RIP keltainen pörssi

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja riviera56, 28.10.2012.

 1. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  taisin ostaa mun galaxien kepön kautta 1993.

  kauppa kannatti, mitä se maksoi markoissa, sitä enemmään on jo vakuutus arvo euroissa :rotfl:
   
 2. trukki306

  trukki306 Gearhead

  tulihan sitä käytettyä paljonkin aikanaan, paras muisto kepö:stä oli kun pakko saada ( taas ) vaimon mielestä..harraste auto... totesin sille että tossa on lehti, kato siitä mikä olis kiva kun en itse ollut mitään huomannut.. pieni hiljaisuus ja vaimoke totesi että TOSSA.. ajattelin että jaahast sepä oli nopeeta, joku kiina kinneri kumminkin.

  ohop, eipäs olutkaan vaan oldsmobile delta 88 -81 :eek: :eek: watta vak..
  ja vielä ihan naapurissa ( silloin myyrmäessä )vantaalla, eikun heti paikalle ja kaupat tuli !! rek nro oli vielä SB-8 small block - 8 asiaa.. :lol:
   
 3. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Melkein alusta asti olin keltasenpörssin käyttäjä,joskus piti se oikein tilata kun tilaajat sai sen muistaakseni päivää aiemmin kun irtonumeron ostajat,pääs "apajille" aiemmin :D

  Sitä "lokiikkaa" en vaan ymmärtänyt -90 luvulla ja varmaan myöhemminkin kun oltiin rompetorilla myymässä ja ostaja hypistelee ja itkee tavaran hintaa kun näki sen kädessä,monesti ei tullut kauppoja,eikä varmasti ollut hinnasta kiinni?
  No kun sitten laittoi samat kamppeet "pörssiin"niin jo puhelin soi,monesti hinta oli laitettu korkeammaksi niin ei haitannut,lisäksi yleensä ostaja ei tietysti edes näe tavaraa,ei haitannu,lisäksi vielä Postimaksut päälle,ei haitannu ja mielestäni "aarteet"vaihtoi omistajaa ihan mukavasti :D

  Tähänkin kohtaan sopii tuo lentävä lause:"ei ihminen viisas ole,me olemme vain keskenämme sopineet niin" :poff:
   
 4. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Itsekkin tilailin joskus 90-luvun puolessa välissä KePöä ja bongaillakseni sieltä mm. Hurriganes keräilytavaraa ja videopätkiä. Myös "Wanhat autot" palsta tuli syynättyä erityisen tarkkaan joka numerosta.
  KePöä selatessa oli oikeasti tunnelmaa. Tuhansittain ilmoituksia ja aina oli pieni jännitys että mitähän kaikkea voikaan löytyä.

  Joskus Keltaisella Pörssillähän oli jonkinlainen myymäläkonseptikin, ainakin Tampereen Kalevassa, taisi olla Sammonkadulla. Se ei tosin tainnut jäädä erityisen pitkäikäiseksi hankkeeksi, mutta joskus siellä kävin pyörimässä. Kirpputorihan se myymälä siis käytännössä oli.
   
 5. perkele

  perkele Gearhead

  oli myös helsingissä tai vantaalla... tuli joskus käytyä....
   
 6. solar4

  solar4 2nd gear

  Turussa myös. Muistan kerran käyneeni, tavaraa oli melko runsaasti mutta aika nopeasti myymälä myös katosi.

  Se oli aikaa kun kirpputoreilta löytyi muitakin kuin vanhoja leivänpaahtimia ja ylihinnoilteltua rihkamaa..
   
 7. spinneri

  spinneri 3rd gear

  Ja myymälästä sai lehden päivää ennen kuin se tuli yleiseen jakeluun. Saattoi olla juuri se ratkaiseva vuorokausi sitä jotakin etsiessä.


  Itsekin KePöä aikanaan ahkerasti selaillut

  Jari Sjöman
  Spinneri Magazine
   
 8. herrakani

  herrakani 1st gear

  Mä muistan kun kaverin firmaan tuli tilattuna keltanen pörssi niin se laitto tekstiviestillä yhteystietoja välillä jos olin vailla jotain osaa tai autoa.
   
 9. nixon

  nixon 3rd gear

  Espoon Muuralassa oli myös kepön kauppa 90-luvulla, mutta siellä myytiin jotain Saiturin pörssi/Tarjoustalokamaa sekä hauskoja buutleggejä(tyyliin adibas tms.). Me ostettiin sieltä vaan turbohiivaa.
   
  yks toine mikko tykkää tästä.
 10. toyopet

  toyopet Gearhead

  Kyllähän kepön kautta on tullut tavaraa ostettua, en muista olenko saanut myytyä mitään.

  Se eka buickkikin tuli sitä kautta hankittua.
  Sehän oli silloin vielä paksu lehti, viime aikoina ihan ohut liuttu.

  Viimeisin hankinta kepön kautta taisi olla tuo 502 valmetti, siitähän ei ole kuin pari vuotta.
   
 11. mie

  mie Gearhead

 12. mjm

  mjm 1st gear

  Sitähän se oli, kun Pörssistä piti leikata saksilla se ilmoituksen jättölappu, ja sitä sitten raavittiin pää verille, kun piti siihen lappuun saada mahtumaan autosta ne kaikki hyvät ominaisuudet, ja vähät huonot. Maksimimerkkimäärä taisi olla jotain 150 merkkiä siihen lappuseen?

  Ja kun ostopuolelle mentiin, niin lehteä piti selata aina kynä hollilla. Ai miksikö? No, kaikkiin vähänkin kiinnostaviin ilmoituksiin piti laittaa ruksi, tai ympyrä, etteivät huku muiden ilmoitusten sekaan. 8) Eikä niistä autoista yleensä tiennyt kuin merkin, mallin, vuosimallin, ja pari riviä jotain muuta mainospuhetta, joka oli yleensä "siisti ja hyväkuntoinen"
   
 13. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  sieltähän se löyty n.-95 kun oli yli 15 vuotta ekaks etsiny ja kyselly muualta.
   
 14. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Kaikkein erikoisintahan KePössä oli oikeestaan se että siinä luotiin kokonaan uusi käänteinen tapa myynti-ilmoitteluun eli ilmoittaa saikin ilmatteeks mut tuotteista kiinnostuneet ostajat maksoi siitä että pääsivät lukemaan niitä ilmoituksia.

  Aluks ainakin mun mielestä se vaikutti jotennii oudolle mut äkkiä sen sisäisti ja ikäänku hyväksy kun se lehti kasvo kuitenkin tosi merkittäväks myyntipalstaks niin että sieltähän ne kaikki parhaat tavarat löyty.
   
 15. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  alkuunhan kepö tais ilmestyä kerran viikossa torstaisin ohuena kunnes
  se löysi ihmiset ja paksuni pikku hiljaa ja muuttui 2 kertaa viikossa
  ilmestyväksi.
   
 16. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Mulla on vielä tallella kepö vuodelta 1998 josta löysin ilmoituksen Cadillacistä joka on myöskin tallella :D
   
 17. Ismoskosmos

  Ismoskosmos Gearhead

  Kepö? Kyltsi se meitseil Keltsi oli.... Van nimitykset paikkakunnittain tietty. :rotfl:
   
 18. gm dealer

  gm dealer Gearhead

  Alkuun lehti ilmestyi Tampeereen seudulla pelkästään.Sitten levikki kattoi pääkaupunkiseudun josta sain ensimmäisen lehden käsiini joskus -86-87 enoni kautta.Ihmeelistä että ei tarvinnut odottaa kuukausikaupalla ilmoituksen tulosta(mp lehti/V8)josta kytättiin mopon/kevarin osia/laitteita.Tilasin lehden heti kun se ilmestyi omalla aluella ja ostin/myin tavaraa tosi paljon.Homma karkasi välillä lapasesta=piti olla postilokero kun lehti tuli siihen klo.7.15.Pahimmilaan oltiin aina torstaina lähdössä "liikematkalle"etelään=lahti,kouvola,tre,hki.ym.Niin oltiin postin takapihalla odottamassa rekkaa noinklo.6,00 ja tuttu jakaja antoi lehden ja eikun keula kohti etelää jonne edellisellä viikolla oltiin myyty jotain/ostettu puhelimessa että haetaan ensi viikolla.Kaverin kanssa liikuttiin kimpassa.Toinen luki taskulampun valossa lehteä noin tunnin kunnes aurinko nousi ja näki luonnon valolla.Paljon on tullut kavereita/tuttuja ympäri suomen lehden avustuksella.En muuten koskaan kerrenyt edes oikeastaan oikeaan työelämään kun piti vain ostaa/myydä keltaisessa pörssissä. :wink:Noh ehkä suurin syy oli -90 luvun lamassa/paikallisissa virkamiehissä.Puhelinpalstahan oli aluksi vain turkulaisten etuoikeus.Kerran ristiinan kesoililla aamulla mennessä etelään huomattiin"uusi" kyseinen lehti ennen kuin levikki nousi pohjoisemmaksi ja kohtahan senkin sai myös kotisavosta.Yli 20v ajalta olisi tosi hyviä tarinoita niin myynti kuin osto puoleltakin.
   
 19. signet

  signet Gearhead

  Puhelin Palsta tais olla vähän aiemmin alotettu kun Pörssi.Ja Pörssi ilmestyi alkuun kahden viikon välein.Yritykseni alkuaikoina ja vähän sitä ennen tärkemmät työvälineet oli Kepö ja Gorba,eli Mobira Cityman 900 tiiliskivi(käytettynä 4000mk),oltiin niin kovaa bisnesmiestä että...
   
 20. 69

  69 3rd gear

  Keltasesta pörssistä minäkin elämänkumppanini löysin 69 GT 340+4speed oli ne avain sanat. Se riitti sillä kertaa siihen et lompakko keveni 23500.
   

Kerro tästä muillekin!