Roikkuva kattoverhoilu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja vesku383, 29.6.2005.

 1. vesku383

  vesku383 Gearhead

  Mikä on paras konsti laittaa roikkuva kattoverhoilu kondikseen vai pitäskö ihan verhoomoon viiä kun kangas roikkuu katosta koko auton mitalta? joku liima suihkia kankaan ja toppauksen väliin? Auto on pontiac firebird 84, kaveri vaa mietiskeli tällästä eikä kehtaa purkaa koko kattoa ku on laiska paska! :eek:
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ei oo hauska juttu olleskaan.

  Kattoverhoilun runkona on sellainen lasivillapuristelevy johon verhoilu on liimattu.
  Verhoilu muodostuu kahdesta kerroksesta. Näkyvillä on se kangas ja piilossa noin 3 mm vaahtomuovi. Tämä kangas/vaahtomuovi on yhtä kappaletta silloin kun se tulee valmistajalta verhoomoon tai autotehtaan alihankkijalle.
  Ongelma tässä on se että se vaahtomuovi yleensä murkkeentuu tai muuten irtoaa kankaasta.

  Paras hoito on irrottaa koko kattoverhoilu kerralla varovasti ja poistaa kaikki vaahtomuovi lasivillan pinnasta. Sitten voi liimata uuden verhoilumateriaalin tilalle ja toivoa parasta.
  Homma varmasti hoituu ammattiverhoilijalta kun tekevät tuollaisia hommia päivät pitkät.

  Toiseksi paras on yrittää liimata se kangas takaisin kiinni, mutta helposti tulee virityksen makua lopputulokseen.
   
 3. X-Speedy-X

  X-Speedy-X 1st gear

  Tuskin se pelkällä liimaamisella onnistuu kunnolla.
  Varsinkin jos roikkunut pidemmän aikaa.
  Tuppaa se verhoilu ajan myötä venymään. Sitten jos sinne sutii liimaan jostain välistä niin jää pusseille.
  Paras tosiaan irroittaa se verhoilu kokonaan, putsata ja liimata kunnolla.
  Ei siitä oikein ilman isoa työmaata selviä. :-?
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  kummahan kun kattokangas kosteella roikkuu ja lämpimällä on tiukalla.
  luulis olevan liimaukset tiukilla.
   
 5. Jasca

  Jasca 1st gear

  Liimaamiseen kannattaa sitten käyttää sprayliimaa, esim. 3M Display Mount. Saa askartelu- ja konttoritarvikeliikkeistä. Vastaavia tuotteita löytyy myös autotarvikeliikkeistä.

  - Jasca -
   
 6. sampop

  sampop 1st gear

  Ja tässä nimenomaan sitä ruskeeta/violettia display mounttia. Ne punaset pullot on hepposia. Siis ainakin paperin ja muovin liimaamisessa.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tervehdys,

  niin ja jos homman tekee kunnolla eli ottaa pois koko kattopahvin, irrottaa
  vanhan kankaan pahvista(tai mitä haurasta muotoon puristettua massaa onkaan), putsaa pahvin(varovasti, ettei pahvi murru), laittaa uuden kankaan(uudessa oikeassa kattoverhoilukankaassa on siihen laminoitu n. 3 mm vaahtomuovi) ja liimaa sen pahviin niin: silloin on hyvä käyttää heti ensi kerralla kunnon liimaa, ei sprayta eikä tavallista Bostik- kontaktiliimaa.

  Tämä siksi, että ei tarvi ihmetellä muutamien auringonpaisteiden jälkeen riippuvaa kattoverhoilua. Verhoiluasiantuntija osaa kertoa oikean liiman, kun käy hakemassa häneltä kankaan. Kattoverhoilukangankaaseen laminoitu vaahtomuovi ei päästä läpi tiukempaakaan kontaktiliimaa.


  Terveisin,

  Vieras
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Nyt kun aurinko paistaa kunnolla oikeni autoni kattoverhoilu, ilmeisesti se on jonkinlainen kosteusmittari...!
  Viime kesänä rupesi roikottamaan sateista kun oli!
  Hidas, mutta luotettava!
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tuolla jauhavat kaikkea tyhjänpäivästä = menettää mielenkiinnon koko palstaan. Kukkapurkkia ja deittailua... huh huh. Nojoo meni ot:eeksi. sorry.
   
 11. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Nostetaas vähän tätä vanhaa ketjua.

  Poistin omasta Olds Delta 88:sta kattoverhoilun pahveineen, kun alkoi ärsyttää pään silittely ajaessa. Pahvi on kulmista hieman repeillyt, kangas oli lähes kokonaan irti vaahtomuovista (nyt on kokonaan, kun revin irti), ja vaahtomiovi on rapistunut siten, että kun siihen vähänkin koskee, siitä lähtee murusia.

  Ideoita korjaamiseen? Itse tekisi mieli tämäkin rasti hoitaa kotiin, mutta jos siihen menee miljoona tuntia ja tarvikkeiden metsästämiseen rahaa yhtä paljon kuin palvelun ostamiseen, käännyn suosiolla verhoomon puoleen. Onko joku uusinut autoonsa pelkkää kattopverhoilua, ja voisi antaa vähän osviittaa hintatasosta? Ja onko Varsinais-Suomesta verhoomosuosituksia? Classic taitaa ainakin olla kohtuu kehuttu.

  Helpointa olisi jos veisin nyt irrotetun verhoilun malliksi/entrattavaksi, ja saisin uuden/kunnostetun verhoilun itse asennettavaksi, mutta kai se ammattilainen osaisi sen asentaakin paremmin?

  kuvia verhoilusta: http://picasaweb.google.fi/bbc.olds/Kattoverhoilu
   
 12. VQH

  VQH 1st gear

  Melkolailla samanlaisessa kunnossa olisi Caminossa katto. :)

  Nyt kun se vielä pysyy poissa silmiltä, ajattelin alkaa opiskelemaan miten tuon saisi itse korjattua, tekisi aivan pahveineenpäivineen uuden. Asiaa tosin vaikeuttaa se, että siihen pitäisi osata leikellä reikä keskelle kattoluukkua varten.

  Täytyy toivoa että se katon pahvi olisi edes jonkunlaisessa kunnossa vielä, että saisi mallin revittyä siitä. :poff:
   
 13. textex

  textex 1st gear

  njoo

  Kattoverhouksen korjaus myös edessä aivan lähiviikkoina.
  Uusin samalla tuulilasin,joka palvellut yli 30vuotta,niin siitä tuulilasin reiästä lienee hyvä tuo kattopahvi ottaa pois ja sitten ihmetellä,että alanko itte väsäämään vai luotanko verhoilijaan....
   
 14. textex

  textex 1st gear

  Re: njoo

  Kattoverhouksen korjaus myös edessä aivan lähiviikkoina.
  Uusin samalla tuulilasin,joka palvellut yli 30vuotta,niin siitä tuulilasin reiästä lienee hyvä tuo kattopahvi ottaa pois ja sitten ihmetellä,että alanko itte väsäämään vai luotanko verhoilijaan....[/quote]


  Teen niin tai näin,mutta taidan liimauksen lisäksi pistää verhouksen kiinni napeilla,muutama rivi,niin eipä ainakaan kauaksi putoa...

  :)
   
 15. Bowtie

  Bowtie Double Gearhead

  Ei muuta kun vanha vaahtomuovimönjä varovasti harjaten pois, se pitää saada aika pitkälti kaikki pois että uus verhoilu tarttuu. Ota vanha kangas mukaan kierrokselle verhoomoihin, kysy laminoitua kangasta, oikean värin löytäminen voi olla haastavaa... Capricen kattopahvi mikä meillä tallissa levällään oli murtunu aurinkolippojen ja vaatekoukkujen kohdalta, korjattiin kerroksella lasikuitua takapuolelta... Kannattaa ehkä kokeilla johonkin ensin ettei hartsi reagoi ja sulata pahvia, Capricessa ei ongelmia. En usko että pari metriä kangasta on hirveän kallista, tallikaveri haki rullan ja samalla verhoilijalta kunnon sprayliiman ko. tarkoitukseen mutta en jaksa muistaa mitä maksoi. Mutta eiköhän se siitä! :wink:
   
 16. SamiL

  SamiL Gearhead

  Omassa entisessä sikakaukalossani oli roikkuva katon verhoilukangas kiinnitetty pohjaansa parinkymmenen sentin välein semmoisilla messinkisillä pussikirjekuoren sulkijoilla, joissa peltiliuskat käännetään nurjalta puolelta sivuille. Sillä oli saatu aikaan ihan siisti tähtitaivas-katto.
   
 17. gmc63

  gmc63 1st gear

  Jossain spinnerissähän oli just juttua niiden SS pickupista johon laittoivat uuden kattoverhoilun :) olikohan joku kolme numeroa sitten? :odroll:
   
 18. Tupperware

  Tupperware 3rd gear

  Itse suosittelen Autoverhoilu Kaasista. Hyvä ja asiantunteva palvelu!
   
 19. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  2 lehdessä
  spinneri09/2
  spinneri09/3
   
 20. Rinnewood

  Rinnewood 3rd gear

  Jos kangas roikkuu niin nitojalla kätevästi tasaisin välein sinne taustaan kiinni. Näin oli omassa ex -80 Cutlassissa joku aikasempi omistaja tehny, enkä huomannu detaljia ennenkun kaveri huomautti asiasta...
  :lol:
  On meinaan enemmän sääntö kuin poikkeus että noissa 80-luvun vaihteen geeämmissä alkaa kattokangas roikkumaan miehistön päälakea vasten.. :wc:
   

Kerro tästä muillekin!