renkaan runkotakuu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja rb, 22.7.2013.

  1. rb

    rb Double Gearhead

    Eli onko renkaan rungoilla enää "ikuista" takuuta?

    Vanhat Euromasterithan noi on mutta yksi rengas on parinkymmenen sentin matkalta muuttunut kulutuspinnaltaan pyöreäksi, prätkän rengasta muistuttavaksi eli vanha nissani kulkee nyt kun ajokoira...
     
  2. TiM

    TiM 1st gear

    Oliskin ikuinen runkotakuu, eilen lainareissulla oman 1981 käyttöön otetun autokuljetustrailerin luultavasti alkuperäinen rengas rupesi osoittamaan kilometrien riittävän.

    Matkalla Kuopiosta Nurmijärvelle oli Mikkelin tietämillä alkanut pompottamaan, eikä kumpikaan, lainaaja tahi minä, ollut ymmärtänyt laittaa vararengasta kyytiin. Kaveri sitten soitteli, että renkaan runko ilmeisesti alkaa pettää. Neuvoin laskemaan painetta alemmaksi, paineen alarajaksi se että rengas ei ala lämpenemään. Pääsivät perille, nyt täytyisi ottaa yksi talvipyörä sekä tunkki kyytiin ja lähteä hakemaan traileri kotiin.
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

    Maxxis 155/80-13 kuuskymppiä tsippe allelaitettuna.

    Molemmista eturenkaista oli kudos revennyt.

    Sen verran muuta pokaa oli ympärillä etten alkanut kyselemään kuinka pitkä runkotakuu renkaissa yleensä on, vaan maksoin laskun ja kiitin nopeasta palvelusta.
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Taitaa olla runkotakuu 3 vuotta ostopäivästä (kuitti) tai 5 vuotta valmistuspäiväyksestä.
     
  5. Ville.

    Ville. 2nd gear

    Tuo valmistuspäivästä viisi vuotta ei ainakaan voi pitää paikkaansa,
    Viisi vuotta vanhaa rengasta saa vielä myydä uutena. (Olettaen tietysti ettei sillä ole ajettu, eikä asennettu vanteelle.)
     
  6. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    tuon ku ois tienny kun yhen talven allaolleet firestonen oli :pinup: :n autosta ratkennu pituussuunnassa, pikkusen huono pito niissä oli ja jäi nokialaisten tieltä sivuun, huomasin sen sit myöhemmin, saattoi ollakin yli 5v ostostakin. :odroll: kerran lähes ajamaton mut vanha gislaved repes satasen vauhdissa ja 200d farkkumersussa kattoomyöten täynnä tavaraa. oli siinä isäukolla ihmettelemistä.
     
  7. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Lainaus http://vianor.fi/vianor/toimitusehdot-ja-takuu/

    "Tuotteiden ja palveluiden takuu
    Erikoisvanteilla on kahden (2) - viiden (5) vuoden takuu ostopäivästä lukien. Takuu on vannemallikohtainen. Tarkemmat tiedot takuuajoista saa Vianor myyntipisteistä. Renkailla on kolmen (3) vuoden takuu ostopäivästä tai viisi (5) vuotta valmistuksesta. Takuu kattaa mahdolliset materiaali- ja valmistusviat.

    Viallisen tuotteen tai palvelun aiheuttamia välillisiä ja/tai välittömiä kustannuksia ei korvata."

    Koskee siis ainakin verkkokauppaa
     

Kerro tästä muillekin!