Romu-autoista eroon

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja human62, 27.8.2010.

  1. human62

    human62 1st gear

    Soitto paikalliseen romuautojen kierrätystä hoitavaan yritykseen, tyrmäävä vastaus oli , "Ei makseta mitään, Ei noudeta vain yhtä autoa, En tiedä , nää muuttuu koko ajan ..."

    Ja yritys oli:Vantaan palveluyksikkö
    Hakintie 2
    01380 Vantaa
    Puh: 010 7780 122
    Fax: (09) 873 15 82
    vantaa@stenarecycling.fi


    Olisin vienyt paikan päälle yhden auton (jossa sisällä irtorautaa ehkäpä yhteispainoltaan 2000 kg.... mutta en sitä viitti nyt sitten viedä kun oli noin tyly vastaus vaikkei mitään rahaa olis saanutkaan.
    Tiedän että noutoja tehdään joissakin yrityksissä ilmaiseksi (kai sekin jotain maksaa, nii et luulis saavan muutaman lantin jos ei yhtiön tarvii itse noutaa....)
    Ilmeisesti nyt ei kannata romurautaa viedä tai antaa minnekkään jos on paikka missä auto saa muutoin olla. Odotellaan parempia aikoja.
    Onkos tietoa paljonko alumiinista maksetaan. Vein puhdasta alumiinia 70 kg(alumiinivanteita+ym.) sain 2€ /kg ....
     
  2. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Kysyppä Romu Keinänen/Espoo!!
     
  3. JTE3

    JTE3 Gearhead

    Kaverit veivät keväällä alumiinia ja saivat vain 0.70 €/kg
     
  4. janiluo

    janiluo Gearhead

    Keinäselle olen kanssa aina soitellu kun on ollut enempi rautaromua tai purettu autonpuolikas pihassa että jos ajatte ohi niin saa viedä ja parhaimmillaan on samana päivänä noutanut ja vielä Vantaalta! Suosittelen!

    - Jani -
     
  5. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    yli 2tn rautaa ja 6km ajot. 20e sanoivat maksavansa. :eek:
     
  6. GM-USA-jusa

    GM-USA-jusa 3rd gear

    kiikutin troopperin raadon romuliike suotulaan ja sain 56e
    paino 1200kg sijaitsee hyvinkäällä ihan jokelan vieressä.

    hienoa asiallista palvelua kaupan päälle..

    -paprut pitää olla kunnossa ja mukana jos autoa vie...
     
  7. ohc205

    ohc205 1st gear

    Soitin kanssa heinäkuussa Suotulaan ja silloin sanoivat että 30e/tonni maksavat tuotuna. Mutta sanoivat myös että syssymmällä hinta noussee.

    Ilmaseksi lupasivat kyllä hakea.
     
  8. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

    Jos tää on tapahtunut nyt lähiaikoina niin en kyllä usko millään tohon hintaan.
    Alumiinivanteetkin luokitellaan valualuksi, puhdas alumiini on esim. alumiini kaapelista kuorittu tavara tai alumiini liittimet. Riippuen laatuluokasta alumiinin hinta pyörii 40 senttii-1 euro. Ainakin täällä etelän suunnalla.
     
  9. signet

    signet Gearhead

    Voidaan hakea alkuviikosta paluukuormassa.Saa soittaa 0400651973
     
  10. AVRO

    AVRO Gearhead

    Keväällä hakivat mukisematta autonraadon pihasta. Nyt en ihan satavarmasti muista oliko Stena vai Kuusakoski, jommankumman yleisnumeroon soitin.
    Ei maksanut mitään ja sai kuitin käteen jolla voi kysellä romutustodistusta jos ei ala kuulumaan. Tuli kuitenkin automaattisesti kuten pitikin.

    Hinausautokeskuksen lavettiauto haki, Tattarisuolta Helsingistä tuli hakemaan auton tästä Mäntsälän nurkilta. Tosin paluumatkalla haki vielä lisää romua kyytiin kun kuskille ihmettelin miten noin "kaukaa" kannattaa hakea.
     
  11. human62

    human62 1st gear

    hitsi mitähän kirjotin otin rautatavaraa putkea , palkkia vaihdossa olikohan sen arvo 2€ kilo...sekoitin hieman hintoja hyvitys alukilo tais olla 0,85 :D
     
  12. A.X.U.

    A.X.U. 3rd gear

  13. Keräilen romuautoja..

    Pornainen,Sipoo,askola,järvenpää,kerava,porvoo,loviisa ym. alueella.

    Autoista tehdään romutustodistus, joten omistussuhteet täytyypi olla selvillä eli uskallat laittaa nimesi paperiin..
    Paperin myötä auto poistuu rekisteristä ja vakuutuksista, joten sitä ei tarvitse erikseen käydä poistamassa!!

    Toimin niin kutsuttuna Kelpokerääjänä! Ja Toiminnalle on haettu ja saatu ympäristölupa!!

    Romuraudan hinta vaihtelee päivittäin, saatan isommasta erästä/useammasta autosta maksaa, mutta yhdestä autosta ei voi maksaa näillä näkymin koskaan mitään, koska hakemis kulut+kierrätykseen kuljetus maksaa äkkiä enemmän kuin mitä autosta/ tonnista romurautaa saa! sen tähden sitä täytyy saada paljon kyytiin, etttä homma kannattaa!!

    Ilmaiseksikaan kun ei viitti töitä tehdä!!!!!!!!!!!

    Autoissa saa olla renkaat,öljyt, akut ym nesteet paikoillaan ja autoon saa pakata sisälle lisää metallia, renkaita vanteineen tai ilman ja akkuja.
    Samalla viedään myös hellát ja pesukoneet, ym.

    Kysy jos on kysyttävää!

    Terveisin KuutamoJussi!
    P.S. Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja parhaiten tavoittaa puhelimella!
    0500316426
     
  14. JALLUKOLA

    JALLUKOLA 1st gear

    Romulla on aina oma arvonsa.
    Meiltä saat autostasi romutustodistuksen
    eli käytännössä auto poistuu LOPULLISESTI rekisteristä ja vakuutuksista.
    Noudamme veloituksetta Lähes koko Pirkanmaan alueella.Autosta ei tarvitse poistaa öljyjä tai muita ongelmajätteitä,hoidamme tämän ympäristöluvin varustetulla vastaanottoalueellamme.Auton nouto tapahtuu hinausautolla ja mikäli löytyy muuta metalliromua niin nouto tapahtuu romukouralla varustetulla nosturiautolla.Ostamme metalliromua ja maksamme romuautoista päivän hinnan.VKO:35 2010 vähintään 50euroa/kpl.Pihaan ajetusta vähintään 70euroa/kpl.
    Muutenkin jos OD:laisilla on auton romuttamiseen tai käytöstäpoistoon mieltä askarruttavia kysymyksiä niin aina saa soitella.

    www.pirkanmaanhinauspalvelu.fi
     
  15. weard_racing

    weard_racing 1st gear

    pari vuotta sitten ku oli romun hinta ihan taivaissa tuli hinuri kuski hakemaan asconan raadon 60km päästä.. Soitin sille (puol tuttu) ja ilmotin et pitäs päästä askonan raadosta pikasesti eroon nii tää täräytti et jos 30min pystyt odottaa nii hän tuloo hakemaan :D
     
  16. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    ei muutakun soittoja mullepäin jos on romuautoja tai mitä vaan romurautaa nurkissa niin hoituu pois ja maksetaankin vielä! eli salon lähettyviltä sanotaan nyt vaikka 50km isompia määriä kauempaakin.
    aina kannattaa soittaa ja kysyä!
    ja vanhat toyotat kiinnostaa suuresti eli yv:tä tai soittoa vaan!
    Ps. olen/olemme nuoria asiallisia miehiä ja vaihdamme romurautaa autoja ym. roinaa koneita ym ym ym vaikkapa ruohonleikkuuseen tai mökin maalaukseen tai ihan mihin vaan 8)

    Soitelkaa ihmeessä tai pistäkää yv:tä

    Puh: 0405810716
     
  17. transport01

    transport01 3rd gear

    Mitä luokkaa korvaukset on. Puhutaanko pihaan tuotuna samasta suuruusluokasta, kuin tuolla jallukolan viestissä? Noudosta ymmärrän, että se on tapauskohtainen ja jos siihen mennään, niin sitten katsotaan ensin sijainti sitten vasta korvaukset. Sen ymmärrän kyllä hyvin, että siirrosta pitää saada jotain järjellistä korvausta.

    Minulla on hävitettävänä n. vuoden sisään 3 raatoa+jonkin verran romurautaa. Todenäköisesti toisin romut pihaan omalla kärryllä. Raadot valmiiksi kuivattuja ja siinä kunnossa, että ne pitää saada nosturilla pois kyydistä Onnistuuko?

    Tapaukseni on ehkä sen verran tyypillinen, että kyselen alkuun näin julkisesti. Saattaa vastaus poikia muitakin asiakkaita. Kun asia tulee ajankohtaisesti, niin otan yhteyttä ja sovitaan päivän hinnat.

    Tämä on mielestäni todella hyvä topiikki, eli minun puolesta saa ilmoittautua lisääkin maksavia romun vastaanottajia, vaikka yrityksiä olisivatkin. Nimittäin ei noita järkeviä korvauksia maksavia joka paikassa ole.

    Esimerkkiä ihan muualta:
    Kuusakoski veloittaa tavarasta sinne vietynä xxx € ja eräs toinen yritys noutaa ja rahtaa saman tavaran englantiin ja vielä rahtikulujen jälkeen hyvittää suunnilleen saman summan, kuin kuusakoski laskuttaa ja kyse siis kolminumeroisista summista :odroll: Romulla on aina arvonsa jotkut vaan haluaa kaiken arvon omaan taskuun ja vielä lisärahaa siitä, että "joutuu" ottamaan vastaan arvotavaraa :argue:
     
  18. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    tarkoittaako tuo raato nimitys että autossa on pelkkä kori? ja itse maksan päivän hinnan minkä saan paikallisesta romu firmasta. ja siitä omaan taskuun noin 10 e tonni.
    kaikki riippuu tavaran määrästä ja laadusta.
    tietyistä autoista maksan enemmänkin.
    eli kerroppa mitä autoja löytyy niin voin sanoa mitä maksan ja se ei välttämättä riipu yhtään romun hinnasta. esimerkiksi jos tuot mulle opel kadetin joka on täysin kunnossa mutta itsellesi romu niin maksan siitä 50e vaikka romun hinta olisi 10e tonni.
    täähän kyseiseen paremman hinnan autoihin kuuluu suuri osa näiden merkkien malleista:

    toyota
    opel
    nissan
    mitsubishi
    volkswagen
    mercedes-benz
    honda
    volvo
    bmw
    mazda
    jotkin amerikkalaiset

    myös joistain kuorma autoista saa paremman hinnan.
    hankalasti selitetty mutta kysykää jos kysyttävää :odroll:
    autojen nosto kyydistä onnistuu raktorilla ja joskus nosturilla.

    Ehdottakaa kumminkin kaikkia merkkejä. 8)

    ja kannattaa myös ehdotella kaikenlaisia koneita ym.
     
  19. ohc205

    ohc205 1st gear

    Tästä tulikin erittäin hyvä topikki, tähän voisi ilmoittautua kaikki autoharrastusta ymmärtävät romunkerääjät.

    Koska varmaan aika monelle tuottaa päänvaivaa päästä puretuista autoista eroon. Ja vielä parempi jos joku vielä maksaa niistä sopivan korvauksenkin.

    Itse pääsen nyt 5-6 raadosta eroon ja taidan saada niistä vielä rahaakin.

    EDIT: Mulle saa muuten tarjota kaikkia vanhoja euro-fordin ja mersun romuja 040-8357404. Pystyn trailerilla noutamaan uudenmaan ja etelä-hämeen alueelta ja poikkeustapauksissa kauempaakin.
     
  20. transport01

    transport01 3rd gear

    Laitoin ehdotusta yv:llä. Sääli, ettei merkit natsanneet.
     

Kerro tästä muillekin!