Renkaat halvalla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja samix, 2.4.2002.

  1. samix

    samix 1st gear

    Mistähän mahtaa saada renkaita asia rahalla? Uusiorenkaita tuossa vähän kyselin, mutta tuntu ettei löydy 225/235 leveyksillä 14:seen vanteeseen uusioina.

    Nyt on firebirdin PUssa alla 14" 215/70 jotka tuntuu sutivan turhan herkkään ja ovat finaalissakin, niin vois vähän leveämpää pistää alle. (paljon leveämpiä ei raaski) Ja mitään nokian 40% auton hintaisia renkaita en alle laita vaikka auto niillä liimautuisi paikalleen :smile:

    Mitä luokkaa moiset rinkulat halvimmillaan maksaa ja minkä nimisissä liikkeissä. Aina parempi jos liike on täältä joensuun lähistöltä, mut kylhän matkahuolto kuljettaa.
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    CR-Rengas Haminassa, kun vanha Kumi-Kalle vielä eli löytyi kokoa kuin kokoa, ainakin puheiden mukaan. Ne puheet ei nimittäin olleet ihan miedoimmasta päästä.
     
  3. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Kyseistä firmaa itsekin suosittelisin. Yksi vaihtoehto onm tietysti olla tikkana rengasliikkeen läheisyydessä kun laittavat uusia kesä renkaita ihmisille. Sieltä voi kierrätettävien joukosta löytyä sopu hintaan vielä ajokelpoiset. Pitää vaan olla samalla aaltopituudella paikan työntekijän/-jöiden kanssa. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  4. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Minkähänlainen on tänä päivänä pinnoitettujen renkaiden taso? Vielä muutama vuosi sitten useimmat olivat aika äänekkäitä (v-maista ulinaa) enkä ole vieläkääm ihan vakuuttunut niiden kestosta eli kannattaako ainakaan tehokkaampaan autoon laittaa moisia alle. Oonkohan oikeassa vai väärässä eli onko kellään ollut kunnon "gumminpolttajassa" alla pinnattuja vai etsitäänkö mieluummin jatkossakin edullisia uusia tai käytettyjä pinnottamattomia kumeja.
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    CR:n renkaista ei ole minkäänlaista omaa kokemusta mutta kaksi alla räjähtänyttä tiedän kaveripiiristä. Kaipa laatu on nykyään kuitenkin parempaa kuin 70-luvulla(?) eikä nuo jenkin rengasäänet yleensä kovin hyvin sisälle kuulu vaikka vähän ulinaa syntyisikin.
     
  6. 59

    59 Gearhead

    Renkaat halvalla? Onkohan varmasti ihan fiksuin paikka säästää? Meinaan vaan turvallisuuden ja ajo-ominaisuuksien kannalta. Nimimerkillä itse kerran varsin pahan renkaan räjähtämisen kokenut :grin:
     
  7. heh heh©

    heh heh© Gearhead

    Sen verran kokemusta on pinnatuista, että sanoisin tähän, että osta mielummin sitten käytetyt kuin uusiokunmmit. Koskaan ei voi tietää minkälaisiin runkoihin ne pinnatut on tehty, voi olla kuinka vanhoja tahansa ja rungon ominaisuudet on jo huonontuneet. Pyörimissuuntakin on saattanut vaihdella edestakaisin ja sehän ei rungolle hyvää tee (tosin se vaara käytetyissäkin on).
    Varsinkin jos on painoa enemmänpuoleisesti, kuten jenkkiautoissa, niin et pääse pintaa ajamaan loppuun asti, kun ehkä tulee jo kudosvaurioita. Ainakin kaikki pinnatut joita mulla on ollut on olleet aina jotenkin pattinenttaaleita, ainakin siellä kulutuspinnan loppupuoliskolla. Kumiseokset joista ne tehdään ei varmasti ole yhtä hyviä kuin uusissa ja tasapainotus saattaa olla joskus jopa mahdotonta. Talvirenkaissa voi jotenkin perustella uusiorengastakin autossa jossa ajoominaisuudet ei muutenkaan päätä huimaa. Mutta mitä paremmat ajo-ominaisuudet autossa on sitä herkemmin tulee renkaan huonot ominaisuudet esille. Joskus on kyllä sattunut kohdalle hyviäkin yksilöitä, mutta enemmän onnenkauppa se uusiorenkaiden osto on.

    Niin, ja piti lisäämän vielä,
    Kaikki neljä rengasrunkoa saattaa olla eri merkkisistä, eli ominaisuuksiltaan erilaisista renkaista, yritä sitten hallita autoa semmosella sekarengastuksella.



    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: heh heh© 2002-04-03 15:37 ]</font>
     
  8. samix

    samix 1st gear

    Minä vähän luulen että suurin osa noista uusiorengas luisti kuin lumiukko liukkaalla jäällä on niitä koottuja selityksiä joilla omille ajovirheille.

    Ainakin omissa eurohööpeleissä on "aina" ollut pinnattuja renkaita ja hyvin on pelanneet. No nyt on ihan "uudet" mutta ei tuo volvo traktori corveteksi niillä muuttunut, eikä ostettaessa olleilla misukoillakaan ollut yhtään erilainen. Vähän paremmin sai mäkistartin ja saattovat olla desipelin hiljasemmat, siinä kaikki.

    Sen verran vielä sanon, että ei ole renkaat puhkeilleet sen enempää volvossa kuin ooppelissakaan, että voi olla kyllä hyvää tuuriakin. Ponchon renkaatkaan ei miltään NR nokialaisilta näytä, ja näyttävät pitävän ilmaa sisällään niin ylä kuin ala puolella :smile:

    Sen verran vielä noista "suuren suurista eroista". Kun TMn ja tuulilasin testeissä jos seuraa kierrosaikoja renkaiden välillä rata-ajossa, ero on yleensä 0.5sekkaa, niin mahtaakohan moisia G voima eroja edes huomata todellisuudessa? Eikös se tee jotain 0.01g eron per mutka? (Siis ainakin TMssä on vertailurenkaina välillä ollut myös pinnattuja) Ajotuntuma eroja varmasti on, toinen tuntuu liukkaammalta kuin toinen, mutta todellisuudessa G voimat ovat monesti samat. Ja käytökseenhän tottuu siinä missä jenkkien kevytperäisyyteenkin.
     
  9. heh heh©

    heh heh© Gearhead

    Juu, olis se hauskaa jos testaisivat mun pinnatuilla renkailla (perhana kun en nyt muista sitä merkkiä) joissa on pintaa yli puolet jäljellä, ja rengas tärrää kuin vanhanajan vibra-hieromalaite. [​IMG] Tulis varmaan hyvät kierrosajat. Kun laitoin ne ensimmäistä kertaa alle oli havaittavissa vain pieni värinä, mutta mitä enemmän ne kuluu sitä pahemmaksi ne tulee. Rengas ei ole enää täysin pyöreä, kyse ei siis ole tasapainotuksesta, vaan että rengas ei kulu tasaisesti tai rungossa vaurio.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: heh heh© 2002-04-04 09:54 ]</font>
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    CR-Renkaiden pinnoittamia renkaita en todellakaan voi suositella. Ovat kuuluisia huonojen runkojen käyttämisestä. Talvirenkaissa ei myöskään minkäänlaista pitoa. CR-renkaat yhtä huonoja kuin Kumi-Kallenkin.
     
  11. timppa

    timppa Gearhead

    TM ja tuulilasi testailee ihmeen pieniä kokoja max 195/R15 eikä testaa ikinä BF Goodrichia taikka Kellyä yms.
    Pakujenkin gummit oli 195/R15-C... ja autot ovat aina kevyimmät ja "jassoimmat" että yritä sen perusteella tehdä päätöksiä...
    Ajaisivat pakulla / pickupilla takana 295/50-R15 ja edessä 275/55-R15 kumit alla kesä ja talvitestin.

    Yhdellä kaverilla oli Nokian uuten kumiin mennyt pieni ruuvi ja kudokset paskaksi ja kumi puhki.
    Toisella oli mennyt vanhaan Goodrichiin kohtalaisen pitkä ja paksu ruuvi, niin se oli uponnut kudokseen asti ja vääntynyt mutkalle. Kaveri oli ottanut ruuvin pois ja ajanut vuoden pari tuolla renkaalla ennen kuin pinta loppui.

    Ja pinnatuista renkaista on sen verran kokemusta, kuten muutkin on sanonut että onko runko ehjä ja samanlaiset ja yhtä kuluneet rungot. Nykyiset TECHNIC-pinnatut on pelanneet suht ok, mutta kahdet broidilla olleet pinnatut oli ihan hirveät. Että jos hyvät saat niin käy ihmeessä lottoamassa...
     
  12. timppa

    timppa Gearhead

    Niin ja sopivaa kokoa jos ostaa, että settiin sattuu 3-vyökumia ja yksi jostakin joukkoon eksynyt rättikumi niin sitten on kivaa ajella...
     
  13. fisu

    fisu Gearhead

    ekoturboilla on suddattu jo 2.5v, talvirenkaat on 205/65/15(ei nastoja) ja kesäiset on 225/50/16.
    ainoa miinus minkä niille voi antaa on se että ne on liian kovat, tosin eipä ne hirveästi kulukkaan mutta tuo märkäpito on hiven kehno.
    euromasterilla ainakin kundit vaihtoi takuuna
    renkaan uuteen kun ei saatu tasapainoon sitä.
    kumimateriaali ostetaan Nokialta ja pintakuviot on niiltä myös.
    tämä oli maksamaton mainos :grin:
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Samixille vaan, pari kertaa kajahtanut nimeltä mainitsematon "uusio takuu 1 vuosi yms." rengas alta, alkoi jopa hiljaisempaa miestä kukkakimputtaa moiset keksinnöt euroautossa. Talvirenkaissa ei pysy nastat normaalissa ajossa ja kumiseos on surkeaa (pitämätöntä, kovaa kuin 20 vuotta vanhoissa 08 hakkapeliitoissa), ja kesärenkaat epätasapainossa ei millään koneella saatu tasapainoon ja ääni, ulina voi -tana. Tulivat vaihtoauton mukana, moisia paskoja en tule ikinä edes harkitsemaan. No kesärenkaat vaihtuvat joko Potenzaan tai NRZ:in,uusiopaskat lähtevät keltaiseenpörssiin amistuningpelleille, "paskallakin on tekijänsä"
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kukkakimputtaa!!?? Voimasanat pannassa?
     
  16. heh heh©

    heh heh© Gearhead

    Joo, se kumimateriaali on varmaan sitä pilalle mennyttä, jonka joku kuminkeittäjä kämmännyt sekottamalla aineita väärässä suhteessa. Se on sen verran kallista tavaraa, että jotenkin täytyy saada siitä rahat pois. [​IMG]

    Tottapuhuen - se ei ole mikään tae, että materiaali ostetaan Nokialta. Siellä voidaan tehdä ihan minkälaisia keitoksia vaan, ja kumin laatuun vaikuttaa hinta, minkä tilaaja haluaa siitä maksaa. Varmasti seokset eivät ole samaa, mitä Nokia käyttää omiin renkaisiinsa. Tämä ei ole arvio, vaan tieto henkilöltä joka itse on Nokialla seoksia tekemässä.
     
  17. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    Eiköhän kannattaisi unohtaa 14" vanteet ja hankkia tuumaa tai kahta suuremmat kiekot hieman matalammalla gummilla. Luulisin että suuremmalle vanteelle löytyy huomattavasti parempi valikoima hieman leveämpää ja matalampaa kumia.
    En tiedä tulilintusi vuosimallia, mutta ainakin '89:ssä alkuperäinen rengastus on 245/50/16, mitä vuosi takaperin sai noin tonnilla kappale uutena alle laitettuna.

    Keep on truckin' !
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tekisi mieli kokeilla picupiin kunnon eurooppalaisia renkaita. En tiennytkään, että rengas voi olla niin huono kuin on jenkin tekemä markettirengas. Kyllähän rengas on kovin tärkeä, vaikka jenkki picupin ajo-ominaisuudet ovatkin nyky mittapuun mukaan muutenkin huonot. Nyt joutuu olemaan tosi tarkkana valoista lähtiessä jos aurinko on pilvessä saati sitten sateella.
     
  19. fisu

    fisu Gearhead

    minähän sanoin että eko-turbojen seos on liian kova, se että materiaali tulee nokialta
    ei minustakaan ole tae siitä että se olisi samaa kuin esim.Q:ssa.
    itse olen ollut ainakin tyytyväinen noihin, nuo caravanissa olleet cooperit oli suoraan sanottuna aivan sieltä mihin aurinko ei paista, ei pitoa, kauhea meteli, auto huojui
    aivan kuin sillä olisi ajanut sepelillä...
     
  20. fisu

    fisu Gearhead

    no perskeles, mullahan on vielä puoli vuotta takuutakin jäljellä :smile:
    http://www.ekoturbo.com
    mistähän tuo nimi muuten on kiskastu... :lol:
     

Kerro tästä muillekin!