rockautosta tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Hertta08, 11.3.2009.

  1. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No huhhuh. Ymmärtäisi ehkä jos olisi jostain pikkupaikkakunnasta kyse.
     
  2. Seevu

    Seevu Double Gearhead

    No Fedexillä ne onkin yleensä tulleet! En muuttanu mitään tilaustietoja tjs.
     
  3. Source

    Source 2nd gear

    Elen tilasin startin, otin nopeamman toimituksen joka maksoi kympin enemmän. Aamulla oli tulut sähköpostia, pitäisi olla 1.4 minulla.
     
  4. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Jos et maksanut alveja vielä niin hieman pitkittyy tuosta...

    ...ainakin jos tullaat itse.
     
  5. 0132

    0132 Gearhead

    Neljä pakettia tilasin tuossa viikon sisään. Kaks ensimmäistä tuli FedExillä päivän etuajassa, yks maanantaina, vaikka perjantaiks luvattiin. Perjantaina tilattu DHL:n pikatoimitus tuli juuri ajallaan maanantaina. Mulle ne ei vaan perkele tuolta FedExiltä osaa ilmoittaa milloin saapuu. Kuulemma rokkiauton vika, tiiä sitten. DHL on itellä pelannut aina hienosti, kun pystyy vielä valitsemaan toimitusajankohdan tai vaihtamaan osoitteen suoraan nettilinkistä.
     
  6. Aake-cc

    Aake-cc 1st gear

    Ite tilasin etu ja takaiskarit, lähti eri varastoilta mutta molemmat luvattiin viime perjantaiks (22.3)
    takaiskarit tais tulla keskiviikkona ovelle, siinä tutkailtuani huomasin että laatikkoa on paikkailtu pakkausteipillä ja toinen iskari hävinny sitäennen sisältä.. Siitä kauhee sähköpostikierre fedexin kanssa, kuka korvaa kun kuljetuksessa hävinny ja mistään ei täti löytänyt merkintöjä että heidän toimituksessa olis ees "huomattu ja korjattu" yms että tavaraa hävinnyt laatikon sisältä. Eilen pistin rockautoon sähköpostia ja kuvia laatikosta, ja iltaan mennessä oli jo uus iskari lähtenyt postiin.

    etuiskareiden toimitus oli viivästynyt syystä x ("maahantuojan selvitysohjeet vaaditaan")
    tullasin siis molemmat itse ja laitoin heti päätökset takaisin kun oli mulle tullut ne tiedot. Ja tuli vielä joku automaattivastauskin että kiitos päätöksen lähettämisestä. Silti sieltä joku soitteli ja kyseli että joko oot huomannut että ne oottelee siellä... jospa ne nyt sit tänään tulis, kun oli lähetys "vapautettu"

    Ekaa kerta sieltä tilanneena, rock auton meininki vaikuttaa hyvältä mutta fedexin onkin sit asia erikseen..
     
    isalmela tykkää tästä.
  7. xarper

    xarper Gearhead

    Ei periaatteessa jos tullaa sen heti kun mahollista vaan.
     
    Vuppe tykkää tästä.
  8. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Fedex kiikutti mullekin viime paketin. Miinus siitä ettei ilmotellut tulostaan, oli jätetty lappu että on käyty. Toinen miikka siitä ettei niillä ole pisteitä mistä vois paketin noutaa, paitsi kaupungin toisella puolella konttori ja nouto vaan parintunnin ajan/päivä.
     
    isalmela tykkää tästä.
  9. xarper

    xarper Gearhead

    Kuskin kanssa sopii et voi jättää ovelle ni rupee homma toimimaan ;)
     
  10. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Ei kerrostalossa, tällä seudulla. :eek:
     
    Gary Grand ja xarper tykkäävät tästä.
  11. xarper

    xarper Gearhead

    :D tallikaverilla aina sen kämpän oven ees hirvee kasa rojua ja se asuu just kerrostalos kans.
     
  12. passerby

    passerby Gearhead

    Mistä sen tietää kuka niitä kuskaa?
     
  13. paja1

    paja1 Double Gearhead

    Mä olen sopinu kaikkien kuskienkanssa ketä nähny ja soittanu että minne saa jättää ja on toiminu aika yllättävän hienosti. Ne muutamat kerrat kun on ollu joku uus tai tuuraaja niin ne on osannu jopa soittaa jos en ole ollu paikalla.
     
    passerby tykkää tästä.
  14. 0132

    0132 Gearhead

    Ite sovin kolmannesta fedexin paketista etukäteen että saa jättää ovelle, kun kahesta ensimmäisestä oli tullut lappu laatikkoon. Rouva oli kyllä kotona. Kuski vaan oli nopeempi, kun kerkes lähteä ennen kun rouva kerkes ovelle. Olisin toki nuista ensimmäisistäkin ilmottanu että saa jättää jos ois tullut tieto milloin toimitetaan.

    Siksi DHL:stä itellä paremmat kokemukset kun aina on tullut viestillä linkki, josta pääsee valitsemaan toimitusajankohdan, toimituspaikan ja saako jättää jemmaan ilman kuittausta.
     
    Gary Grand ja passerby tykkäävät tästä.
  15. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Varmaan isossa kaupungissa vaikeempaa, mutta alle 100k kaupungissa samat tyypit niitä tuntuu roudaavan ja sama firma.
     
    xarper ja passerby tykkäävät tästä.
  16. Source

    Source 2nd gear

     
  17. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Tämä ei välttämättä ole edes sallittua sille kuskille toimia näin.
    Selkeintä ois toimittaa valtakirja sinne kuljetusliikkeen arkistoihin, kertoo kuskille sitten sen.
    Kuka kusettaa -sopan saa aikaiseksi siitä jos kuskia patistaa suullisesti tällaiseen ja hups eipä löydykään pakettia.
     
  18. Ck

    Ck Gearhead

    Fedexin kanssa toimiminen on ollut helppoa. Sitten kun paketti lähtee rokkiautosta, laitan suomen fedexille sähköpostin missä seurantakoodi ja ilmoitan että paketin voi jättää oven taakse. Nopea homma ja aina paketti ajallaan kotona ilman kuskin odottelua.
     
  19. aesvi

    aesvi Gearhead

    Minulla on tapana tulostaa "seurantasivu", jossa näkyy paketin koodi, ja kirjoittaa siihen "saa jättää oven taakse, pvm ja allekirjoitus" ja teipata se oven viereen - on toiminut aina hyvin. On tietysti helppoa, kun asuu omakotitalossa. Laitan tuon lapun ovella, vaikka olisinkin kotona - kuskit eivät aina kovinkaan paljon pimputtele ovikelloa.

    Hiljattain tuli kokeiltua seuraavaa: Oli tulossa UPSilla työhön liittyviä osia. Työkeikka oli toisella paikkakunnalla juurikin samana päivänä kun paketin oli määrä tulla. UPSilla on mahdollisuus "lennossa" vaihtaa jakeluosoitetta - niinpä vaihdoin sen työpaikkakunnan noutopisteeseen eli paikalliseen K-Markettiin. Siellähän se sitten olikin saatavilla grillitiskin takaa :).

    Kerran tilasin auton varaosan Saksasta. Kotiin tullessa postilaatikossa oli PostNordin lappu, kuski oli käynyt jokin aika sitten. Soitin kuskille, mutta hän totesi vain "soita asiakaspalveluun". No sinne ei muistaakseni oikein tahtonut saada yhteyttä ja meni muutamia päiviä. Ei ollut selvää missä se paketti oikein on. Lopulta sain netistä ongittua PostNordin taulukon, josta löytyi tässäkin kaupungissa oleva "terminaali". No ajoin sinne ja siinähän se oli lattialla, kaveri totesi "oli juuri lähdössä palautukseen". Eivät olleet soittaneet vaikka numero oli lootan kupeessa - ilmeisesti odotettiin toimeksiantoa (=rahaa) asiakaspalvelusta. Jakelija oli paikallinen "pakufirma", niinkuin näyttää olevan aika monella muullakin pakettifirmalla nykyään.
     
  20. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Mulla on herrasmiessopimus noiden kuriirifirmojen (FedEx, DHL ja UPS) kanssa ja ne jättää pakettini ilman valtakirjaa sovittuun paikkaan kotonani jos ketään ei satu olemaan kotosalla.
    Samat jakelijat yleensä päivän jakeluvuorossa ja järjestely helpottaa kaikkien osapuolien elämää ja säästää kuuriirit turhalta ajelulta.
    Toki joskus, jos paketin saapuminen on tiedossa, jätän valtakirjalappusen valmiiksi, josta kuriiri saa sen napattua mukaansa.
     

Kerro tästä muillekin!