin sillä...), vaan ihan sen takia että mä vaan tykkään ajaa sellaisella.

    Eli antaa niiden sauhutella renkaitaan, joilla siihen riittää potkua. Sekä autossa että lompakossa. :lol: Ja tietty em. kriteerein. :wink:
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    No mun jenkit (käyttikset) on kyllä yleensä ostettu aikalailla järkisyillä. Ne on tilavia, niissä on ns. kaikki varusteet yleensä by default, eikä niin kuin Volvoissa että rattikin on lisävaruste, ne ei maksa juuri mitään ja varaosat esim. johonkin takavetoletukkaan maksaa pastirolin. :wink:

    Alapa tekemään / teettämään huoltoa vaikka johonkin isoon automaattiaudiin, tai bemariin nin sillä rahalla ostaa jo viis jenkkiä missä on samat herkut :lol:

    Ja alkuperäiseen kysymykseen voisi vastata, että olen löytänyt hyvän paikan kuminpolttoon. Se on siinä lineupin jälkeen ja vähän ennen lähtökennoja.
     
  10. VSOP

    VSOP Gearhead

    Jesss ! Täst kommentista miä piän.. Ehdottomasti komeimmat burnikset aina kisoissa.. siitä ei pääse mihinkään.. Ja lisäksi joissain Burn out partyissa. Säälittävintä (tyhmyydessään, piittaamattomuudessaan ja aneemisuudessaan) nähtävää esim. tuolla Stadin cruisingissa kun Kauppatori on täynnä ihmisiä; aikuisia, koiria ja kakaroita ja sitten tulee joku valtavan möhködieselin urpokuski sudittamaan porukan sekaan. t. nimim. Viime kesänä yks niitä kuminpaloja syljeskelleistä
     
    cdv70 tykkää tästä.
  11. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    No joo, toi mun "vuodatukseni" oli enempi suunnattu näihin harraste kikkaroihin. Mut onhan näissä käyttiksenä edes jotain järkeviäkin puolia. :rotfl: Itellänikin kyllä osasyy ton oman käyttiksen hankkimiseen oli se, että osat saa halvalla ja itekin voi tehdä jotain, eikä tartte pissapojan nesteitä käydä merkkihuollossa lisäämässä. :lol: Mistä tulikin mieleen, että duunikaveri kertoili audikerhon nettisivuilta lukeneensa (entisenä '91 quatron omistajana), jotta uuteen/uudehkoon automaatti A6:seen maksaa pelkkä laatikkoöljyn vaihto jotain 600€: pintaan, ja mitkään pikkupajat ei kuulemma sitä suostu tekemään. :eek: Pitää kuulemma lämmittää se öljy oikean lämpöseks, ja vissiin autonkin piti olla tunkattuna johonkin tiettyyn asentoon että se ölppä löytää tiensä perille sinne syvimpäänkin kolkkaan. :eek:

    Mutta mä olen muutenkin saanut käsityksen, että jos pitää jenkkiautoilua kalliina harrastuksena, niin kannattaa hommata audi. Sen jälkeen kuulemma kaikki muu tuntuu jo ilmaiselta. :poff:
     
  12. Vemppu

    Vemppu 1st gear

    Tai sitten sitä potkua on pirsseissä sen verran rankasti ettei voiman paljoutta tai vähyyttä tarvitse "väärissä paikoissa" savuttelemalla todistella?

    Sutiihan se 1200L Ladakin hienot savut taivaalle eikä kukaan varmaan kuvittele vakkari-Laatokkaa mitenkään kovavoimaiseksi kulkupeliksi.
     
  13. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    A8:lla tuli (tuurilla?) varsin edullisia kilometrejä, mutta nykyisen A6:n kanssa voin kyllä allekirjoittaa tuon. 2 kk omistuksessa ja justiin hain neljännen kerran pajalta, nyt tosin ei ollut kun 270 e, mutta ei se kunnossa ole vieläkään. :wc:

    Kumia en ole polttanut kummallakaan, Typhooni tähän mennessä ainoa nelikko joka edes vähän jaksoi ruopasta, melkeen tarvi sekin vähän hiekkaa tai kosteutta alle ja boostauksen. Mutta samanlaista savupilveä on kyllä tullut A6:n perässä vedettyä, haisi vaan erille :rotfl:
     
  14. Putte

    Putte 1st gear

    Ei kuminpolto voimaa ja tehoja vaada, vaikka nää kuminpolttajat niin luuleekin. :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
    cdv70 tykkää tästä.
  15. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Minä sudittelen nykyään ekologisesti lukottomalla perällä vain yhdella kapealla gummilla. Näin säästyy huomattavasti rahaa ja hiilijalanjälkeä jälkipolville. ( luonnollisesti vain ja ainostaan suljetulla alueella valvotuissa olosuhteissa..)
     
    Slant Sickness tykkää tästä.
  16. Grumpy old man

    Grumpy old man 2nd gear

    Vanha aihe mutta pieni nosto ja muistutus.
    Voisko kuminpolttaja vilkaista taustapeiliin ENNEN kuin laittaa kumin soimaan risteyksessä tai tapahtuma-alueelta lähtiessä?
    Takana oleva auto ei välttämättä pysty tai pääse pakenemaan paikalta ennen edestä tulevaa hiekkapuhallusta. Kukaan ei halua kiveniskuja lasiin tai 15 k€ + maksavaan maalaukseen.
    Jos muna on niin pieni ja motti on niin tehoton että pitää täysin yllättäen lyödä liinat kiinni liikennevirrassa, kannattaisi ehkä kuitenkin ensin varmistaa peilistä millä etäisyydellä takana ajava kanssaharrastaja on.
    Kiitos ja anteeksi.
     
    cdv70, Ace66, Fuselage ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!