rodi-traktori?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Jonimac, 20.10.2010.

 1. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  tulipa tässä aamukahvilta mieleen kun tuon traktorin "rakentelu" eli koneenvaihdot ym on aika simppeliä hommaa ihan laillisesti että voisiko traktorin runkoa käyttää ns. katsastuksessa. rakentelisi vain rungon ympärille kopin ym ym. toki tähän tulisi max 40km/h leima jne mutta oisko tämä mitenkään mahdollista saada kilpiin ?

  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021090

  1) T1-luokka: pyörillä varustetut traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus on enintään 40 kilometriä tunnissa, kuljettajaa lähinnä olevan akselin pienin raideväli vähintään 1,15 metriä, omamassa ajokuntoisena yli 0,6 tonnia ja maavara enintään yksi metri;

  2) T2-luokka: pyörillä varustetut traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus on enintään 40 kilometriä tunnissa, pienin raideväli alle 1,15 metriä, omamassa ajokuntoisena yli 0,6 tonnia ja maavara enintään 0,60 metriä; jos traktorin painopisteen korkeusarvo maanpinnasta mitattuna jaettuna kaikkien akseleiden pienimpien raidevälien keskiarvolla on yli 0,90, suurin rakenteellinen nopeus saa olla enintään 30 kilometriä tunnissa;

  3) T3-luokka: pyörillä varustetut traktorit, joiden suurin rakenteellinen nopeus on enintään 40 kilometriä tunnissa ja omamassa ajokuntoisena enintään 0,6 tonnia;


  sais noita hökötyksiä liikenteeseen 8)

  keskustelu vapaa, etsitään porsaanreiät ja ajellaan kohta keltakilpisillä "Rodeilla" pitkin maakuntia :eek:
   
 2. Iso Allu

  Iso Allu 1st gear

  muistan hatarasti jossain parin vuoden takaisessa veekasissa olleen kuvan jossa päristeli avorodi varoituskolmio takapaksin päällä, ja maininta että olis traktori?
   
 3. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  ^empä oo tollasta nähny ite. löysin samantapasen keskustelun od:lta mutta siinä tais olla keskustelussa auton muuttaminen traktoriksi, tässä ois traktorin muuttaminen erilaiseksi traktoriksi 8)
   
 4. late

  late Gearhead

  Tampereen näyttelyssä oli joku vuosi sitten käsitykseni mukaan roditraktori. Rakentaja oli mikkelin suunnalta. Yritin omista kuvista löytää otoksen muttei näkynyt niissä.
   
 5. juro the dog

  juro the dog 1st gear

 6. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  joo en nyt tarkoita ihan tuollasta hot rod traktoria. lähinnä et ois se rodi kilvissä vaikka traktorin papereilla jos ei muuten saa.

  allekirjoittanut revittelee omalla rodi-traktorilla tässä :

  http://www.youtube.com/watch?v=tX6Q4PcDFC0

  :rotfl:
   
 7. ata

  ata Gearhead

  Siinä taisi olla koneena Opelin vanha CIH-diesel.
   
 8. late

  late Gearhead

  Joo, oli opelin diesel.
   
 9. Qjet

  Qjet 1st gear

  Tuo impivaaralaisversio "A-traktorista" olisi tuskin voinut pälähtää kenenkään toisen mieleen...ja varsinkaan vielä toteutua...
   
 10. jaszu

  jaszu Gearhead

  Näin tämän "rodin" Ristiinassa muutama kesä sitten, nuori neiti oli puikoissa.
  Näin maallikon silmään näytti vähän 32 roadsterilta, äänen perusteella kone oli tosiaan joku muu kuin bensakasi :D
  Varoituskolmio oli persiissä.
  Veekasissa oli kuvakin joskus, Jorkki jotain?, eikös hää ole joku sikäläinen rodiguru?
   
 11. hara64

  hara64 1st gear

  tämä nyt ei ole rodi traktori vaan pikemminkin oldskuul traktori rodi.
  tälläsiä lisää :D :D
  [​IMG]
   
 12. kustum4evo

  kustum4evo Gearhead

  Tälläinen oli ainakin tän vuoden ACS Oulun näyttelyssä

  http://mikau.kuvat.fi/kuvat/AMERICAN+CA ... G_2382.JPG

  Se violetti CIH Diesel-moottorinen oli Jorkin tekele joo. On edelleenkin olemassa..naftaliinissa..

  Olen samaa ideaa pyöritellyt päässäni ja vähän skissaillutkin, mutta ehkä sitten joskus kun on aikaa eläkepäivinä.. :odroll:
   
 13. Kähmy 545

  Kähmy 545 3rd gear

  Hemmetti, kun myin jo pois, mulla oli oikein amerikan traktori, josta olis saanu rakenneltua melki mitä vaan, menkää kuuklettamaan kuva haulla massey ferguson 1155. Siis oikea v-8 traktori, moottorin tilavuus 540 cid, siis oikee pro ryhmän laite :rotfl: :rotfl: :rotfl:
   
 14. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  pointti on nyt vähän kadoksissa, ylläri ? :eek:

  eli väännetään rautalangasta :

  onko mahdollista, ETTÄ, käyttää traktorin papereita ja jotain lätkää rungossa ja rakentelee esim. tällasen vehkeen rungon palasesta ja perikunnan todistuksesta että joojoo tää on meikäläisen rakas raktori :  [​IMG]

  tällaisen "traktorin" luvanvaraisesti ????

  [​IMG]

  eli onko traktoreiden muutos ja muuttelu jotenkin kielletty ? onko niissä nämä vitun mahtavat prosenttisäännökset ???

  ajelis sitten tuollasella perunasäkillä maataviiltäen laillisesti neljääkymppiä.

  esim tänään näin jonkun mönkijän liikenteessä jossa oli keltainen kilpi, onko se katsastettu traktoriksi ? jos on niin eikös sillä mönkijällä saa ajaa esim ilman kypärää ???

  etsikää nyt viisaat joku porsaanreikä tähän touhuun :rotfl:
   
 15. mke77

  mke77 3rd gear

  muuta ny ei äkki seltää tull mieleen ku, hommaa sit sen vert vanhan traktorin paperit ku alat rakentaa et ei tartte olla "turvaohjaamoo" :eek: oiskos vuosi ollu 69 tai 70 kun se tuli pakolliseks!

  rengas koko kannaattaa selventää kuin pal saa muuttaa! joskus vaan ollu vaikeuksii noitten pikkurtaktoreitten kans kun isännät sokeri juurikast kuskasit tääl salos, ni ottivat mahdollisimman kapeet ja korkeet kummit...ja siitäkös ei vallesmanni tykänny....

  traktori voi olla aika "villialue" kun kerta ovat vast n.10vuot ollu rekisterissä...siihen astihan ne oli olemassa "vakuutuskilvellä", se keltapohjane kun ei ollu rekisterikilpi vaan "vakuutuskilpi"
   
 16. jviirret

  jviirret 1st gear

  Eihän näissä mitään prosentti katsastuksia ja autoveroja ole, mutta kai nämä tyyppihyväksyntä pykälät koskee traktoreitakin. Tämän määräyksen täyttäminen kai se suurin ongelma on:

  4) joka on erityisesti tarkoitettu vetämään, työntämään, kuljettamaan ja käyttämään tiettyjä maa- tai metsätaloudessa käytettäviksi tarkoitettuja vaihdettavissa olevia laitteita taikka vetämään maa- tai metsätaloudessa käytettäviä perävaunuja.

  Ilmeisesti traktorin muuttajalla on näyttövelvollisuus siitä, että rakennelmaa voi käyttää jossakin maa-ja metsätalous työssä?

  Jukka
   
 17. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  eiköhän tuo peräkoukku aja saman asian. :lol:
   
 18. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  Taidettiinmpa jo 70-luvulla selvitellä voiko Suomessa rakentaa traktorin tieliikenteeseen Ruotsin mallin mukaan eli epa-a- mitä lienevätkään.
  Ei onnistunut silloin eikä varmaan nyttenkään. Taitaa typistyä enempi pieniin muutoksiin ja liekkimaali kikkailuihin.
   
 19. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  jospa nuo ois unohtanut tän asian ? :poff:

  itsellä ollut sellainen periaate että mitä vähemmän kyselee, saako tehdä sitä ja saako tehdä tätä, niin sitä helpommalla näitä laitteita on saanut katsastettua :lol:
   
 20. AFTERBURNER

  AFTERBURNER 1st gear

  "Peukkua näyttävä hymiö"
   

Kerro tästä muillekin!