Rikkinäinen ECU / Duramax tietäjiä?

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Teemupiira, 24.6.2020.

 1. Teemupiira

  Teemupiira 1st gear

  Hei!
  Autoni on chevrolet express -06 duramax lly
  Löytyisikö täältä mitään vinkkiä seuraavaan vikaan, https://www.duramaxforum.com/threads/dtc-p0102-p0381-p0650-p0646-airbag-light.1007752/#post-12280193
  Tuolta oon yrittänyt apuja saada mutta hiljaista on.?
  Auto tosiaan alkoi muutama viikko takaperin vilkuttamaan airbagin merkkivaloa kesken ajon, samalla tavalla kun virtojen kytkeytyessä kun testaa järjestelmän tämä tuli yleensä muutaman minuutin käynnistyksen jälkeen uudestaan ja hävisi. Muutaman päivä myöhemmin lisäksi sytytty engine checkin ja näytti maffille, a/clle low voltage ja wait to start ja MIL light indacator lamp. Nollasin koodit ja ongelma poistui, muutamia käynnistyskertoja välissä ja ongelma palasi. Tsekkasin akut tosin vaan lepotilassa ja jännitteet olivat hyvät, laturin jännitteet, putsasin ja lopulta vaihdoin uuden maffin, taas tuntui että muutamat lenkit sujuivat ilman ongelmia. Vika ilmestyi aina vaan käynnistyksen yhteydessä. Sitten käytin auton paikallisella pajalla luettuttamassa koodit ja ei mitään koodeja ollut ja siellä se ei tietysti antanut mitään oireita, ei ees airbag puolella jota oma lukijani ei lue (foxwell 624nt) Alkoi vaikuttaa jonkin sortin kosketushäiriöltä. Kävin kaikki sulakkeet, releet läpi, ei mitään.
  Sitten huomattiin että runko akku kyykkäsi kuormituksen alla, akkua irroittaessa plussakaapeli olikin hapettunut lähes kokonaan irti. Vaihdettiin uusi akku ja piuhat. ei vaikutusta.
  Sitten alettiin purkaa vähän enemmän, käytiin ecun johtosarjaliittimet läpi ja alkupään johdostus + kaikki muut liittimet johdot ettei ollut hapettumia tai huonokuntoisia johtoja liitoksia tms. Tällä aikaa autosta oli virrat pois päältä n 2h, sitten lähtikin käyntiin ilman ongelmia, kaikki pelas niin kuin pitikin. Mutta seuraavalla starttauksella viat palasivat.
  Vika siis on tällä hetkellä sellainen että kun käynnistää auton airbag valo jää palamaan siitä muutama sekuntti eteenpäin engine check syttyy ja kone alkaa pätkimään rajusti ja lopulta sammuu,.
  Sitten tuli mieleen että jos airbag moduuli käskyttää ecua sammuttamaan auton, otin airbag moduulin irti mutta ei vaikutusta.
  Mitä tästä voisi vielä katsoa? Itelläni ei tule mieleen enään muuta kuin vioittunut ecu, joka olisi mahdollisesti ottanut itteensä huonosta runkoakusta? Onko mitään hyvää paikkaa johon ecun voisi lähettää testattavaksi., kyseessä boschin ecu.

  Antaa koodit:
  P0102 (maf sensor circuit low voltage)
  P0381 Wait to star lamp control circuit)
  P0650 MIL control circuit,
  P0646 A/C Clutch Relay control low voltage)
  + Airbag valo jää palamaan.

  SUURI KIITOS KAIKISTA VINKEISTÄ!
   
 2. lofjussi

  lofjussi 3rd gear

  Hei Minulla oli -15 mallin duramaxissa reilu vuosi sitten ecu täysin pimeä. Lähetin tutkittavaksi, antoivat arvion että ei mitään vikaa vaikka eivät saaneet yhteyttä. Noin 400 dollaria maksoi ecu ameriikasta, sillä alkoi heti toimimaan. Ohjelmoida piti tieten ecu uudelle runkonumerolle mutta jotkut kauppiaat myyvät valmiiksi ohjelmoituna. Jos ohjelmointi vaikeaa niin tilaa Pasi Stenvallilta valmis paketti. T. Jussi
   
 3. Teemupiira

  Teemupiira 1st gear

  Kiitokset vinkistä! Käyn vielä uudemman kerran ecun liittimien pinnit läpi ja muutamat muut jutut, sit lähtee ecu vaihtoon jos ei löydy mitään.
   
 4. Teemupiira

  Teemupiira 1st gear

  Vika löytyi, ecuun päässy joskus vettä, liittimien kohdalla kannen tiiviste ei ole kunnolla ollut liimattuna. Tuolla duramaxforumilla kuva ecusta.
   
 5. kuutio

  kuutio Gearhead

  Ja myös Kojopower ymmärtää noista
   

Kerro tästä muillekin!