rockautosta tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Hertta08, 11.3.2009.

  1. Source

    Source 2nd gear

    Maanantaina töitten jälkeen tilattu ja tänään torstaina oli paketti töistä tullessa koti ovella.
     
  2. Redneck61

    Redneck61 Gearhead

    Tilailen joskus harvoin tavaraa jenkkilästä ja nyt tilasin pikkutavaraa rock autosta. Seurasin lähetystä USA:sta asti. Muutaman jenkkilän pisteen kautta Saksaan ja siellä pari paikkaa päätyen Hampuriin viikko sitten. Aikaa kului viikko. Ja aina vaan näyttää että Hampurissa tai sitten ei , ehkä jo suomessa, jossain tullissa vai missä ? Vaan ei pysty enää DHL numerolla jäljittämään uutta paikkaa. Siis mistä voisi kysyä kun ei tunnu oikein olevan mitään asiakaspalvelu sähköpostiakaan? Tavara siis kulki DHL:n rahdilla. Kertokaapa ne jotka jatkuvasti tilaatte.
     
  3. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Miten valitsit tullauksen?
     
  4. Redneck61

    Redneck61 Gearhead

    Muistaakseni aina ennekin olen näin tilannut niin sitten on tullista otettu yhteyttä. En valinnut mitään varsinaista tullaus vaihtoehtoa etukäteen.
     
  5. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Mulla joskus kesti ennenkuin tulli toimi, kannattaa valita se etukäteis tullaus.
     
    isalmela tykkää tästä.
  6. Redneck61

    Redneck61 Gearhead

    On se aika jännä juttu että tavara liikkuu toiselta mantereelta valtameren yli aina Suomen tullirajalle asti viikossa ja sitten se pysähtyy ja katoaa kuin hohtimet kaivoon eikä pysty jäljittämään eikä kukaan ota edes mitään kontaktia. Missä kehitysmaassa me oikein elämme ???
     
    Pertti K ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  7. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Siinä kestää kun virosta tekee etänä... Mulla seikkaillu parhaillaan 1kk suomessa.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  8. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    Suomen päässä voi olla riskina, että joku särmä terminaalityöntekijä ei kapuloi tavaroita ja sitten se onkin herran haltuun, että missä se paketti oikeasti majailee. Eikä se edes poissulje sitä, että se olisikin edelleen siellä Hampurissa. FedExilläkin tilatessa tulee kummasti pikku "aukkoja" seurantaan heti kun tavara alkaa pyöriä Suomen sisällä.

    Itteäkin on huvittanut toi toiminta, että jenkeistä kun pari kertaa tilannut tavaraa, niin ne lähtee melkein heti keräilyyn, kun vaan kukonlaulu kajahtaa. Eikä ne vanhene missään jakeluauton kyydissä tai paikallisessa terminaalissakaan vaan suoraan lajitteluun ja siitä edelleen lähimmpään rahtikoneeseen. Suomessa menee vähintään sama aika pyöritellä pakettia maan sisällä, kuin koko tuohon toimitusketjun alkuun kuluu tilauksesta Suomen tulliin asti.

    Varmaan omissa tilauksissa on kovasti auttanut tullattavien kanssa se, että puhelinnumero on ollut täytettynä +358 alkuisessa formaatissaan. Suomen päässä on FedEx ja DHL ainakin saanut otettua varsin sujuvasti yhteyttä tullauksissa.
     
  9. viijari

    viijari Gearhead

    Runsas viikko sitten sunnuntai iltana tilasin ekaa kertaa rockautosta. Tänään tuli paketti. Aika iso laatikko kun ei ole kuin hyvin pieniä osia laatikossa. Paljon puhuttua magneettia ei kyllä näkynyt.
     
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Katoitko paketin päältä muovitaskusta?
     
    caprice305 tykkää tästä.
  11. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    mulla meni niitä magneetteja alkuun varmaan tusina roskiin pakettien mukana ennen kun tajusin että mikä on se "käyntikortti" siellä jossain paketin pohjalla tai lähetteen välissä.
     
  12. viijari

    viijari Gearhead

    Kaikki katoin hyvin läpi, mutta ei ollut. Pääasia oli että sai ne mitä tilasinkin. Ikkunaveivi 4kpl, ovien nupit (vahingos 4 pussii, yhdes aina 2kpl, no varalle) jarrupedaalimen kumi ja kaasupedaalimen muovi sekä kromikoriste, sisävalojen kannet. Kaikki yhteensä 67€ +vero 16€= 83€. Suomessa vastaavat kun vertailin niin yhdet ikkunaveivit pelkästään 13€ kpl... +Postikulut. Pienet osat saa edullisesti mutta isot/painavat saa suomesta halvemmalla. Niin kuin on tässä foorumilla aikaisemminkin kirjoitettu. FedExillä tuli ja ihan ok toimi. Halvimmalla rahdilla otin ku ei ollut kiire.
     
    Seevu tykkää tästä.
  13. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Tilasin vaihteistoöljyä Rockautosta. Jotenkin tuntuu tyhmältä nuokin tilata toiselta puolelta maapalloa, mutta kun nuo(kin) tulee kotiovelle puolta halvemmalla kuin Suomesta niin näin siinä taas kävi.
     
    Pertti K ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  14. coroNet

    coroNet Gearhead

    Tilaus RockAutosta 260€ rahteineen ja veroineen, samat palikat kotimaiselta toimijalta noin 600€ ilman kotimaan rahtikuluja ja joitain osia mitä ei löytynyt listoilta. Mielelläni kannatan paikallista, mutta...
     
  15. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Vähän kirpasi, kun 502€ oli tilauksen loppusumma josta rahtia/veroja/tulleja 222€..
    Kuitenkin selkeästi halvempaa kuin ottaa rojut kotimaasta. Tais yhdessä osassa tulla jo liki 200€ säästö.(eli kaikki kulut..):eek:
    Jarrulevyissä säästö oli näköjään 110€/KPL!!:confused:
    Parissa muussa kalikassa säästöt likellä 100€/ketale myös. Miten nää hinnat voi olla tämmösiä Suomessa?

    Olis jääny näiltä osin hankinnat tekemättä Suomi-hinnoilla.:(
     
    Jussi289, Karpov ja xarper tykkäävät tästä.
  16. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jos kokeilet pyörittää pienillä markkinoilla varaosakauppaa, jonka hajonta on suurempaa ku lottonumeroiden vaihtelu, niin keksit kyllä. Miksi.
    Onneksi nykysysteemi päästää meidät suurille toreille.
     
    Pertti K ja jariha tykkäävät tästä.
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ihmetyttää kun tilasin jarruosia ja nyt muutama kuukausi myöhemmin ei enää samoja jarrupaloja löydy merkillä ja mallilla haettuna jarruosien joukosta. Varaosanumerolla löytyy kyllä ja on tilattavissa. Samoin tilasin männä kesänä moparin originaali kikkareita jotka löytyi varaosanumerolla muttei merkki ja mallihaun kanssa vaikka juuri siihen autoon tarkoitettu. Salatiedettäkö, kuten sekin että pitää tietää tai kokeilla mistä varastosta mikäkin tulee ja pitääkö tilata kymmenen pikkupakettia yksitellen vai yksi isompi.

    Kai noitten asioitten kanssa pärjää vaikkei ymmärrä. Sehän on kuin naisen kanssa oleminen.
     
    isalmela tykkää tästä.
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ei nykysillä rahtinopeuksilla tarttis isoa varastoa pitää. Suurin osa harrastajista kuitenkin tottunut pieneen odotteluun.
     
  19. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Rokkiauton nykyisestä helppoudesta johtuen se paikallinen toimija menettää ainoan valttinsa, jos sillä ei ole tavaraa "hyllyssä".
     
    Gary Grand, isalmela ja Pertti K tykkäävät tästä.
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Täälläkin suurin osa vannoo kivijalkaan ja odottamiseen, sama euroautojen osien kanssa..

    Kivijalasta kun ei ikinä ole mitään oudompaa saanut tai edes perustavaraa jos auto vähänkään epäyleisempi.
     

Kerro tästä muillekin!