Romahtaako vanien ja pickupien hinnat tulevan veron vuoksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja wolfvan, 11.1.2010.

  1. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Ympäristöperuste on hiilidioksidin tuotto. Paino on jonkunlaisessa suhteessa aina kulutukseen, ei tosin lineaarisesti mutta kuitenkin. Vanha auto työntää putkesta ehkä hiukan enemmän niitä palamattomia hiilivetyjä mutta hiilidioksidia ei kuitenkaan uutta enempää, jos kulutus on sama.

    Vanhat autot ei siinä mielessä välttämättä ole ollenkaan pahoja. Vaimon vanhempi carinaII kulkee ~6l keskikulutuksella kesät talvet, uudempi toyota taas suuremmasta omapainostaan johtuen (vaikka onkin ruiskut ja katit yms.) vie puolisentoista litraa enempi samanlaisessa ajossa. Uudemmasta ehkä tulee puhtaampaa pakokaasua mutta hiilidioksidia enemmän, joten tähän järjestelmään se onkin pahempi noista. No on siinä suurempi verokin.

    Ja taas muistellaan vanhoja: Entinen buickki 350DX:llä tuli Imatralta (Vuoksenniskan TB) Laukaaseen (Arwidsoninkatu?) reilulla 15l:lla, olikohan jotain 15,56 tai 15,65 ja tuppasin sen täyteen. Eihän niin pientä kulutusta meinannut uskoa millään (katsokaa itse matka kartasta, kun ette usko muuten kuitenkaan). Se taas arvostetaan tulevissa taulukoissa vähän toisenlailla kuitenkin.

    Ei tässä mitään järkeä ole eikä tämä vero mitenkään ole ympäristön eduksi, sehän on jo moneen kertaan todettu. Mutta valtio (eli me?) nyt haluaa kansalaisiaan verottaa rankasti ja vedota ihmisten omaantuntoon, ympäristö hyväksikäyttäen.
     
  2. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Ei tässä mitään järkeä ole eikä tämä vero mitenkään ole ympäristön eduksi, sehän on jo moneen kertaan todettu. Mutta valtio (eli me?) nyt haluaa kansalaisiaan verottaa rankasti ja vedota ihmisten omaantuntoon, ympäristö hyväksikäyttäen.

    Niin ja näiden päättäjien pitääs muistaa että vesihöyry on moninkertaisesti vaarallisempi "kasvihuonekaasu" kuin hiilidioksidi eli järville ja merille päästömaksu :poff: ja auringolle kans kun haihduttaa sitä vettä :soosoo:
     
  3. MotoJussi

    MotoJussi 1st gear

    jakezzzin kanssa on ihan väkisin samaa mieltä :) Kummasti ressikäyrä vajuu alas ko kasi murisee alla ja antaa pikkuautoilijoiden kiihkoilla ja hätäillä. Ei oo mikään kiire minnekään :)

    J & Vandura 2500
     
  4. Duron

    Duron 1st gear

    pitäisi nousta kapinaan jotta autoilun hintaa saisi alas päin, ihan pelkkää valetta koko ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos.
    autoilustahan niitä verotuloja on tullut tähän mennessä eniten, yrittävätkö ne niitä tuloja vähentää autoilijoiden kiusaamisella? ihan hullua hommaa??
     
  5. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Tähän vois lauleskella että: " Ajetaan vaikka piruuttaan ilman turhia murheita". :rotfl:
     
  6. cuda69

    cuda69 Gearhead

    tuommosella 90 luvun jenkillä saa ajaa jotain 20 vuotta jos keskimääräinen ajomatka on 6000km ja sillon hiilidioksiidipäästö on suurinpiirtein sama ku naapurin thaimaan reissun päästöt.
     
  7. ristokakko

    ristokakko 1st gear

    En ole lukenut koko topicia ,mutta alkuperäiseen kysymykseen, aleneeko autojen hinnat kun uusi vero tulee voimaan?Jos alenee se vaan hyvä. Näin amerikan autoihin mieltyneenä vastaan.On aivan sama, onko autovero 100€ tai 500€ vuodessa.Se että näillä oikeilla jenkeillä on niin hieno päästellä menemään,että tulee mieleen olevansa etuoikeutettu .Viis veroista.Mullakin tätä nykyistä pikkaria vertaa japskiin niin näyttävät ne leluautoilta tän rinnalla :D
     
  8. rötvä

    rötvä 1st gear

    Ei jaksa kiinnostaa romahtaako hinnat vai ei, sen verran hyvä työkalu on vani ollu. Käyttömaksu vituttaa kun tavaraa on 100-500 kiloo yleensä kyydissä mut maksu menee täydestä kantavuudesta ja se on väärin.
     
  9. Annie

    Annie 1st gear

    Jaa ei näyttänyt miulla veroihin vaikuttava.
    '89 on toi vani ja tuli uusi maksulappu käyttö ja dieselverosta samana näky pysyvän.
     
  10. rötvä

    rötvä 1st gear

    Ei se mullakaan vielä vaikuta, piti aikasemmin kirjottaa et maksut tulee menemään kokonaispainon mukaan
     
  11. TopiCa

    TopiCa 1st gear

    Eihän tässä(kään) ole muusta kyse kuin poliittisesta pelistä ja vallasta. Asiantuntemus on useimmiten hukassa, samoin pyyteettömät perusteet. Maalaisjärjen käyttö taysin kielletty vaikka 90% on maalta. Päätöksen tekijät ovat valittu poliittisin perustein ja ammattitaito mitä sattuu. Miljoonien arvoisia päätöksiä tekee vaaleilla valittu tollo joka on saanut tarpeeksi suosiota. Ja häntäkin kyykyttää taustalla puolue.
    Kyllä Suomen on oltava hyvä maa kun monet asiat ovat pain persettä ja silti "Kolmanneksi paras maa asua ja elää" Forbeksen tilaston mukaan! Norjan ja Kanadan jälkeen. Ja hyvä se onkin, useassa asiassa.
     
  12. Pakoputki

    Pakoputki 1st gear

    Koitin vanhasta otteesta katsoa co2 päästöjä mitä ei tietenkään siihen ollut merkattu, joten voiskos joku kertoa millasia kustannuksia olis tulossa.

    VM. -80 6,2 Suburban M1G-luokan ajoneuvo, eli maastohenk.auto

    Omamassa 2390kg
     
  13. Ahis

    Ahis Gearhead

    Uudella kalliimmalla joudut maksamaan vasta 1.3.2011 jälkeen. Mulle tuli lappu juuri jossa vanhaa ja uutta veroa, uutta kalliimpaa oli 22 päivää (laskun verokausi loppuu 22.3.2011)
     
  14. Ahis

    Ahis Gearhead

    Kokonaispainon mukaan tulee maksu, tuolla ainakin taulukko josta voit katsoa kun kokonaispainon ensin tarkistat:
    http://www.autoliitto.fi/testit_ja_ajon ... _taulukko/
     
  15. Pakoputki

    Pakoputki 1st gear

    Soittelin veroista Trafille niin päästöperusteinen raha olis 400€ ja käyttövoimavero 700€, reippaalla tonnilla selvitään! :lol:

     
  16. jimmyhoffa

    jimmyhoffa 1st gear

    Ei kai se veroihin oo AUTOILLA ajelu ennenkään kaatunu.
    Onhan tosi asia että vanhalla "pensarosvolla" ajo tulee halvemmaksi
    kun uudella kuukausirahotteisella ajelu. niin ja onhan pensaa
    mukavampi AUTOSSA polttaa kun ämpärissä. :rotfl: :pinup:
     
  17. Bätmobiili

    Bätmobiili 1st gear

    Alkuperäiseen kysymykseen. On oikeastaan ihan sama vaikka alenis tasolle 1€ tuo C1500 miellyttää itteä niin minä ainakin korjaan ja pidän sitä liikenteessä. Mitä väliä jos sen arvo on olematon, mutta tykkään sillä ajella. En mä autoa ainakaan arvon takia pidä. Enemmän harmittais ajaa uudella ja arvokkaalla hybridillä jolla liikkeelle lähtö aina harmittais.

    Pistän välillä soittimen kiinni ja kuuntelen aitoa kasin sointia :odroll:
     
  18. jakezzz

    jakezzz 1st gear

    tänään posti kiikutti iloista postia trafilta.

    eipä toi nyt ihan posketon ole tuo vanin vero...
    296€

    halvempaa tuolla vielä on ajella kuin vaikka rakkaan äiteen pösöllä...jota rankaisevat yli kuudensadan veroilla...
     
  19. Watti

    Watti 3rd gear

    Katoppa tarkemmin niin siinä on osa vanhaa veroa ja osa uutta. Uus astuu edelleen vasta voimaan 03/2011
     
  20. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Tänään oli Iltasanomissa isolla että katso tästä lehdestä paljonko autosi saastuttaa mutta huijausta oli. Puhuttiin vain jostain co2:sta eikä saasteista ja sitten oli jotain kinnereitä lista täynnä :cry:
     

Kerro tästä muillekin!