Risto Poutiainen palaa radalle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja winman2007, 30.6.2008.

  1. winman2007

    winman2007 1st gear

    Tämmönen uutinen löytyi European Drag Racing News sivustolta.
    Finland's returning Top Fuel Dragster racer Risto Poutiainen will be renewing his licence at Alastaro in the middle of this week. Risto is not entered for the FHRA Nitro Nationals but will be contesting the Veidec Festival in the Rune Fjeld Motorsport dragster last driven by Linda Thun Tønseth.
     
  2. kime2

    kime2 Gearhead

    Hieno juttu!
     
  3. jaketin

    jaketin Gearhead

    paha-paavali on elossa :D
     
  4. fishbone

    fishbone Gearhead

    elvytetääs vanha sanonta,hyvä PAHA :D
     
  5. ReherMorrison

    ReherMorrison 1st gear

    Aivan Mahtavaa

    Paha tulee kyllä näyttämään ns Närhen munat muille lajin ukoille. Uskon, että kalusto on kutakuinkin viimisen päälle eli ei Risto varmaan millään romulla lähde kisailemaan. Todella hienoa ja Welcome Back!
     
  6. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Re: Aivan Mahtavaa

    Ei RFM:n kalusto ole osoittanut kovin luetettavaksi, et en sen varaan laskisi kovin suuria odotuksia Paavalin menestykselle.
     
  7. ReherMorrison

    ReherMorrison 1st gear

    No toden totta

    Paha Paavalin wikisivut kertovat tällaista:
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Risto_Poutiainen

    Eli Eagle Racingin autolla mennään. Tuota RFM en tunne, mutta jos Jannella samanlainen, niin onhan siinä vielä ruuvattavaa sitten.

    Risto itse näyttää olevan pääsponssin Suomen yhtiön tj.
     
  8. ReherMorrison

    ReherMorrison 1st gear

    Eagle Racing

    No tuollahan sitten Eaglen autokuviot ja RFM-rooli selviää:
    http://www.eagleracing.fi/dr/
    Eli olisiko peräti niin, että Janne passaa kaksi kisaa ja Paha Paavali sitten ajaa ne.
     
  9. dragfan

    dragfan 1st gear

    rune fjeldin autoilla näytti ajaneen kolme ukkoa alastarossa.

    siis janne, jari halinen ja torsten risdal.

    ei mun mielestä noista ketään kannata väheksyä tulevissa kisoissa.

    halisella näytti olevan patoharjun simon lisäksi säätämässä eddie corr, joka on ollut aikaisemmin lex joonilla ja olisko ollut andy carterillakin jokunen vuosi sitten. lexin kanssa corr sai ainakin yhden mestaruuden.

    risdalin päämekaanikko on rune itse, jolla on kanssa kokemusta vissiin lähemmäs 30 vuotta nitroautoista.

    kunhan saavat palaset kohdalleen, niin kyllä ne sieltä nousevat.

    ja tosta lehtimäestä sen verran, että varmaankin tulee olemaan kova tekijä loppukaudesta kunhan kokemusta ja dataa kertyy lähtö lähdöltä.
    sellainen tekemisen varmuus vielä vähän puuttuu.
    toivottavasti se lisenssilähdön set-up ja data on tallella mantorpiin...

    siellä on muuten ilmottautuneena 14 nitroautoa ja olen paikalla katsomassa. kylä jämpti onnäi.

    t. dragfan
     
  10. turbo

    turbo 3rd gear

    Lisenssi

    Siis neljä, kun Pahakin ajoi sen ekan lisenssilähdön.

    Jos ja kun RFM:llä oli kolme autoa Alastarossa, niin miksei Paha ajanut sitä FIAn sääntöjen vaatimaa lisenssin toista lähtöä? Mitähän taktikointia tämä oli? Kai kolmesta risasta autosta saa ainakin yhden ehjän kasattua ja aikaa siihen olisi ollut koko päivä.

    Rata oli Lehtimäen lisenssilähdöstä päätellen aivan ajettavassa kunnossa ja Lex Joonkin naputti tasaisia 5.0 aikoja Sunnuntaina. Olisi ollut mahtavaa nähdä Paha vielä toistamiseen radalla.

    Vai onko Paha menossa kenties Piteån kisaan mukaan ennen Veideciä? Lehtimäkihän kertoi menevänsä sinne. Jos Pahakin menisi, niin lomamatkan suunta olisi helppo päättää :D Kyllä mä tuon :pinup: puhuisin ympäri 8)
     
  11. silmät auki

    silmät auki 1st gear

    Kyllä mun mielestä Paha Paavali ajoi kaksi lisenssilähtöä torstaina.
     
  12. turbo

    turbo 3rd gear

    Ajoiko Paha oikeasti FIAn vaatimukset täyttävät 2 kertaa alle 5,4 sekuntia, joista toisen loppunopeus yli 415 km/h?

    Miksi sitten Harri kävi Alastarossa kuumana Lehtimäen ajon jälkeen ja aikoi mennä :argue: Lehtimäen lisenssin hylkäämistä, koska se ajettiin mukamas kilpailun ulkopuolella. Ihmeellistä kanssakilpailijan kampittamista. Eikös suomalaisten kannattaisi puhaltaa yhteen hiileen eikä :poff: keskenään?

    Jotain huhuja on ollut liikkeellä, että Pahan lisenssiä anottaisiin erivapaudella, mutta mielikuvitukseni ei riitä arvaamaan mikä olisi se myöntämisperuste, sillä onhan tässä ollut mahdollisuuksia ajaa lisenssiä varttimaililla. Jos Paha saa lisenssin keittiön kautta, niin se on huutava vääryys Lehtimäkeä kohtaan: Hänhän ei päässyt Alastaron kisaan mukaan nimenomaan sen takia, että jälkimmäinen täsykaasulähtö puuttui. Kyllä sääntöjen pitää olla kaikille samat pärstäkertoimesta riippumatta.

    Pahan tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että Mantorpissa ajetaan Top Fuelereilla 1000 jalkaa. Tämä Mantorpin tilanne oli jo NitroNatikoissa tiedossa. Ja FIAn sääntökirja kun ei tunne lisenssivaatimuksia muille kuin varttimailille, niin mitenkäs ajat lisenssin Mantorpissa? Tässä valossa on yhä kummallisempaa, ettei Pahaa nähty Piteåssakaan.

    Joka tapauksessa viikon kuluttua olemme tässä(kin) asiassa viisaampia ja tiedämme miten asiassa kävi. Turha kai tässä on spekuloida montako suomalaista kuskia näemme Mantorpissa - sen aika näyttää.
     
  13. rami_espoosta

    rami_espoosta 1st gear

    Moi (taas yksi kesäreissu tuli tehtyä... Turun kautta Vaasaan asuntomessuille, eli 1200 + km :odroll: ),

    ... vaikka tämä Kotkatiimin käytös kyrsiikin :mad: :poff: minua aika paljon, niin yritän ymmärtää sen siltä kannalta, että ne tiimit taistelee Suomessa niistä sponssirahoista. En silti kannata tällaista käytöstä laisinkaan. :soosoo:

    No tämä vahvistaa minun kantaani siitä, että Suomessa on vain 2 TF tiimiä joita kannustan (TILin lisäksi toinen on Haapasen tiimi). 8) Pahaa, tiimistä riippumatta, pitää kannustaa vain vanhasta muistosta! (oli se heebo joka ensimmäisenä suomalaisena ajoi TF:ää tosissaan).

    Olen kannustanut Timoa jo aivan alkuajoista lähtien... näytti närhen munat sillä turbo putkellaan Compissa (vaikka ei koskaan Suomen mestaruutta voittanutkaan). On se muuten aika harvinaista, että suomessa "tehdyllä" laitteella ajetaan maailmanennätyksiä.

    Odotan innolla sitä Mantorpin kisaa (toivottavasti Live selostun hoidetaan, toisin kun FHRA:n toimesta, vaikka muuten hoitivatkin Nitro Natsien muut järjestelyt todella kunnialla... kiitos siitä! :D )!

    T. Rami (Lajiin koukussa jo 80-luvulta lähtien).

    P.S. Olin muuten aikoinaan Piteåssa todistamassa kun Anita ajoi ekan 5.9xx Pro Compissa (Nykyään TMD) Euroopassa.
     
  14. Eagle1

    Eagle1 1st gear

     
  15. turbo

    turbo 3rd gear

    Anteeksi

    Hyvä Harri

    Myönnän, että tuo oli toisen käden tietoa. Toisaalta en ymmärrä miksi hyvin tuntemani henkilö olisi valehdellut minulle tuollaisessa asiassa. Tarkoituksella en levittele perättömiä juttuja kenestäkään :oops:

    Kiitos, että oikaisit asian. Sisimmässäsi tiedät miten asiat oikeasti etenivät.

    Tässä voisi olla yksi tiedottamisen paikka: Miten se Pahan lisenssi voi? Asiasta on montakin versiota liikkeellä.

    Pahan legendaarinen Virtasalmen esiintyminen on kuulemma ollut Timolle ikään kuin lähtölaukaus tähän TF-hommaan. Timolla on ollut vaan vähän pitkä sytytyslanka :D Olisi se komeata nähdä Paha ja Timo Mantorpissa samalla viivalla (mutta ilman keittiön kautta koukkaamista).
     
  16. turbo

    turbo 3rd gear

    Kisälli ja oppipoika jäivät kaavion ulkopuolelle, joten kaipaamaani lähtöä en vielä nähnyt. Muuten matka oli palkitseva ja paljon tuli nähtyä.

    Harrille monivalintakysymys: Mitkä olivat Pahan lisenssin uusintavaatimukset?

    Vaadittiinko siihen:
    a) The class standards are:
    Top Fuel two runs of 5.40 or quicker and one run of 260 mph (415 km/h) or faster[/code]

    vai:
    b) Jotain muuta. Kerro omin sanoin: ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________

    Ja jatkokysymys: Mitkä olivat lisenssilähtöjen tulokset, kun en ilmeisesti ole ollut jokaista paikan päällä pällistelemässä?
     
  17. PasiU

    PasiU 3rd gear

    Samoin esitän myös Hortolle ja koko Eagle-Racingille avoimen kysymyksen täällä foorumissa.

    Mitkä olivat Poutiaisen lisenssilähtöjen ajat? Koska ne ajettiin? Millä kilpailumatkalla ne ajettiin?

    Reilu peli pitää olla - kaikki tietävät Lehtimäen lisenssilähtöjen suoritusajankohdan, paikan ja ajat. Pamauttettiin täydellä matkalla Alastarossa FIA:n tarkkailijoiden läsnäollessa ja sääntökirjan mukaisena suorituksena. Kyllähän Eaglekin voi Poutiaisen lisenssitiedot julkaista ettei tarvi FIA:lta lähteä kyselemään.... Ois vähän noloa.
     
  18. nalle71

    nalle71 Gearhead

    nalle71 kirjoitti:
    homer kirjoitti:
    http://www.eurodragster.com/live/2008ve ... friday.htm

    Komiasti mies aloitti.



    Nähtävästi Poutiainen saanu lisenssin vaikka vajaata matkaa ajavatkin, kun näköjään tulosliuskoilla nimi komeilee on se hienoa, kun säännöt on samat kaikille


    En tiedä hirveesti säännöistä mutta eiköhän Riston aikaisempi ura oo myös vaikuttanu lisenssiin ja Nitroissakin Risto otti ainakin yhen lähdön
    _________________
    tyhmyys vie liikaa tilaa minunkin aivoissani





    näin mulle vastattiin tosin tämäkin on toisen käden tietoo mika112;lta ja olihan oppipoika nopeampi vaikka ei kisaan päässytkään mutta olishan se hieno tietää onko aiempi ura vaikuttanu vai onko ne lisenssilähdöt oikeesti ajettu
     
  19. sippimies

    sippimies 1st gear

    En voi kyllä kasittää urpoa ja kontiota mitä vittua te sillä tiedolla teette??
    Ostakaa oma TF ja sen jälkeen kyselkää miten sen lisenssin saatte :poff:
    Wanha kansahan sen tiesi, että ihminen vaikuttaa juuri niin älykkäältä, kuin mitä hänen puheensa kuulostaa
     
  20. nalle71

    nalle71 Gearhead

    menikö hermo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
     

Kerro tästä muillekin!